מה אעשה ומה אנסה, כי מה שהלב חושק, הפנאי עושק.אני קורא וקורא,
יפה מאוד.
מי שיקום ויעשה, הוא יחליט איך יראה ומה יכנס וכו'
אני לא מתערב כי איני יודע ואיני מבין
נאים הדברים למי שאמרה, וביודעי ומכירי קאמינא.
ובעז"ה יהיה בזה הפתעות במערכה בפרשה הבאה, עיי"ש ותרו"צ.
והנה כבר התחלנו במצוה הראשונה בסדר ספר המצוות
אמונה
בהיקף ועומק וביסודיות!
תופעה מבורכת שיש לחזקה ולעודדה בכל עוז.אגב - מעניין לציין שהחל מיני "אהלי תורה" בגליונות שם, כאשר למשל הג"ר יורם מיימון שליט"א, ראש ישיבת 'תורת משה' ומגדולי תלמידיו של מרן חכם שלום זצוק"ל, החל נושא ונותן בגליונו הנמצא אף הוא ב'אוצר גליונות' על דבריו של הג"ר טל דואר שליט"א [פרשת בא עמ' 21 באוצר].
כעת אני רואה שגם הג"ר יוס"ח טהרני שליט"א החל מפלפל אף הוא בגליונו הנמצא ב'אוצר גליונות' [פרשת בשלח עמ' 33] בדבריו של הגר"ט דואר שליט"א.
זה כבר נהפך לתופעה :)...
עוד שם בגליון 'אוצר גליונות' [פרשת יתרו עמ' 31] המשיך הנידון בענין סחיטה בשער.
כיון שאני משער שאתה אכן @הרוצה בתשובה ... הרי תשובתך בצידו בהמשך דבריךמה השייכות בין פלפול פולני ל"תורת גאליצייע"?
וכמו שכתבת בהמשך בקיצוניות יתירהכותב לשם פלפול בעלמא
וזה מכנה משותף בין הפלפול הפולני והגליצאי (המוגזמים והמוקצנים כמובן...) בשקט וצנעא, זה קורה גם בלומדות ועיון המכונה ליטאי וישיבתי... כשמקצינים ושוכחים לחפש את האמת...ברור שהמדור ההוא נכתב בשביל ה'ספורט'...
ובא מישהו אחר (לא המצוטט, אלא בהודעה אחרת לעיל) ולועג לו וחושב לתומו שהדברים שנכתבו שם (לשם הספורט כזכור...) הם מוכרחים... ולא ניתנים להפרכה...ואז בא מישהו וטען שיש לו כמה קושיות ופירכות - כל הכבוד!
ואדרבא, עדיין אין להם פלטפורמה בפני עצמם (באהלי העמוד ראיתי שיש מדור מיוחד "בטוב ירושלים" לשלב דברי הירושלמי והמתחדש בו על הבבלי)דווקא יש כעת הרבה שלומדים ירושלמי ע"פ הסדר של דרשו.