קונטרס 'אריות קשורים בחוט' - דיונים

כתוב מאד יפה ומשכנע, מסקרן מי הכותב/ים?
נשתברו על כך הרבה קולמוסין, והועלו השערות רבות, אך כמדומה שלא הצליחו לדעת, וכנראה שלא יצליחו לדעת, מחמת שהמחברים שומרים על אנונימיות קיצונית

שמעתי אומרים שזה אחד מחתניו של רבי אריה דרעי נר"ו.

האמת לא כתבתי בהתחלה, אבל בגלל שאני רואה שכל אחד זורק מה ששמע אז אכתוב גם אני... מה ששמעתי ממישהו רציני שזה הרב זעפרני בעצמו! אבל זה פשוט נשמע לי מופרך!

התגובות האחרנות נשמעות לי מופרכות כעלה יבש למהדרין, אבל בכל מקרה זוהי באמת חוברת ממש איכותית. לדעתי קראתי אותה מכריכה לכריכה לפחות חמישה שישה פעמים לפחות. הדברים שם גם מאוד חכמים ומאוד מדוייקים ומאוד מקצועיים וגם מאוד נוחה ובלשון ממש מעולה. יש"כ של המחבר/ים האנונימי.

האמת לא כתבתי בהתחלה, אבל בגלל שאני רואה שכל אחד זורק מה ששמע אז אכתוב גם אני... מה ששמעתי ממישהו רציני שזה הרב זעפרני בעצמו! אבל זה פשוט נשמע לי מופרך!
חוצפה, לשה"ר, טישפות, ושגעון.
תמחק זאת.

נערך לאחרונה:
הרב דוד אברהם ראש ישיבת בנין אב
הרב דוד סופר מגבעת זאב
אחד מחתניו של רבי אריה דרעי נר"ו
הרב זעפרני בעצמו!
בקיצור... לזרוק שמות מהשערות לא מבוססות, כל אחד יכול להמציא על מי שהוא רוצה וקצת נראה לו מתאים,
גם לי יש עוד הרבה השערות מיהו/ם כותב/י החוברת המשובחת לכל הדעות, שעשתה ככל הנראה את אחד משינויי התודעה הגדולים ביותר בציבור
אבל סוף דבר
נשתברו על כך הרבה קולמוסין, והועלו השערות רבות, אך כמדומה שלא הצליחו לדעת, וכנראה שלא יצליחו לדעת, מחמת שהמחברים שומרים על אנונימיות קיצונית

מדהים שיצאה מהדורה שלישית והוא עדיין באנונימיות שלו.
לפי איך ששמעתי, חלק מחלוקת החוברות היתה כמעט כמו סחר בנשק או בסמים להבדיל....
שלחו בקשה לקבל חוברות לכתובת מייל של החוברת, והיו מניחים חוברות באיזה מיקום מסוים בלא שאך אחד ידע, ואח"כ מעדכנים במייל שהחוברות מונחות שם וניתן לקחת
מלבד הפצה נרחבת שנעשתה ע"י 'איגוד עמלי התורה'

חוצפה, לשה"ר, טישפות, ושגעון.
תמחק זאת.
אני יראה בזה מעלה, אף שאיני מאמין לזה. אם למחוק או לא את זה אני ישאיר למנהלים שיחליטו. בכל אופן:
מידיעה ברורה - לא קשור לרב זעפראני בשום צורה [אם כי ייתכן בודאי שהכותב/ים קיבלו השראה ממנו מדרכו והנהגתו]
וזה דבר פשוט לכל מי שקרא את החוברת ומכיר קצת את מרן הגרש"י זעפראני שליט"א
מ"מ לגבי מחיקת ההודעה - מכיון שאיננו רוצים למחוק הודעות על ימין ועל שמאל, אלא בעיקר מעירים למי שצריך לשים לב לניסוחים וכו', וכן להקפיד על שמירה על סדר ההודעות
לכן משאיר לכותבה את ההחלטה אם למוחקה

