רבי משה לוי זצ"ל

כמה שנים שאני מחפש סט שלם של "שו"ת תפלה למשה", ואינו בר השגה (אמרו לי שחלקים ב' וז' בכלל אין בשום מקום).
אשמח מאד אם מישהו יודע אם לקראת ההילולא השנה עשו הדפסה חדשה. ואיפה אפשר להשיגו.
תודה רבה!

נשמח לפירוט מבוגרי כסא רחמים
מה הייתה גדולתו של החכם, ולמה מתלהבים ממנו כל כך.
אפילו שנראה בתמונות צעיר מאוד.

ניתן לעיין בספרים 'והאיש משה' ב' חלקים, ובספרים 'במצוותיך', 'בתורתך', 'באמונתך'.

אם היה עמנו היום - פשוט שהיה גדול הדור. [והגר"ע יוסף אמר לו שהוא רוצה שהוא ימשיך אותו לאחר מאה עשרים, ולצערינו לא זכינו].

נשמח לפירוט מבוגרי כסא רחמים
אפילו שנראה בתמונות צעיר מאוד.

הוא באמת היה מאוד צעיר - נלב"ע סמוך לגיל 40.

ותורתו מכרזת עליו, כפי שניתן לראות בספריו הנודעים: מנוחת אהבה, מלוה ה', ברכת ה', תפילה למשה ועוד.
וכפי שגדולי ישראל כדוגמת מרן הגרע"י ומרן הגר"מ מאזוז ועוד רבים - העידו עליו.

שח לי בנו לפני כמה שנים, שבמשך שנים לאחר פטירת אביו, בכל פעם שהיה יוצא ספר חדש מכתביו, היה מרן הגרע"י מתקשר ומבקש שיביאו לו את הספר. והיו הולכים אליו כל בניו להביאו לפניו והיה שמח מזה שמחה גדולה.

ותורתו מכרזת עליו, כפי שניתן לראות בספריו הנודעים: מנוחת אהבה, מלוה ה', ברכת ה', תפילה למשה ועוד.
וכפי שגדולי ישראל כדוגמת מרן הגרע"י ומרן הגר"מ מאזוז ועוד רבים - העידו עליו.
מאמין שכך, וב"ז אם יש קורות ימיו, שיעורים מתורתו, שיחו וסיגו וכיו"ב נשמח שתעלו כאן.

תְּפִלָּה לְמֹשֶׁה אִישׁ הָאֱלֹקִים: מורנו הגאון הגדול הרב משה לוי זצוק"ל, מגדולי הפוסקים בדור האחרון ומחשובי הרמי"ם בישיבת 'כסא רחמים' • "אני שיכלתי אותו, זה היה כמו הבן שלי. אשרי שזכיתי להיות לי חלק בתורתו, אבל חבל שלא זכינו שיאריך ימים ושנים" (מדברי מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז זצוק"ל בעצרת השבעה לזכרו בהיכל הישיבה) | י"א חשון: כ"ה שנים להסתלקותו. זכותו תגן עלינו ועל כל ישראל.​

IMG-20251102-WA0016.jpg

יש לו כמה מעלות יחודיות ואמנה מה שעולה לי עכשיו:
1. סדר - מנוחת אהבה כתוב בצורה מסודרת להפליא. אפשר להתווכח על הפסיקה האם כך או אחרת, אבל מאנשים רבים שמעתי שהסדר בו הספר כתוב (כולל בהלכות למעלה) הוא טוב מאוד, לענ"ד יותר מחזו"ע וילקו"י. לפי הסיפורים, ככה הוא גם היה לומד, הסוגיה היתה מונחת לו מסודרת בראש מתחילה ועד סופה ולאחר שסיים הוא היה כותב הכל בבת אחת (אני, להבדיל, בכל פעם כותב רסיסי רעיונות שעולים לי שבסוף מנסה לסדר את זה).
2. יצירה - יש כתיבת הלכות לפי נושאים קיימים או לפי סדר השו"ע, זה כמובן קשה בפרטי ההלכה אבל המהלך קיים. בתחילת כרך ב' של מנוחת אהבה הרב סידר את כל כללי מלאכת מחשבת וגרמא ופס"ר וכו', כמדומני לראשונה בספרות התורנית.
3. דיוקים - הרב לא דן רק בראשונים והאחרונים המתייחסים לשאלות במפורש, היתה לו יכולת לדייק מה דעת הרשב"א בשאלתנו למרות שהוא לא כתב על זה, אלא מתוך רמיזות וכו'.

ראשי תחתית