לכאו' לפ"ז אסור להחזיק בכלל את המכשיר הזה בבית או ברכב.מעניין דרך אגב איך אין עד היום (אולי יש ואני לא יודע...) איזה רדיו עם "הכשר"?
הרי בהיסט קל אפשר להגיע לכל כלי תקשורת בר מינן ולשמוע דיבורים לא ראויים או שירי ניאוף וכדו'.
ציטוט זה הופיע כאן בפורם מתישהו,הצג קובץ מצורף 15751
![]()
"מזכים את הרבים": הגר"י יוסף על 'קול חי' - אמס
"אני יודע שהרבה אשכנזים מקשיבים לרדיו קול חי", אמר מרן הגר"י יוסף בשיעורו, "זה רדיו ברמה"www.emess.co.il
יוצא מדבריו חידושים יפים,הצג קובץ מצורף 15751
![]()
"מזכים את הרבים": הגר"י יוסף על 'קול חי' - אמס
"אני יודע שהרבה אשכנזים מקשיבים לרדיו קול חי", אמר מרן הגר"י יוסף בשיעורו, "זה רדיו ברמה"www.emess.co.il
בוא נתחיל להיפך:ומה הדין להתראיין?
ויש לדון עוד אם איסור שמיעת רדיו הוא בגברא או בחפצא.יש לדון ולחלק מהו גדר "שמיעת רדיו".
האם מי ששומע ברדיו את השיעור השבועי (לא משנה של מי, של הרב דוד, של הרב יצחק, של הרב עמאר, של הרב אלבז וכו' וכו') נקרא ש"שומע רדיו"?
האם מי ששומע פעם בשעה חדשות (שעתיות) נקרא ש"שומע רדיו"? ומה אם שומע רק פעם ביום?
או שמא אם שומע תוכנית שאינה תורנית כגון תוכניות הפנאי נקרא ששומע רדיו? ואולי יש לחלק בין תוכנית פנאי תורנית לבין שאר התוכניות?
או אולי רק אם יושב כל היום ליד הרדיו ושומע? או אולי בכל עת פנוי שיש לו? ומה הדין במי ששומע רק כשנוסע ברכב? ומה אם שומע כדי לא להירדם וכד', נקרא ש"שומע רדיו"?
ומה הדין בכלל לגבי ערוצי הרדיו של המוזיקה? האם גם אז נחשב ש"שומע רדיו"?
בחפצא של הגברא הדובר ברדיוויש לדון עוד אם איסור שמיעת רדיו הוא בגברא או בחפצא.
והוא עמוק.
שמישהו יעדכן את הרב זעפראניהרב זעפרני התראיין לרדיו לאחרונה ולדעתי זה לא לעניין