האם ראוי לשמוע רדיו? ואם כן, איזה? ומה הדין להתראיין?

מעניין דרך אגב איך אין עד היום (אולי יש ואני לא יודע...) איזה רדיו עם "הכשר"?

הרי בהיסט קל אפשר להגיע לכל כלי תקשורת בר מינן ולשמוע דיבורים לא ראויים או שירי ניאוף וכדו'.

מעניין דרך אגב איך אין עד היום (אולי יש ואני לא יודע...) איזה רדיו עם "הכשר"?

הרי בהיסט קל אפשר להגיע לכל כלי תקשורת בר מינן ולשמוע דיבורים לא ראויים או שירי ניאוף וכדו'.
לכאו' לפ"ז אסור להחזיק בכלל את המכשיר הזה בבית או ברכב.

1767716823932.png

הצג קובץ מצורף 15751
ציטוט זה הופיע כאן בפורם מתישהו,
כל כך כואב ש'מנהיג ש"ס' רומז רמז עב על רמת המשכל של המצבעים למפלגה שבראשותו ...

אולי שידבר עם החכי"ם שיגבשו תוכנית להרים את רמתם של תושבי הצפון והדרום? לפחות שיעשו משהו, אם לא עוזרים לבחורי ישיבות.

הצג קובץ מצורף 15751
יוצא מדבריו חידושים יפים,
שרדיו ששומעים אותו אשכנזים הוא רדיו ברמה!
ורדיו ששומעים אותו במרכז הוא ברמה!
ואנשים בצפון ובדרום הם לא ברמה (אני נפגעתי אני צפוני...)
אלא דקשיא למה שיבח רק את קול חי ולא את קול ברמה, הרי גם קול ברמה שומעים אותו במרכז, ולא הפחותים (כמובן חלילה) שבצפון ובדרום...

נערך לאחרונה על ידי מנהל:
לגבי הנידון שבאשכול, נכתוב את הנראה לענ"ד בקצרה:

א. הדבר פשוט, שבחור ישיבה או אברך שרוצה לגדול בתורה חייב להתנזר מכל מין רדיו שיהיה, ולא תיתכן שקיעות בלימוד יחד עם האזנה ברדיו. וודאי על פי הידוע שהמאזין באופן קבוע נגרר עוד ועוד, ונגרם מזה ביטול תורה.
ב. מי שהגיע לגיל בגרות, ויודע לשמור על עצמו, ואינו שומע אלא מהדורות חדשות ברדיו חרדי, חושבני שאין בזה חסרון. אך ודאי שיש מעלה גדולה למי שמתנזר מהרדיו כלל ועיקר.
ג. לגבי נשים, או עובדים לפרנסתם, או אדם הנוסע ברכב ואינו יכול לעסוק בתורה בשעה זו, לא נראה שיש חסרון בשמיעת רדיו, אבל ודאי שיש להאזין לרדיו חרדי. ודעתי האישית נוחה יותר ברדיו קול חי, ואכמ"ל.

יש לדון ולחלק מהו גדר "שמיעת רדיו".
האם מי ששומע ברדיו את השיעור השבועי (לא משנה של מי, של הרב דוד, של הרב יצחק, של הרב עמאר, של הרב אלבז וכו' וכו') נקרא ש"שומע רדיו"?
האם מי ששומע פעם בשעה חדשות (שעתיות) נקרא ש"שומע רדיו"? ומה אם שומע רק פעם ביום?
או שמא אם שומע תוכנית שאינה תורנית כגון תוכניות הפנאי נקרא ששומע רדיו? ואולי יש לחלק בין תוכנית פנאי תורנית לבין שאר התוכניות?
או אולי רק אם יושב כל היום ליד הרדיו ושומע? או אולי בכל עת פנוי שיש לו? ומה הדין במי ששומע רק כשנוסע ברכב? ומה אם שומע כדי לא להירדם וכד', נקרא ש"שומע רדיו"?
ומה הדין בכלל לגבי ערוצי הרדיו של המוזיקה? האם גם אז נחשב ש"שומע רדיו"?

יש לדון ולחלק מהו גדר "שמיעת רדיו".
האם מי ששומע ברדיו את השיעור השבועי (לא משנה של מי, של הרב דוד, של הרב יצחק, של הרב עמאר, של הרב אלבז וכו' וכו') נקרא ש"שומע רדיו"?
האם מי ששומע פעם בשעה חדשות (שעתיות) נקרא ש"שומע רדיו"? ומה אם שומע רק פעם ביום?
או שמא אם שומע תוכנית שאינה תורנית כגון תוכניות הפנאי נקרא ששומע רדיו? ואולי יש לחלק בין תוכנית פנאי תורנית לבין שאר התוכניות?
או אולי רק אם יושב כל היום ליד הרדיו ושומע? או אולי בכל עת פנוי שיש לו? ומה הדין במי ששומע רק כשנוסע ברכב? ומה אם שומע כדי לא להירדם וכד', נקרא ש"שומע רדיו"?
ומה הדין בכלל לגבי ערוצי הרדיו של המוזיקה? האם גם אז נחשב ש"שומע רדיו"?
ויש לדון עוד אם איסור שמיעת רדיו הוא בגברא או בחפצא.
והוא עמוק.

ראשי תחתית