הדברים מצביעים שאין להתגייס כלל, גם מי שאינו לומד, שמא יתקלקל.
או קיי, אך מה נענה על חטיבת חשמונאים ?

הרב עמית:
גם כשהלכו והקימו יחידת חשמונאים, מה שהם קוראים המתייוונים קוראים לזה חשמונאים אז המטרה היא אחרי הכל גם אם עושים אתה תלך שם עם חולצה לבנה ועם חליפה ועם פראק ועם שטריימל ועם הכל, אבל ברגע שאתה הולך לשם המטרה הם כותבים את זה מפורש אלה שנמצאים בישיבות בעולם התורה הם כפופים לדעת תורה. מה שהרבנים יגידו אנחנו עושים. ברגע שאתה הולך לשם זה יחידת קודקוד. מה זה קודקוד? לא מורידים לך את הראש, שמים לך ראש אחר. קודקוד חדש. זאת אומרת אתה הופך להיות עכשיו כפוף למערכת אחרת. הוד מעלתו המפקד. כן המפקד לא המפקד המפקד. יש פה מערכת אחרת. אתה פשוט עוקר את עצמך מהתחברות לצינור הזה ומתחבר לצינור הזה. זה הכל
עכשיו, גם היחידת חשמונאים, בוא נניח למי היא כפופה. אז יש מפקד חטיבה, לא נגמר הסיפור מפקד חטיבה. מעל מפקד החטיבה יש מפקד אוגדה ועל מפקד האוגדה יש אלוף הפיקוד ויש רמטכל. והם אנשים שמאלניים שהם מוכנים לעלות ברגל לאברסט כדי להפוך אותך לחילוני.
הרב פליסקין
מבטיחים לנו שכעת יקימו 'גדוד חשמונאים', ששם - סוף סוף - מי שנכנס כחרדי יוכל גם לצאת כחרדי! זה לא אמת, וזה לא יכול להיות אמת הבטיחו את זה כבר בנח"ל החרדי, והבטיחו את זה בפלוגת 'תומר', והבטיחו את זה לדתיים-לאומיים בשבע גלגולים – ותמיד זה היה שקר הצבא הוא חילוני, הפיקוד הבכיר חילוני, ו'חוקי צה"ל', כמו 'ערכי צה"ל' - גם הם חילוניים זה פשוט לא ניתן לשינוי.
אז מה אם הם הבטיחו? אין להם אפשרות לקיים.
מי אוכל רבנות? למה אף חרדי מן השורה לא אוכל בהכשר הרבנות? כי כולם יודעים שזה לא כשר. והסיבה – כי זה שייך למדינה חילונית, שלא יכולה להנפיק דבר כשר באמת. יש רבנות אחת שכולם אוכלים, הלא היא בד"ץ ק"ק קרית ספר, שהיא בעצם הרבנות המקומית שם.
ומדוע?
כי היא מנוהלת באופן עצמאי ע"י רבני מודיעין עילית, לפי אמות המידה המקובלות במסורת מגדולי הפוסקים, וכנהוג בוועדי הכשרות.
אז כשיקימו צבא חרדי, שיהיה עצמאי לגמרי, פטור מכל חוקי המדינה, חוקיו ייכתבו על ידי הבית דין, הרמטכ"ל יהיה הרב פלוני,
כשזה יקרה – נדבר... וגם נשמח לשלוח לשם חיילים...
בשביל זה עבדנו שלשת אלפים שנה?
אז מי הוא הטיפש שיחשוב, שטרחנו לשאת את הלפיד אלפי שנים, רק בשביל לכבות אותו כעת בצבא הישראלי?
אנחנו משתמטים?
היום גם הגוים יודעים שעם ישראל – הוא עם הנצח שיש סוד רוחני פנימי, על טבעי, שמניע אותו ושומר עליו לאורך כל ההיסטוריה. והסוד הזה - הוא שמירת המצוות ולכן, דווקא בשביל שנישאר קיימים בשביל שנוכל לחיות בארץ ישראל אנחנו מוכרחים ללמוד תורה ולשמור מצוות אז לא צריך להתבייש, ולא צריך להתנצל מותר לנו ללכת ברחוב בקומה זקופה כי אנחנו יודעים שאי ההתגייסות שלנו זו לא אגואיסטיות, ולא בריחה מאחריות זו הטובה הכי גדולה שאנחנו יכולים לתרום באהבה לכל עם ישראל ועבור הבריאה כולה.
