רבי משה לוי זצ"ל

כמה שנים שאני מחפש סט שלם של "שו"ת תפלה למשה", ואינו בר השגה (אמרו לי שחלקים ב' וז' בכלל אין בשום מקום).
אשמח מאד אם מישהו יודע אם לקראת ההילולא השנה עשו הדפסה חדשה. ואיפה אפשר להשיגו.
תודה רבה!

נשמח לפירוט מבוגרי כסא רחמים
מה הייתה גדולתו של החכם, ולמה מתלהבים ממנו כל כך.
אפילו שנראה בתמונות צעיר מאוד.

ניתן לעיין בספרים 'והאיש משה' ב' חלקים, ובספרים 'במצוותיך', 'בתורתך', 'באמונתך'.

אם היה עמנו היום - פשוט שהיה גדול הדור. [והגר"ע יוסף אמר לו שהוא רוצה שהוא ימשיך אותו לאחר מאה עשרים, ולצערינו לא זכינו].

נשמח לפירוט מבוגרי כסא רחמים
אפילו שנראה בתמונות צעיר מאוד.

הוא באמת היה מאוד צעיר - נלב"ע סמוך לגיל 40.

ותורתו מכרזת עליו, כפי שניתן לראות בספריו הנודעים: מנוחת אהבה, מלוה ה', ברכת ה', תפילה למשה ועוד.
וכפי שגדולי ישראל כדוגמת מרן הגרע"י ומרן הגר"מ מאזוז ועוד רבים - העידו עליו.

שח לי בנו לפני כמה שנים, שבמשך שנים לאחר פטירת אביו, בכל פעם שהיה יוצא ספר חדש מכתביו, היה מרן הגרע"י מתקשר ומבקש שיביאו לו את הספר. והיו הולכים אליו כל בניו להביאו לפניו והיה שמח מזה שמחה גדולה.

ותורתו מכרזת עליו, כפי שניתן לראות בספריו הנודעים: מנוחת אהבה, מלוה ה', ברכת ה', תפילה למשה ועוד.
וכפי שגדולי ישראל כדוגמת מרן הגרע"י ומרן הגר"מ מאזוז ועוד רבים - העידו עליו.
מאמין שכך, וב"ז אם יש קורות ימיו, שיעורים מתורתו, שיחו וסיגו וכיו"ב נשמח שתעלו כאן.

תְּפִלָּה לְמֹשֶׁה אִישׁ הָאֱלֹקִים: מורנו הגאון הגדול הרב משה לוי זצוק"ל, מגדולי הפוסקים בדור האחרון ומחשובי הרמי"ם בישיבת 'כסא רחמים' • "אני שיכלתי אותו, זה היה כמו הבן שלי. אשרי שזכיתי להיות לי חלק בתורתו, אבל חבל שלא זכינו שיאריך ימים ושנים" (מדברי מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז זצוק"ל בעצרת השבעה לזכרו בהיכל הישיבה) | י"א חשון: כ"ה שנים להסתלקותו. זכותו תגן עלינו ועל כל ישראל.​

IMG-20251102-WA0016.jpg

יש לו כמה מעלות יחודיות ואמנה מה שעולה לי עכשיו:
1. סדר - מנוחת אהבה כתוב בצורה מסודרת להפליא. אפשר להתווכח על הפסיקה האם כך או אחרת, אבל מאנשים רבים שמעתי שהסדר בו הספר כתוב (כולל בהלכות למעלה) הוא טוב מאוד, לענ"ד יותר מחזו"ע וילקו"י. לפי הסיפורים, ככה הוא גם היה לומד, הסוגיה היתה מונחת לו מסודרת בראש מתחילה ועד סופה ולאחר שסיים הוא היה כותב הכל בבת אחת (אני, להבדיל, בכל פעם כותב רסיסי רעיונות שעולים לי שבסוף מנסה לסדר את זה).
2. יצירה - יש כתיבת הלכות לפי נושאים קיימים או לפי סדר השו"ע, זה כמובן קשה בפרטי ההלכה אבל המהלך קיים. בתחילת כרך ב' של מנוחת אהבה הרב סידר את כל כללי מלאכת מחשבת וגרמא ופס"ר וכו', כמדומני לראשונה בספרות התורנית.
3. דיוקים - הרב לא דן רק בראשונים והאחרונים המתייחסים לשאלות במפורש, היתה לו יכולת לדייק מה דעת הרשב"א בשאלתנו למרות שהוא לא כתב על זה, אלא מתוך רמיזות וכו'.

חצי יובל לפטירת הגאון הרב משה לוי: ספר חדש מתורתו
לרגל יום האזכרה ה-25 של הגאון הרב משה לוי זצ"ל, בעל ה'מנוחת אהבה', יצא לאור ספר חדש מתורתו ונערכו עצרות זיכרון ברחבי הארץ

בשעה זו נערכת בישיבת 'כסא רחמים', עצרת חיזוק משולשת לעילוי נשמת נשיא הישיבה מרן הראש"ל פוסק הדור הגר"ע יוסף זצוק"ל, הגאון רבי משה לוי זצוק"ל מגדולי הפוסקים בדור האחרון ומחשובי הרמי"ם בישיבה והגאון רבי נסים ארביב זצ"ל מגדולי הרמי"ם בישיבה. העצרת נערכת בראשות הראש"ל הגר"ד יוסף וראש הישיבה הגר"צ מאזוז ורבנים נוספים (ידיעות בני ברק).

