עלון יחוה דעת במהדורה מודפסת

אור עינינו

חבר חדש
האם העלון 'יחוה דעת' שמביא את דבר ה' מתוך שיעורו השבועי של מרן הראש"ל שליט"א, יוצא גם במהדורה מודפסת, או רק דיגטלית?

לעת עתה יוצא בצורה מאוד מצומצמת בבית המדרש יחו"ד.

ככל הנראה בשבועות הקרובים מקוים בעז"ה שתהיה בשורה בעניין הזה.

בכל אופן לכל בעלי המחשבים ניתן תמיד לקבל את העלון למייל

וכמובן שגם כאן בפורום אני משתדל בל"נ להעלות אותו מיד כשושלחים לי.

לדעתי זה רק עניין של זמן עד שהעלון הנפלא הזה יהיה מופץ בעז"ה בכל בתי הכנסת, להגדיל תורה...

יש לזכור שהעלון הוא כבר כמה שנים
והפלא העצום הוא איך כל גדולי תלמידי ומעריצי מרן הגר"ד בכל הגלובוס לא מצאו תורם לענין.
וצע"ג.

יש לזכור שהעלון הוא כבר כמה שנים
והפלא העצום הוא איך כל גדולי תלמידי ומעריצי מרן הגר"ד בכל הגלובוס לא מצאו תורם לענין.
וצע"ג.
לדעתי זה פחות עניין של תורם וכסף, כי לזה לא נראה לי שחסר כסף ב"ה וזה גם לא עלות כ"כ גדולה, העניין העיקרי הוא החלק הלוגיסטי שבדבר, לדאוג שאחרי שמדפיסים את העלון, תוך יום יומיים הוא ישלח לכל רחבי הארץ וזה סיפור קצת יותר גדול, אבל אני מאמין גם זה יסתדר יום אחד ובכל הארץ יצא קוום...

לדעתי זה פחות עניין של תורם וכסף, כי לזה לא נראה לי שחסר כסף ב"ה וזה גם לא עלות כ"כ גדולה, העניין העיקרי הוא החלק הלוגיסטי שבדבר, לדאוג שאחרי שמדפיסים את העלון, תוך יום יומיים הוא ישלח לכל רחבי הארץ וזה סיפור קצת יותר גדול, אבל אני מאמין גם זה יסתדר יום אחד ובכל הארץ יצא קוום...
אני גם חושב שזה לא ענין של כסף, הגר"ד שליט"א ידוע כאחד מגדולי המגייסים של התמכין דאורייתא, ובוודאי ניתן לגייס אחד מעשירי תבל לדבר זה.

נ.ב. מצורף תמונה של מרן רה"י שליט"א יחד עם מרן הראש"ל שליט"א בארצות הניכר, ככל הנראה בטרקלינו של אחד מן הגבירים הנ"ל שיכולים לזכות בהפצת התורה מידי שבוע...

קבצים מצורפים

• הגרא סלים עם הגרד יוסף.jpeg
    הגרא סלים עם הגרד יוסף.jpeg
    172.4 קילובייט · צפיות: 6
  • הגרא סלים עם הגרד יוסף 2.jpeg
    הגרא סלים עם הגרד יוסף 2.jpeg
    123.4 קילובייט · צפיות: 6
זה לא ענין של תורם, ההסתכלות ביחוה דעת שעדיף להשקיע כל תרומה בעוד אברך שילמד יום שלם ולא בעלונים.
או עוד כמה אברכים בכוללי ערב...
כידוע שלאחרונה התרבו ספסלי דבי מדרשא בכוללי ערב שע"י יחווה דעת
כן ירבה וכן יפרוץ!!

לא אני הבנתי שזה משום שמרן הגר"ד עצמו מתנגד להדפסת עלונים בכללי כך שמעתי

לא אני הבנתי שזה משום שמרן הגר"ד עצמו מתנגד להדפסת עלונים בכללי כך שמעתי

למיטב ידיעתי,

היו כמה שאף רצו לתרום את הכסף לצורך כך,
אבל לא איסתייעא מילתא לצערינו.
ואם מרן הגר"ד מתנגד - הוא להוציא על כך מיחו"ד.

למעשה יש כמה מקומות בעולם שמדפיסים ביוזמתם הפרטית.

לא נראה לי בכלל שהרב מתנגד לזה, אם הוא היה מתנגד לזה זה לא היה יוצא במייל והשיעור לא היה עולה לרשת ולא משודר ברדיו, אדרבה הרב רוצה להגדיל תורה ולהאדירה

נראה לי שהכוונה שהוא מתנגד לריבוי הגניזה שיש. והיינו שבסוף העלונים יגיעו לגניזה.

מרן הגר"ד לא מדבר שם על הגניזה, אלא על החומר שכתוב בעלונים.
אני זוכר את הדרשה הזו, וכפי הזכור לי הוא התכוון לעלון מאוד מסויים.

אתה מתכוון כנראה לשיעור הזה, הוא מדבר על הנושא של גניזה, בין לבין הוא מדבר על עלונים, אבל שוב פעם, עלונים שאין רור חכמים נוחה מהם:

קבצים מצורפים

אתה מתכוון כנראה לשיעור הזה, הוא מדבר על הנושא של גניזה, בין לבין הוא מדבר על עלונים, אבל שוב פעם, עלונים שאין רור חכמים נוחה מהם:
אכן כן, הרי בעלון זה גופא, בסוף העלון יש קריאה להיות שותף בהפצת העלון...

[שימו לב, בעלונים כתוב - לתרומות והנצחות יש להתקשר לבית ההוראה 6730* ולהקיש 3. לאחר התחדשות קו בית ההוראה לאחרונה, העברנו את האפשרות לתרומות לשלוחה 6, שלוחה 3 משמשת לשאלות בדיני ממונות, העניין יתוקן בעז''ה, מחילה מאלו שלא קבלו את המענה הדרוש לתרומות והנצחות.]

נושאים דומים:

בין הסדרים:

ראשי תחתית