וכ"כ בילקו"ישמעתי ממרן הגר"ד שכך נהג מר אביו מרן הגר"ע, לקרוא את התיקון, ואת הזוהר לחלק בין כולם בדקות האחרונות של הלילה. וכשמסיים את התיקון היה לומד כהרגלו.
למיטב ידיעתי לא אמורים לקרוא תהילים בליל שבועות.וכ"כ בילקו"י
הצג קובץ מצורף 20141
כנראה כך היה מנהגם שם. (אבל אין בזה בעיה)למיטב ידיעתי לא אמורים לקרוא תהילים בליל שבועות.
זהו מנהג שהביא מרן החיד"א, והזכיר זאת "ביום" שבועות, וכנראה ברבות בימים התחילו לאמרו בלילה.אמנם אין שם זכר לתרי''ג מצוות,
לדעתי זה מגיע ממנהג קריאת האזהרות שהוא עתיק יותר, וכמעט נשכח. יש טוענים שמנין המצוות לרמב''ם עדיף על האזהרות.זהו מנהג שהביא מרן החיד"א, והזכיר זאת "ביום" שבועות, וכנראה ברבות בימים התחילו לאמרו בלילה.
אכן, זה מה שמרן החיד"א כתב.לדעתי זה מגיע ממנהג קריאת האזהרות שהוא עתיק יותר, וכמעט נשכח. יש טוענים שמנין המצוות לרמב''ם עדיף על האזהרות.
מה ענינו לכאן? הוא מדבר על הושענא רבה.ועיין בשו"ת מנחת אשר
טעות שלי...מה ענינו לכאן? הוא מדבר על הושענא רבה.
שם דייק מלשון הזוה"ק פר' אמור "למלעי באורייתא ולאתחברא בה"הרב @אסקופה הנדרסת לרגלי גדו"י שליט''א אודה לך מאד, אם תעלה לכאן תשובת הגרצ''פ בהר צבי (נדמה לי, אם לא במקראי קדש, חזיתיה לפני כחמש עשרה שנה) בענין התיקון, דמוכיח דלכה''פ חלק גדול מהלילה נכון יותר ללמוד בעיון מהזוהר עצמו.
יעויין היטב בתשובת הגרצ''פ פראנק שכך כותב גם לדעת הזוהרלא מנהג בעלי בתים.
לדעתי יש סברא טובה לומר שלקרוא כל כך הרבה פסוקים בלי להבין זה לא שוה. ולא כולם ברי הכי להבין כל הפסוקים.
בזוהר מבואר שהלימוד הוא (גם) בתורה שבע''פ.
התיקון לא לעיכובא גם לזוהר.
אמנם אני לא מסכים עם זה, אבל לא חושב שיש בעיה במנהג הישיבות.
ולמי שמתעניין, קריאת פסוקי התנ''ך בלבד, בצורה טובה לוקחת כשעה בלבד, ואפשר ללמוד עוד לפחות 5 שעות.
בפשטות זו דוגמא לאשכול נפלא שהידרדר למחוזות אחרים וננעל, ואולי הגיע הזמן לפותחו, וכמו שעוררתי על כך:שם דייק מלשון הזוה"ק פר' אמור "למלעי באורייתא ולאתחברא בה"הרב @אסקופה הנדרסת לרגלי גדו"י שליט''א אודה לך מאד, אם תעלה לכאן תשובת הגרצ''פ בהר צבי (נדמה לי, אם לא במקראי קדש, חזיתיה לפני כחמש עשרה שנה) בענין התיקון, דמוכיח דלכה''פ חלק גדול מהלילה נכון יותר ללמוד בעיון מהזוהר עצמו.
יעויין היטב בתשובת הגרצ''פ פראנק שכך כותב גם לדעת הזוהר
ושהאר''י דיבר למי שמבין
וכנראה שבעולם הישיבות סוברים כך
(אני עושה פלגא ופלגא)
בפשטות זה שדיווח, זכה וזיכה לפותחו - עשה זאת כי יש לו מה להוסיף לדיון.
