תזכורת: ביעור מעשרות

יש לשים לב שהשנה שווי הפרוטה הוא כ28 אג', כך שא"א לחלל על מטבע של 10 אג', אלא על מטבע של חצי שקל לכה"פ, והגרש"ז רווח כ' שטוב לחלל את המטבעות שברשותו על מטבע בשווי ג' פרוטות, דהיינו מטבע של שקל לכה"פ.

יש לשים לב שהשנה שווי הפרוטה הוא כ28 אג', כך שא"א לחלל על מטבע של 10 אג', אלא על מטבע של חצי שקל לכה"פ, והגרש"ז רווח כ' שטוב לחלל את המטבעות שברשותו על מטבע בשווי ג' פרוטות, דהיינו מטבע של שקל לכה"פ.

למה ?

ודאי!
כל מי שהפריש בשנים האחרונות מעשרות וחילל על פרוטה חמורה היה חייב בביעור.
ולגבי הוידוי כאמור לדעת האדר"ת כולם צריכים לומר.

ודאי!
כל מי שהפריש בשנים האחרונות מעשרות וחילל על פרוטה חמורה היה חייב בביעור.
ולגבי הוידוי כאמור לדעת האדר"ת כולם צריכים לומר.
התכוונתי בשבילנו, שאנחנו קונים הכל מעושר.
והתכוונתי לביעור, כי את הווידוי גם ככה אמרו בבית הכנסת.

התכוונתי בשבילנו, שאנחנו קונים הכל מעושר.
והתכוונתי לביעור, כי את הווידוי גם ככה אמרו בבית הכנסת.
מי שקונה תמיד מעושר ממקום שהוא סומך על ההשגחה, זה באמת לא נוגע אליו.
אבל הרבה פעמים מקבלים מכל מיני ידידים וכד', או מהכשרים שאיננו סומכים עליהם בפרט זה. ומעשרים בבית. (אני נוהג לשאול את הגר"ש מחפוד ואת חברי הבד"צ שלו על כל ענייני הכשרות, ועל כמה הכשרים או מוצרים אמרו לי לעשר ותול"מ. כך שבמהלך השנה יוצא לי כמה פעמים לעשר).
זאת מלבד אלו שמעשרים כל מוצר גם בהשגחה המהודרת ביותר.

מי שקונה תמיד מעושר ממקום שהוא סומך על ההשגחה, זה באמת לא נוגע אליו.
אבל הרבה פעמים מקבלים מכל מיני ידידים וכד', או מהכשרים שאיננו סומכים עליהם בפרט זה. ומעשרים בבית. (אני נוהג לשאול את הגר"ש מחפוד ואת חברי הבד"צ שלו על כל ענייני הכשרות, ועל כמה הכשרים או מוצרים אמרו לי לעשר ותול"מ. כך שבמהלך השנה יוצא לי כמה פעמים לעשר).
זאת מלבד אלו שמעשרים כל מוצר גם בהשגחה המהודרת ביותר.
אני עישרתי נראה לי רק פעם אחת או פעמיים, וחיללתי את זה על הפרוטה של קו ההלכה.

אני עישרתי נראה לי רק פעם אחת או פעמיים, וחיללתי את זה על הפרוטה של קו ההלכה.
הילדים שלך הפסידו את החוייה...

בערב חג שברתי את מטבע של חצי שקל, והיה לילדים חוייה, שכמובן נוצלה להסביר להם על מצוות מעשרות וכו'.

ראשי תחתית