סדנת מח ולב בהנחיית הרב רפאל גריינימן שליט"א

• יוזם האשכול יוזם האשכול ישראל
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

ישראל

חבר חדש
הרב החש בראשו בשולי אחת מתגובותיו באשכול סמוך (בין כתלי בית המדרש / הגות ומוסר / למה כדאי לשחרר שליטה ואיך עושים את זה?)
כתב את המשפט דלהלן:

וככלל אני ממליץ בחום על סדנת מח ולב שממש משנה חיים (זוגיות ילדים קשר עם הבורא וכו׳).

כמו כן מרבה לצטט בשמו במרחבי הפורום.

אשמח מאד אם הרב החש בראשו - או רבנים נכבדים אחרים הנמצאים אתנו כאן המכירים אישית - ירחיבו קצת ויעשירו אותנו על הסדנה והאיש.
מה התוכן וסגנון הסדנה, איך בדיוק היא פועלת.
מאיפה ינק הרב גריינימן את שיטתו? מי הם רבותיו מהם למד? מי הם רבותיו המכוונים את דרכו? האם יש גדולי ישראל ששולחים או תומכים בסדנה זו?

נשמח מאד
ותודה מראש.

אצלי זה שינה בבית לכל החינוך הילדים,
הכניס רוגע ושלוה, ולהכיל בן שאינו ממש בתלם.
הזכיות וההצלחות עצומות.
אולי אוסיף פרטים בהמשך.
ממליץ בחום מנסיון.
גם כמה אברכים אצלו בביהמ"ד חותמים על הנ"ל,

כמו דבריו המתוקים בדבש של קודמי, היה אצלי מהפך, לא פחות! בחיים שלי עם עצמי, עם אשתי, עם ילדיי, ויותר מהכול עם ה׳.
אחרי חיים שלא הרגשתי שאני באמת בונה את עצמי כמו שצריך (חוץ מתקופות של חיזוק...) היום אני בתהליך בנייה אישי ורוחני.
לדעתי אם מישהו חושב או שוקל לבוא לסדנת מוח ולב עדיף להתמקד כשהוא מברר, שיברר על התוצאות, ופחות (לא אומר שבכלל לא, אבל פחות) על התוכן, כי זה דבר שקשה להסביר למי שלא מונח עניינים אלו.
אחד הדברים החשובים זה שהיום הילדים שלי מרגישים שאני נותן להם גב וביטחון, נוצרה סמכות בבית [לא בכפייה בכלל].

בכלל הסדנה יש בה שני עניינים שאפשר להפריד אותם אחד מהשני אבל בסדנה עצמה הם הולכים שלובים, יש את התוכן הנפלא שהוא אומר, ויש את העבודה הרגשית [שהיא למעשה העיקרית]. גם מי שלא מתחבר כל כך לעבודה עצמה יש לו המון מה ללמוד מהתוכן עצמו.

כידוע הרמ״ה שליט״א (בתפילה שה׳ ישלח לו רפואה שלמה) שולח לשם תלמידים ומאד ממליץ (אפשר פשוט ללכת אליו ולשאול אותו...). יש רבנים יותר שמרנים שמדברים נגד אבל גם עצמם לא אומרים שזה מזיק וכו׳ אלא פשוט הם טוענים שלא זו הדרך שקיבלנו וכו׳.

אני יכול לענות על עוד שאלות קונקרטיות, אם יידרשו אענה בשמחה.

נערך לאחרונה:
ראשי תחתית