לחצו כאן – תרומה לשמואל

דקדוק במצוות

• יוזם האשכול יוזם האשכול יעקבי
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

יעקבי

חבר קבוע

דקדוק במצוות​

רבינו זצוק"ל היה מדקדק במצוות קלה כבחמורה, והיה משתדל לצאת תמיד מידי כל ספק ואפילו הרחוק ביותר, וכמבואר במסילת ישרים פרק י"ח במעלת החסיד עיי"ש, [ומה יש להתפלא על רוחות זרות הנושבות כיום שאסור להחמיר, וכדברי המשנה בסוטה שבעקבתא דמשיחא "יראי חטא ימאסו", ואכ"מ].

שעות רבות היה רבינו עומד לבחור אתרוג על מנת שיהיה מהודר בתכלית ההידור, הג"ר דוד יהודיוף זצ"ל סיפר, כי למחרת יום הכיפורים ראה את רבינו עובר על כמה מאות בדי הדסים, כאשר הוא יוצא עם הדס אחד בלבד…

כמה רבינו היה נזהר ומקפיד בשנת השמיטה בכשרות המאכלים. סיפר בנו כי פעם נתלווה אל רבינו לשוק לקנות ירקות בשנת השמיטה, ראה שהוא מחפש בדווקא חנות שיש עליה השגחה. אמר לו – 'אבא, הרי יש כאן גויה שמוכרת ירקות, ומה יותר טוב מלקנות ירקות של גוי?' השיב לו רבינו, 'בוא ואראה לך'.

ניגש רבינו אל הגויה ואמר לה: 'תאמרי לי את האמת מהיכן לקחת ירקות אלו שאת מוכרת', והוסיף ואמר לה, 'בהיות ואני חכם מחכמי היהודים, עליך לומר לי את האמת ולא ישתלם לך לשקר'. מיד נשאה הגויה את סל הירקות המונח לפניה והחלה ללכת לכיוון חנות של יהודי, ואמרה 'הירקן הזה נתן לי את הירקות על מנת שאמכור לו אותם…'
יישר כח למערכת כותל המזרח!
דברים נפלאים וברורים!

גם חכם שלום כהן זצ"ל, כתבו עליו בספרו שהיה תמיד משתדל לצאת יד"ח כל השיטות.
ויש שם בזה דברים נפלאים, ומי שיביא, יבוא על הברכה.

מפאת כבודו של מרן הגרע"י זצ"ל, שלא קיבל דברים אלו אלא רק ראה בהם מליצה (כך ע"פ עדות השומע, אבל כידוע שאין לסמוך על שמועות, ובפרט וכו'), לכן כתבתי "המחודשים"...

ראשי תחתית