שאלה מסקרנת מאוד שעסקו בה רבים.
מידיעה ברורה:
  1. זה לא קשור לרב זעפראני, ופשוט בתכלית שזה לא הוא עצמו לכל מי שמכיר אותו.
  2. שמעתי שהרב זעפראני עצמו הוא היחיד שיודע את זהות המחבר שהזדהה בפניו, אך אינו חושף אותה (ככה"נ לבקשתו).
  3. זה לא הרב דוד אברהם אע"ג שבין הרבנים הוא הכי מתאים לזה ושהוא אמר שמסכים עם כל האמור בה (שזה נדיר אצלו). ולראיה, בגרסה הראשונה היה כתוב שהוא הקים את איגוד עמלי תורה וזה לא נכון ובודאי שלא היה כותב דבר כזה על עצמו. בגרסה ב' כבר תוקן.
  4. מוכח מסעיף קודם שזה לא מישהו ממקימי איגוד עמלי תורה, אף על פי שעיקר ההפצה של זה הייתה על ידם.
במהדורות האחרונות יש לוגו של טקסט רץ הוצאה לאור.
אז אולי צוות @טקסט רץ יאלפונו בינה מיהו המחבר האלמוני...

שאלה מסקרנת מאוד שעסקו בה רבים.
מידיעה ברורה:
  1. זה לא קשור לרב זעפראני, ופשוט בתכלית שזה לא הוא עצמו לכל מי שמכיר אותו.
  2. שמעתי שהרב זעפראני עצמו הוא היחיד שיודע את זהות המחבר שהזדהה בפניו, אך אינו חושף אותה (ככה"נ לבקשתו).
  3. זה לא הרב דוד אברהם אע"ג שבין הרבנים הוא הכי מתאים לזה ושהוא אמר שמסכים עם כל האמור בה (שזה נדיר אצלו). ולראיה, בגרסה הראשונה היה כתוב שהוא הקים את איגוד עמלי תורה וזה לא נכון ובודאי שלא היה כותב דבר כזה על עצמו. בגרסה ב' כבר תוקן.
  4. מוכח מסעיף קודם שזה לא מישהו ממקימי איגוד עמלי תורה, אף על פי שעיקר ההפצה של זה הייתה על ידם.
במהדורות האחרונות יש לוגו של טקסט רץ הוצאה לאור.
ההממממ
אתה באמת חושב שהם יגלו פה?

מה כ"כ משנה מי כתב את זה, בפרט שיש שם דברים לא מדוייקים לענ"ד, הכותב האלמוני נותן משקל עודף לנושא המרביצי מבלי לזלזל באותם רבנים שהו שם ח"ו
והאיגוד בכלל לא קשור למרביצי משום כיוון, כל האיגוד הוקם ע"י אברכים צעירים שבכלל לא הכירו ולא ידעו מה זה המרביצי, חלקם בכלל מתלמידי מרן הגר"ע יוסף זצ"ל
כנראה מי שכתב מכיר מידי טוב היסטוריה והושפע מהמרביצי ולכן נתן להם משקל עודף
גם מרן הגרש"י זעפרני שליט"א מעולם לא היה חלק מהמרביצי, היה בכינוס בודד שעשו כמו הרבה אברכים שבאו לכינוסים שונים
שנים רבות גדל על ברכי מרן הגר"ע בתל אביב והיה בקשר חם מאוד עם מרן הגר"ע כידוע לכל מכיריו, מלבד הבקיאות הגדולה שלו בתורת מרן ומסירת שיעורים שנים רבות בבית המדרש יחווה דעת, ומעולם לא דיבר או העביר ביקורת על חכמי ישראל כלל ובפרט על מרן הגר"ע זצ"ל
התועלת בחוברת היא בהעלאת השיח שהציבור צריך להתגבש וכו' אבל לא הכל תורה מסיני...

בוקר טוב!

שאלו אותנו פעמים רבות על זהות המחבר.
נשתף אתכם שגם אנו איננו יודעים את זהותו.
הוא שמר על אנונימיות קיצונית אפילו מפנינו, וכיבדנו זאת.

שמעתי שהרב זעפראני עצמו הוא היחיד שיודע את זהות המחבר שהזדהה בפניו
אכן כך כתב לנו המחבר עצמו, והתנצל שאינו מזדהה מסיבות השמורות עמו.

והיו מניחים חוברות באיזה מיקום מסוים בלא שאף אחד ידע, ואח"כ מעדכנים במייל שהחוברות מונחות שם וניתן לקחת
זה קרה אפילו לנו, בכניסה למשרדים :)

אגב לכל המעוניין, יש לנו עדיין במלאי חוברות, שנמכרות באתר במחיר סמלי.
ניתן להוריד משם בחינם גם גרסת PDF.

מ"מ זה חוברת שכל אחד חייב לקרוא

בהחלט. מומלץ מאוד.
זהו הקובץ שנמכר הכי הרבה, ואחד הדפים הפופולריים באתר טקסט רץ.
חבל שהסכמנו למחבר למכור את זה במחיר עלות... 😆

יום נפלא!

בפרט שיש שם דברים לא מדויקים לענ"ד
איזה דברים?
מבלי לזלזל באותם רבנים שהיו שם ח"ו
במילים "אותם רבנים" כוונת כבודו לכמעט כל ראשי הישיבות הספרדים שהיו אז.... שאף לא אחד מהם היה בצד של ש"ס....
האיגוד בכלל לא קשור למרביצי משום כיוון, כל האיגוד הוקם ע"י אברכים צעירים שבכלל לא הכירו ולא ידעו מה זה המרביצי, חלקם בכלל מתלמידי מרן הגר"ע יוסף זצ"ל
בחוברת לא כתוב שהאיגוד קשור למרביצי וגם לא משהו קרוב לזה
כתוב שיש גוף שקם ומקים קהילות ומוסדות, בלי שום קשר למרביצי....
גם מרן הגרש"י זעפרני שליט"א מעולם לא היה חלק מהמרביצי, היה בכינוס בודד שעשו כמו הרבה אברכים שבאו לכינוסים שונים
הוא לא היה חלק.... רק עמד ונאם בכינוס שלהם? ....
יתכן שלחצו עליו מאוד כי כל הציבור הישיבתי כמעט היה שם
אולי רבותיו הגר"י עדס והגר"ש אויערבאך לחצו עליו
והשתכנעתי שלא דיבר מילה נגד ש"ס ונגד הגר"ע יוסף שהיה קשור אליו מאוד כפי שציינת
אבל לטעון שלא היה חלק מהם זה לעוות היסטוריה

בנו אמר שהתקופות ההם היו קשות מאוד למרן הרב זעפראני כי היה קרוע בין הגר"ע יוסף שגדל עליו והעריך מאוד לבין רבותיו שלמד אצלם ודרשו ממנו לנתק מגע וכו' ולכן מלבד אותו כינוס שהשתתף - לא נקט שום פעולה וברח מזה ככל שיכל....
התועלת בחוברת היא בהעלאת השיח שהציבור צריך להתגבש וכו'
אכן זאת המטרה המוצהרת והרשמית שלה שמופיעה בהקדמה
אבל לא הכל תורה מסיני...
ברור....
אבל מאמירה זו משמע כביכול "הרבה דברים בחוברת לא נכונים אבל הרעיון"
ואין זה כך, מה לא נכון שם?

שמעתי אומרים שזה אחד מחתניו של רבי אריה דרעי נר"ו.
לא מאמין שחתן שלו יכתוב על ש"ס בזהירות ובהסתייגות כה גדולה....
אבל אולי.... זה דרעי עצמו..... גם זה שמענו כבר......

מעניין אותי מאוד:

למעשה, האם הקונטרס הזה שינה לכם את החיים?! או לפחות משהו מהם?

או שמא הוא רק חידד את כל מה שאתם יודעים, והציב על השלחן את מה שלפעמים בורחים ממנו...

מעניין אותי מאוד:

למעשה, האם הקונטרס הזה שינה לכם את החיים?! או לפחות משהו מהם?

או שמא הוא רק חידד את כל מה שאתם יודעים, והציב על השלחן את מה שלפעמים בורחים ממנו...
הביא לידי ביטוי וסידר בבהירות את מה שהיה בתת מודע
נתן שם וכינוי להרגשים

ראשי תחתית