האם לסמוך בכשרות על חנות בשר שמפרה את הוראות החוק?

התפרסם על חנות מסוימת של בשר בירושלים שנקנסו בסכום גבוה על הפרת כללי חוק בסיסיים.
בין היתר, התברר (על פי החשד) כי הקפיאו בשר שכבר הופשר, והפרות חמורות נוספות.

ויש לתהות, אם מקום שמפר את הוראות החוק, ולמעשה יתכן שגוזל את הצרכנים שבודאי לא היו מוכנים לרכוש בשר קפוא שעבר כבר הפשרה (מה שגורם לסיכון של סלמונלה, סיכון שקצב מודע אליו בודאות..) ראוי לסמוך עליו בענייני כשרות הבשר.

ואמנם לא סומכים על החנות אלא על הכשרות, אבל אם יש הפרות של נהלים ותרבות של חאפריות וחוסר אכפתיות, מי ערב שלא משחילים שם גם בשר של רבנות ומטה, שעולה לבעל המקום חצי מחיר או פחות.

אם יש הפרות של נהלים
זה קיים כמעט בכל מקום.
כל ישיבה שמפעילה מטבח מחויבת לנהלים של משרד הבריאות, אולם רובם רק מנסים לא להיתפס על חם...
המציאות היא שנהלי הכשרות הרבה יותר מחייבים מנהלי הבריאות.
גם לעבור ברמזור אדום, כשאין משטרה או מצלמה באופק, הרבה מקילים לעצמם, אבל בלא תעמוד על דם רעך מחמירים.

ראוי לסמוך עליו בענייני כשרות הבשר.

ואמנם לא סומכים על החנות אלא על הכשרות,
הוא שאמרת... בגלל שסומכים על הכשרות ולא עליו כל עוד לא מצאו "ריעותא" בחנותו לעניין הכשרות לא חוששים.

(ובעיקר כשרויות ש"מפתיעות" לפעמים... וזה נושא בפני עצמו שבדקתי אותו בכמה מקומות שלצערנו בעניין הזה בד"ץ בית יוסף ומחפוד התחלפו...
כי בד"ץ בית יוסף בכשרויות על מסעדות וכדו' הרבה פעמים "מפתיעים" ובכך יוצרים הרתעה על הבעלים.
אולם כשרות מחפוד בהרבה מקומות המשגיחים "מודיעים ומתקשרים" לפני שהם באים או באים בשעות מסויימות ובכך אפקט ההרתעה יורד בצורה משמעותית...

נ.ב בעיני ראיתי זאת בחנות בורגרס בר באיזור תל אביב שבן דוד שלי המנהל שם, והלכנו לאכול שם (שזה המקום היחידי כמעט באיזור עם כשרות מחפוד) ואחרי שבן דוד שלי שהוא חילוני מספר לי את כל הנ"ל ראיתי אותו במו עיני שהוא שוטף את החסות אפי' שיש הוראה מפורשת של המשגיח שרק הוא עושה זאת...

אז פה הוא היה נאמן עלי והייתי יכול לאכול, אבל יש עוד הרבה מקומות כאלה שיכולים לקרות תקלות וכל אחד ישים לב לדבר...

ראשי תחתית