ובמידה ויעשה כן - זה הרי יקפיץ את השרשור לראש הפורום, הלא כן?
עם זאת, חשוב לחדד שאין לפתח ציפיות, כי ברבים מהשרשורים הננעלים הסיבה מהותית, ולא פרקטית.
אודה ולא אבוש שכן הייתה גם דעתי (וזו החשיבה המקובלת בישיבות לכה"פ הליטאיות)לדעתי יש סברא טובה לומר שלקרוא כל כך הרבה פסוקים בלי להבין זה לא שוה. ולא כולם ברי הכי להבין כל הפסוקים.
אני כמוך, אבל לא לפי הסדר הזה, קצת מזה קצת מזה וחוזר (חס ו) חלילה ..אני קורא את עיקר התיקון אח"כ לומד ואח"כ ישן (בבית הכנסת)
בסדר, אפשר לסבור לא כמו האול''צאודה ולא אבוש שכן הייתה גם דעתי (וזו החשיבה המקובלת בישיבות לכה"פ הליטאיות)
אך מה אעשה שכ"כ באול"צ (ח"ג פי"ח הל' י"א בהערה) "ועל כן, אף שבכל השנה אדם לומד מה שלבו חפץ, מכל מקום בליל שבועות לא ישנה מן הסדר שמסר האריז"ל, שהוא תיקון גדול, והוא עדיף מלימוד גמרא בלילה זה. ואף אם לא מבינים את כל מה שקוראים" וכו', וסיים: ולכן יכול לקרות התיקון עד חצות, ואחר חצות יעסוק בגמרא כאוות נפשו.
דברים ידועים, ואינם צריכים ראיה.סתם הערה לגבי הסקר, שפורסם כאן אתמול וכבר יש 40 הצבעות, ובמק"א פורסם לפני שנה עם 37 הצבעות,
ללמדך על כוחו של הפורום.
החילוק פשוט, גם להאול"צ מעיה"ד מותר להסתפר מל"ד בעומר וכמש"כ השו"ע. רק שלדעתו יש לנהוג כמנהג המקובלים היכא דאפשר, אלא שוודאי שגם לדעתו אי"ז עיקר ההלכה, ולכן ההיכא דאפשר משתנה בין אדם לאדם ובנ"א שיותר חשוב לו להסתפר מתיר לעצמו.בסדר, אפשר לסבור לא כמו האול''צ
דבריו הם לא הלכה למשה מסיני.
תסתכל בישיבות כמה אנשים הסתפרו מל''ג בעומר עד היום. כל אלו (לפחות 90%) עברו על פסקו של חכם בן ציון שפסק שאסור לספרדים להסתפר לפני מ''ט לעומר.
גם כאן רק 'עדיף' לנהוג כהמקובלים, אז זה אותו דבר.כאן השאלה היא שאלה של עדיפות האם עדיף ללמוד תורה שבע"פ או כסדר התיקון, ולזה הבאתי דברי האול"צ שעדיף בחלק מהלילה ללמוד סדר התיקון אף אם לא מבינים.
אבאר דבריי למעלה בקצרה כי אינני מעוניין להיגרר, אם דבריי יובנו אצלך מוטב ואם לאו לאו.גם כאן רק 'עדיף' לנהוג כהמקובלים, אז זה אותו דבר.
לא,רק שלדעתו יש לנהוג כמנהג המקובלים היכא דאפשר
אין כאן שום ענין הלכתי.כשהשאלה היא רוחנית נטו (ללמוד רק גמרא/ לקרוא חלק מהזמן תיקון) רק קביעה הלכתית יכולה לקבוע את ההעדפה.
ברור.אין כאן שום ענין הלכתי.
אתה רוצה לומר שזוהר זה לא תורה מקורית ח‘‘ו?ברור.
אין שום תחליף לסוגיא בעיון זה התורה המקורית שקיבלנו בסיני
זה לא היה בכל הדורותאתה רוצה לומר שזוהר זה לא תורה מקורית ח‘‘ו?