הצעה: רב מקדים בשיעורו של מרן הראשון לציון רבי דוד יוסף שליט"א

• יוזם האשכול יוזם האשכול יעקבי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.

יעקבי

חבר חדש
אכתוב בזהירות המתבקשת.

הייתי מציע שבשיעורו של מרן הראשון לציון שליט"א יהיה כל שבוע רב מקדים לפני שיעורו,
ואפשר שיתחילו דבר זה לאחר חג השבועות, כשיעברו לבית הכנסת 'יחוה דעת'.

שהציבור יראה את הערכת גדולי ישראל למרן שליט"א
מרן הגר"מ מאזוז לא רצה בזה,
מענוותנותו, ומסתמא גם מרן הראשון לציון שליט"א לא ירצה בזה מענוותנותו.
אבל הציבור צריך את זה.
גם בזמן מרן הגרע"י בהתחלה זה לא היה,
חכם ששון לוי ע"ה היה מדבר קבוע, אחרי שנפטר, התחילו להביא כל פעם מישהו אחר.
[במאמר המוסגר, אמר לי הבן של שמאי ע"ה, כי חכם ששון לוי ע"ה היה מדבר דברים גבוהים שלא תמיד התאימו לבעלי הבתים, והם היו מבקשים ממנו שיגמור, ואילו חכם עובדיה ע"ה, היה נותן לו להמשיך לדבר גם אחרי שהגיע, ולפעמים אפילו עוד חצי שעה].
הייתי מציע שיעשו כך רק פעם בחודש, וגם אז גדולי הדור ממש.
ובשאר השבועות, רבנים גדולים אחרים שאינם מגדולי הדור.

כמובן צריך לשנות לזה את השם מ'הרב המקדים' למשהו אחר.

הרב יצחק הוטנר אמר: מה ההבדל בין מקוה שצריך ארבעים סאה, לבין מעין שמטהר במשהו? אלא שהמעיין יש בו "מקוריות" ולכן הוא מציאות של טהרה,
ללמדנו "שמקוריות" זה טהרה וחן בעצם.
ולעניינינו, כל דבר שהוא חיקוי של מישהו אחר יש בו נותן טעם לפגם, עדיף תמיד המקוריות האותנטית עם החן הטהור על פני חיקוי זול ועלוב

אדאתאן להכי נשכיל שהגדלות של מרן "בעל ההלכה ברורה" הוא דוקא "המקוריות" שבו הן בדרך הלימוד והן בהנהגה, שעל אף שגדל על ברכי אביו ולא זז מחבבו, עדיין יש בו ביטוי למקום האישי שלו. ודו"ק היטב היטב הדק, כי יותר ממה שכתוב כאן נאמר כאן

ממש לא. ואינני מאיזה חצר....
אני כן חושב שאם הכוונה לש''ש
ואדרבה מקדמים ת''ח שונים בגוונים שונים, ונותנים להם ביטוי זה דבר חיובי.
זה יכול במה לקידום.
אולם לאו דווקא למלחכי פינכא,
אלא לת''ח אמיתיים שניכרים בספריהם, ובידיעותיהם וכו'.
שיש להם מה לתת לציבור.
על זה אמרו מתוך לשמה בא לשלא לשמה

אני כן חושב שכדאי שיהיה רב מקדים זה גם נותן ענין לשיעור וגם מוסיף צבע
אם כי הייתי ממליץ שכדאי שיהיו רבני קהילות כל שבוע ובשבת מברכין כמו שהציעו כאן
יהיה אחד מגדולי ישראל
אגב אצל מרן הגר''מ זצ''ל מרגע שהפסיקו עם הרב המקדים היתה צלילה בנתוני הצפיה והאזנה ואכמ"ל

בואו נשאל שאלה:

האם לנו כציבור שרוצה לשמוע את מרן הראש"ל שליט"א - כמה זה חשוב לנו שיהיה רב מקדים?!...

האם נשמע ממנו דברי אלוקים חיים שלא ידענו עליהם קודם לכן?!...

האם נחזה מחזות אלוקיים ממחוזות אחרים?!...

האם נגלה "נשיא אלוקים" שלא ראינוהו עד עכשיו?!

אין לי עסק בנסתרות, ואין אני דורש במופלא ממני, אבל רק להזכיר, שמרן הגר"ע זיע"א בקע את כל תקרות הזכוכית בציבור התורני והיהודי בכלל, לא בגלל רב מקדים כזה או אחר, אדרבא, לא יודע כמה רבנים מקדימים שבחו את מרן זיע"א בדרשותיהם (מלבד כמה בודדים), זה לא היה העניין, וככל הנראה זה גם לא היה מעניין - אנחנו יודעים מיהו מרן הגר"ע זיע"א.

ודון מינה ואוקי באתרין.

האם לנו כציבור שרוצה לשמוע את מרן הראש"ל שליט"א - כמה זה חשוב לנו שיהיה רב מקדים?!...

האם נשמע ממנו דברי אלוקים חיים שלא ידענו עליהם קודם לכן?!...

האם נחזה מחזות אלוקיים ממחוזות אחרים?!...

האם נגלה "נשיא אלוקים" שלא ראינוהו עד עכשיו?!

אין לי עסק בנסתרות, ואין אני דורש במופלא ממני, אבל רק להזכיר, שמרן הגר"ע זיע"א בקע את כל תקרות הזכוכית בציבור התורני והיהודי בכלל, לא בגלל רב מקדים כזה או אחר, אדרבא, לא יודע כמה רבנים מקדימים שבחו את מרן זיע"א בדרשותיהם (מלבד כמה בודדים), זה לא היה העניין, וככל הנראה זה גם לא היה מעניין - אנחנו יודעים מיהו מרן הגר"ע זיע"א.

ודון מינה ואוקי באתרין.
ואפילו מרן הגר''ע שם רב מקדים

מרן הגרע"י שם רב מקדים אבל זו לא היתה המטרה, לא היה סביב זה כלום.

היום הרב מקדים זה נושא, תראה כאן, אשכול שלם על זה, זה לא אומר משהו על הדבר הזה?!

זה היה רק כי חס על זמנו וראה לנכון להרבות כמה שיותר תורה אבל ממש לא היה בצורה של שיווק
שוב ראיתי שכבר קדמני בזה הרב בעל עשרה זהב וברוך שכונתי

בא ננתח את הדברים
א] לגבי מחלוקת אכן אומרים שבהתחלה היא לש''ש, ומיד אחר כך שלא לש''ש. כך אמר הסבא מקלם. ועוד.
ב] לגבי כבוד אכן זה מושך את הנפש. ולכן צריך לברוח וגדולי עולם ברחו מכך. וראו בגמ' לגבי לוי בר סיסי שזחה דעתו, ולכן איבד גדלותו בתורה. דאין תורה נכנסת אלא בענוה.
ג] לגבי הת''ח שיבואו, זה אכן יכול להיות מכשול של רדיפת במה, וכבר בחיי הגרע''י היו ששילמו כסף למשבקי''ם להיות רב מקדים, וידוע הדבר.
ומאידך יש כאן אפשרות להרמת קרנם של הרבה ת''ח.
וצריך לשקול בשקל הקדש.
ויש כאן הרבה פנים לכאן ולכאן

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית