החש בראשו
סייג לחכמה שתיקה!
כתוב מאד יפה ומשכנע, מסקרן מי הכותב/ים?
נשתברו על כך הרבה קולמוסין, והועלו השערות רבות, אך כמדומה שלא הצליחו לדעת, וכנראה שלא יצליחו לדעת, מחמת שהמחברים שומרים על אנונימיות קיצוניתכתוב מאד יפה ומשכנע, מסקרן מי הכותב/ים?
מצטרף.מ"מ זה חוברת שכל אחד חייב לקרוא
גם לי. אבל המוזר לי ששמעתי ממישהו חזק בעמלי תורה. מוזר. בכל אופן מצטרף לשבחים חוברת נפלאה.התגובות האחרנות נשמעות לי מופרכות כעלה יבש למהדרין,
חוצפה, לשה"ר, טישפות, ושגעון.האמת לא כתבתי בהתחלה, אבל בגלל שאני רואה שכל אחד זורק מה ששמע אז אכתוב גם אני... מה ששמעתי ממישהו רציני שזה הרב זעפרני בעצמו! אבל זה פשוט נשמע לי מופרך!
אני יראה בזה מעלה, אף שאיני מאמין לזה. אם למחוק או לא את זה אני ישאיר למנהלים שיחליטו. בכל אופן:חוצפה, לשה"ר, טישפות, ושגעון.
תמחק זאת.
אבל המוזר לי ששמעתי ממישהו רציני באיגוד עמלי תורה. מוזר.
הרב דוד אברהם ראש ישיבת בנין אב
הרב דוד סופר מגבעת זאב
אחד מחתניו של רבי אריה דרעי נר"ו
בקיצור... לזרוק שמות מהשערות לא מבוססות, כל אחד יכול להמציא על מי שהוא רוצה וקצת נראה לו מתאים,הרב זעפרני בעצמו!
נשתברו על כך הרבה קולמוסין, והועלו השערות רבות, אך כמדומה שלא הצליחו לדעת, וכנראה שלא יצליחו לדעת, מחמת שהמחברים שומרים על אנונימיות קיצונית
לפי איך ששמעתי, חלק מחלוקת החוברות היתה כמעט כמו סחר בנשק או בסמים להבדיל....מדהים שיצאה מהדורה שלישית והוא עדיין באנונימיות שלו.
חוצפה, לשה"ר, טישפות, ושגעון.
תמחק זאת.
מידיעה ברורה - לא קשור לרב זעפראני בשום צורה [אם כי ייתכן בודאי שהכותב/ים קיבלו השראה ממנו מדרכו והנהגתו]אני יראה בזה מעלה, אף שאיני מאמין לזה. אם למחוק או לא את זה אני ישאיר למנהלים שיחליטו. בכל אופן:
ההממממשאלה מסקרנת מאוד שעסקו בה רבים.
מידיעה ברורה:
במהדורות האחרונות יש לוגו של טקסט רץ הוצאה לאור.
- זה לא קשור לרב זעפראני, ופשוט בתכלית שזה לא הוא עצמו לכל מי שמכיר אותו.
- שמעתי שהרב זעפראני עצמו הוא היחיד שיודע את זהות המחבר שהזדהה בפניו, אך אינו חושף אותה (ככה"נ לבקשתו).
- זה לא הרב דוד אברהם אע"ג שבין הרבנים הוא הכי מתאים לזה ושהוא אמר שמסכים עם כל האמור בה (שזה נדיר אצלו). ולראיה, בגרסה הראשונה היה כתוב שהוא הקים את איגוד עמלי תורה וזה לא נכון ובודאי שלא היה כותב דבר כזה על עצמו. בגרסה ב' כבר תוקן.
- מוכח מסעיף קודם שזה לא מישהו ממקימי איגוד עמלי תורה, אף על פי שעיקר ההפצה של זה הייתה על ידם.
אז אולי צוות @טקסט רץ יאלפונו בינה מיהו המחבר האלמוני...
בוקר טוב!אז אולי צוות @טקסט רץ יאלפונו בינה מיהו המחבר האלמוני...
אכן כך כתב לנו המחבר עצמו, והתנצל שאינו מזדהה מסיבות השמורות עמו.שמעתי שהרב זעפראני עצמו הוא היחיד שיודע את זהות המחבר שהזדהה בפניו
זה קרה אפילו לנו, בכניסה למשרדים :)והיו מניחים חוברות באיזה מיקום מסוים בלא שאף אחד ידע, ואח"כ מעדכנים במייל שהחוברות מונחות שם וניתן לקחת
מ"מ זה חוברת שכל אחד חייב לקרוא
איזה דברים?בפרט שיש שם דברים לא מדויקים לענ"ד
במילים "אותם רבנים" כוונת כבודו לכמעט כל ראשי הישיבות הספרדים שהיו אז.... שאף לא אחד מהם היה בצד של ש"ס....מבלי לזלזל באותם רבנים שהיו שם ח"ו
בחוברת לא כתוב שהאיגוד קשור למרביצי וגם לא משהו קרוב לזההאיגוד בכלל לא קשור למרביצי משום כיוון, כל האיגוד הוקם ע"י אברכים צעירים שבכלל לא הכירו ולא ידעו מה זה המרביצי, חלקם בכלל מתלמידי מרן הגר"ע יוסף זצ"ל
הוא לא היה חלק.... רק עמד ונאם בכינוס שלהם? ....גם מרן הגרש"י זעפרני שליט"א מעולם לא היה חלק מהמרביצי, היה בכינוס בודד שעשו כמו הרבה אברכים שבאו לכינוסים שונים
אכן זאת המטרה המוצהרת והרשמית שלה שמופיעה בהקדמההתועלת בחוברת היא בהעלאת השיח שהציבור צריך להתגבש וכו'
ברור....אבל לא הכל תורה מסיני...
לא מאמין שחתן שלו יכתוב על ש"ס בזהירות ובהסתייגות כה גדולה....שמעתי אומרים שזה אחד מחתניו של רבי אריה דרעי נר"ו.
ואם תדע, מה יועיל לך?כתוב מאד יפה ומשכנע, מסקרן מי הכותב/ים?
הופהההההההה.....ואם תדע, מה יועיל לך?
ומה יועיל לך שאומר לך?ואם תדע, מה יועיל לך?
האמנם אתה הוא אתה????ואם תדע, מה יועיל לך?
אכן, אני הוא אני. ברמת ודאות די גבוהה.האמנם, אתה הוא אתה????
מה הכוונה?!!ברמת ודאות די גבוהה.
אני חושב משמע אני קיים. (אני חושב).מה הכוונה?!!
הביא לידי ביטוי וסידר בבהירות את מה שהיה בתת מודעמעניין אותי מאוד:
למעשה, האם הקונטרס הזה שינה לכם את החיים?! או לפחות משהו מהם?
או שמא הוא רק חידד את כל מה שאתם יודעים, והציב על השלחן את מה שלפעמים בורחים ממנו...