מצ"ב חוברת נפלאה שהגיעה לידי בשם 'עד עלות השחר' (אמנם כתבתי ספר עם שם זהה, אבל זה לא קשור) ובו הסבר עובדתי מפורט בנושא הצבא והחרדים בדקתי באופן מדגמי חלק מהתוכן שלו, והכל נמצא אמת, בנוסף לכך שהכל תואם למציאות המוכרת לכולנו.
הרב עמית
יש כל מיני שוטים אני לא יודע מה הם יותר רשעים או שוטים או שניהם ביחד. מקימים כל מיני יחידות כאלה שמיוחדות רק לחרדים .זה פתיון . זה פתיון . קודם כל כל המערכת הזאת כפופה כפופה לאנשים חילוניים. כפופה לאנשים חילוניים . גם בתוך המערכת הזאת אם יהיה איזשהו בעיה זה כפוף להחלטות אחרות . הם מחליטים שם כן שבת לא שבת . מתי שבת . לי היה ויכוח עם אלוף משנה באמצע מלחמה רצה שאני אעשה משהו מבצעי . אמרתי לו אני לא חושב שצריך לעשות את זה בשבת נעשה את זה מוצאי שבת . הוא צעק עליי . אמרתי לו אני מבין אותך - איך אפשר לנהל צבא כשכל חייל או קצין מחליט איזה פקודה הוא מקיים איזה לא. אמרתי לו אבל יש בעיה אחרת - איך אפשר לנהל שבת כשכל קיבוצניק מהשומר הצעיר מוסמך להחליט מתי לבטל אותה. אותך זה לא מטריד אותי זה מטריד
אז הוא אמר לי לפי הדברים שלך חייל דתי לא יכול לשרת בצהל. אמרתי לו נכון, אבל לא בגללי -בגללך .בגללך . באמת זה המצב . וברגע שדבר מבצעי אז גמרנו -הכל מותר . ולך תדע מתי זה כן מבצעי מתי זה לא מבצעי . אני הייתי בצבא ביחידות מבצעיות וראיתי כמה חילולי שבת עשו תחת הקטגוריות מבצעי כשזה לא היה מבצעי בכלל ,שום דבר. השבת לא תופסת מקום . וגם דברים אחרים. עכשיו גם אם אחד הולך שם למערכת - ברגע שהוא נכנס הוא בתוך המערכת קודם כל הוא הפיל את כל הקירות . כך אנחנו פה אתם שם . אנחנו עם ישראל אנחנו שומרי התורה הם אבר מדולדל. כל החילונים האלה זה איזה זנב כזה שכבר עוד בקושי . עוד מעט הוא מתנתק עוד מעט הוא מתנתק . ראיתי השבוע קיבל איזה הזמנה של אחד שהוא היה גיבור ישראל.  קיבל איזה תואר כאן בארץ על איזה גבורה שלו . הוא בארצות הברית עומד להתחתן עם גויה זה גיבור ישראל כל הילדים שלו היו יהיו גויים. אנחנו אנחנו עם ישראל אנחנו שומרים על הגחלת שעם ישראל ישמר. אלה בני התורה.