IMG_20251102_175140_783.jpg

חצי יובל לפטירת הגאון הרב משה לוי: ספר חדש מתורתו
לרגל יום האזכרה ה-25 של הגאון הרב משה לוי זצ"ל, בעל ה'מנוחת אהבה', יצא לאור ספר חדש מתורתו ונערכו עצרות זיכרון ברחבי הארץ

מישהו יכול להעלות את הכתבה, חסומה בנטפרי.

מישהו יכול להעלות את הכתבה, חסומה בנטפרי.​
חצי יובל לפטירת הרב משה לוי: ספר חדש מתורתו
לרגל יום האזכרה ה-25 של הרב משה לוי זצ"ל, בעל ה'מנוחת אהבה', יצא לאור ספר חדש מתורתו ונערכו עצרות זיכרון ברחבי הארץ

דביר עמר | י"א בחשוון תשפ"ו | 2.11.25 | 16:57

img1202410.webp
צילום: באדיבות ישיבת כסא רחמים

בעולם התורה מציינים היום (ראשון) את יום האזכרה ה-25 לפטירתו של הרב משה לוי זצ"ל, מגדולי פוסקי ההלכה בדור האחרון ומרבני ישיבת "כסא רחמים".

לרגל חצי היובל, יצא לאור כרך חדש מתורתו - החלק השמיני בסדרת שו"ת "תפלה למשה", הכולל עשרות תשובות בנושאים אקטואליים בד' חלקי השולחן ערוך, ובהם התכתבויות תורניות עם גדולי פוסקי הדור כגון הרב עובדיה יוסף, ראש הישיבה הרב מאיר מאזוז, רבה של ירושלים הרב שלמה משאש והראש"ל הרב יצחק יוסף.

בין הנושאים הנידונים בספר החדש: ברכת הלחמניות המתוקות, ישיבה בין תפילת לחש לחזרה, ברכה על מסטיק ו"במבה", ברכה אחרונה על גלידה, ודין הנאה ממעשה שבת שנעשה בידי חברת החשמל.

אמש (מוצ"ש) והיום (א') התקיימו עצרות זיכרון ברחבי הארץ, כאשר העצרת המרכזית תיערך בשעות אחר הצהריים בישיבת "כסא רחמים" בראשות ראש הישיבה הרב צמח מאזוז והראשון לציון הרב דוד יוסף. המונים פקדו את ציונו בבית העלמין פוניבז' בבני ברק לתפילה וישועה.

הרב משה לוי נולד בתל אביב, למד בת"ת "סיני" ובישיבת "הישוב החדש". בעקבות התרשמותו ממאמר שכתב ראש ישיבת "כסא רחמים" הרב מאיר מאזוז, הצטרף לישיבה בשנת תשל"ח ומונה לר"מ בשנת תשמ"א, טרם נישואיו. בהמשך נשא את רעייתו הרבנית מזל לבית אנג'ל, והחל למסור שיעורים ולהוציא לאור ספרי הלכה.

הרב לוי שימש זמן קצר כדיין בבית הדין "משפט וצדק" של הישיבה, אך פרש מתפקידו כדי להקדיש את זמנו ללימוד תורה. הוא ייסד כוללים בערים שונות, ובשנת תשנ"ט הקים את בית הכנסת ובית המדרש "יוסף דעת" בבני ברק, בו מסר את שיעוריו.

הרב לוי זצ"ל נפטר בגיל 39 לאחר ייסורים קשים ממחלת מעיים. ראש הישיבה, הרב מאיר מאזוז, אמר עליו בעצרת השבעה: "אני שיכלתי אותו, זה היה כמו הבן שלי. אשרי שזכיתי להיות לי חלק בתורתו, אבל חבל שלא זכינו שיאריך ימים ושנים".

על שמו נקראו מוסדות רבים ברחבי הארץ, בהם: ישיבת "ברכת השם" בנתיבות, כולל "הליכות משה" בבני ברק, ות"ת "האיש משה" בבת ים. הרב לוי חיבר ספרים רבים, ובהם "מנוחת אהבה", "ברכת ה'", "מלווה ה'", שו"ת "תפלה למשה" ו"יוסף דעת".​

יש מקור או זה שמועה בעלמא?

כך סיפר לי הרה"ג מאיר דוידוב הי"ו שנוכח באותו מקום וראה את הגר"ע אומר לו כך (כשעלו ביחד במעלית בירושלים באיזה שמחה של אחד מגדולי הדור), תוכל לשאול אותו 052-7116646

ראשי תחתית