 ברגע שהפלתי את הקיר, אני כבר בצד ההוא. ברגע שאני בצד ההוא, תגידו לי מה לעשות, עכשיו תלך, תעשה את זה, עכשיו תעשה את זה, ולאט לאט אתה נכנס ונסחף לתוך המערכת. אתה כבר בתוך המערכת ואתה עומד חצי שעה במסדר בחמסין להוד מעלתו המ"פ ואחר כך לעוד מעלתו המג"ד ולעוד מעלתו המח"ט מי הם האנשים האלה הרמב"ם אומר שכל האנשים האלה אומר הרמב"ם לא ממנים שום מינוי בישראל מי שאין בו יראת שמיים לא את המג"ד ולא את המח"ט ולא את אלוף הפיקוד ולא את הרמטכ"ל ולא את ראש השב"כ ולא את כל אלה.  אסור למנות אותו אחראי על משאית אשפה עם שני פועלים . שום מינוי בישראל . והם צריכים להחליט החלטות כאשר אנחנו שומעים אותם רואים אותם בחוץ . יום אחרי שהוא מוריד את המדים הוא נכנס לכנסת אתה רואה אותו איך הוא מדבר נגד החיילים ונגד הכל . מה הכל מיליגרם כבוד ומיליגרם כיסא של משהו של שלטון הוא מוכן להפקיר את הכל . ואתמול הוא צריך להחליט הוא אתמול הוא היה בתפקיד שהוא מחליט על חיים של בן אדם . והם הם מרגישים שהם ריקים אז יש להם מוסר . אז הם המציאו מוסר אז עם המוסר הזה מוכנים לסכן חיילים כדי לא לפגוע חס ושלום בספק לפגוע באיזה אזרח פלסטיני באיזה אזרחית פלסטינית . והם שמחים שהם בצד הנכון של המוסר כמה יהודים נפלו בגלל השטויות האלה איך אפשר לסמוך על האנשים האלה אלה אסור ללכת לשם זה ביהרג ואל יעבור .
 גם בקבוצות שם אם בחור נמצא שם ומסיבה מסוימת הוא לא מתאים למערכת הוא כבר כבר בתוך הצבא, הם לא שולחים אותו חזרה לישיבה, הוא כבר עובר למערכת החטא, הוא כבר בתוך השק, אתה מבין? הוא נגמר. וגם הקבוצות האלה בזמן מלחמה או דברים כאלה או דברים של דברים מבצעיים אז השיקולים האלה יגברו על כל העניינים. גם אם הוא יצטרך לשים אותם עם בנות יחד באיזשהו מקום, אין איזה שיקול מבצעי. גם הם כפופים לזה. וגם עליהם עומדים אנשים, עומדים שם אנשים שונאי דת.              אין כזה דבר. הוא כפוף לפיקוד שלהם כמו שהסברתי קודם.
מישהו הביא לי איזה עיתון על אחד סגן נשיא בית המשפט בבאר שבע שהוא אמר שהדתיים יותר גרועים מהחמס. כך אוחז אותו אחד. יש כאלה קצינים שמאלניים שהוא היום מפקד החטיבה או מפקד האוגדה או אלוף הפיקוד וחלק גדול שם שמאלניים. והוא צריך מחר להחליט על החיילים האלה החיילים האלה עם סיכונים וזה אתה מוכן להפקיד את הבן שלך בידיים שלו כן ?
בשנה הראשונה של הישיבה כאן התקשה אלי איזה אישה ואמרה לי מישהו נתן לי את הטלפון שלך אולי אתה יכול לעזור לי מה מה נידון יש לי בן הוא בצבא ובזמן האחרון הוא יורד מבחינה רוחנית איפה הוא למד בנתיב מאיר ומה היא אומרת בחור כזה כל שולחן שבת זמירות ודברי תורה ובצבא הוא עשה שיעורים וחיזק בחורים והכל .בזמן אחרון היא מרגישה שמשהו ... שאלתי אותה הוא מניח תפילין כל יום היא אומרת אני חוששת שלא איפה הוא משרת? אז היא אמרה לי באיזה בסיס... בבסיס חיל האוויר של לוד בדיוק היה לי בחור שהיה אז בישיבה כאן והוא הוא בא אחרי צבא ועשה מילואים באותו בסיס. אמרתי לו תעשה טובה, תיצור קשר הבחור הזה, תביא אותו אליי. הוא הלך שלושה שבועות מילואים, אחרי זה הוא חזר. שאלתי אותו, פגשת דיברת עם הבחור הזה? הוא אומר, "לא, למה?" הלכתי לברר עליו. אמרו לי, "זה שמארגן את כל המסיבות בליל שבת." גמרנו אותם בן אדם נסחף לתוך המערכת. נגמר הסיפור. גם אנשים חזקים נופלים שם במערכת
ואם יכניסו אותך לכלא על זה שאתה למדת תורה תגיד שיש מישהו מוכן להחליף אותך אני מוכן לתת לך 100 דולר לכל יום לשבת במקומך
אני מוכן לשלם לזכות לשבת בכלא על זה שרצית ללמוד תורה
אשרי חלקך הייתי שמח לבוא לשמיים עם זכות כזאת. אל תתרגשו מזה. בסדר?