הולך בתמים
חבר
אדם שנוסע בכביש ומתקרב אליו אמבולנס מאחור, האם יש חובה להיזהר ולפנות לו מהר ומה מקורה (כמובן על פי חוקי התנועה, שלא יזדקק לאמבולנס הבא ח''ו...)
מכיוון דבפשטות הוי חובה גמורה, נשמח לשמוע מה ההו"א שלא חובה, כך יהיה לנו שני צדדים לדון ביניהםאדם שנוסע בכביש ומתקרב אליו אמבולנס מאחור, האם יש חובה להיזהר ולפנות לו מהר ומה מקורה (כמובן על פי חוקי התנועה, שלא יזדקק לאמבולנס הבא ח''ו...)
סליחה, אבל אני לא מבין מה הדיון, השאלה, והספק, זה כמו לפתוח שרשור האם יש חובה לפתוח מטרייה כשיורד גשם...אדם שנוסע בכביש ומתקרב אליו אמבולנס מאחור, האם יש חובה להיזהר ולפנות לו מהר ומה מקורה (כמובן על פי חוקי התנועה, שלא יזדקק לאמבולנס הבא ח''ו...)
סליחה, אבל אני לא מבין מה הדיון, השאלה
בדרך כלל אנשים לא יודעים מלחץ מה בדיוק לעשות, ופעם ראיתי שאדרבה חוסמים את האמבולנס ולא זזזים, עד שהצפירה שלו מעוררת אותם לתנועה.ראיתי בעיני פעמים רבות שאנשי דמחזי כיר"ש מתמהמהים ולא מפנים בבהילות, [במיוחד בנתיב השמאלי שאותו מחבבים כל האיטיים].
ויש מגדילים לעשות שמנסים 'לגנוב' את הרמזור לפני שהאמבולנס יעבור וכדו'.
ברור מאוד שלא!יל"ע האם עליו לאבד ממונו לשם כך (למשל להתפרץ לצומת מול מצלמה, כשיודע שככה"נ יקבל קנס)
חלילה באמבולנס [טיפול נמרץ] יש רופא או פרמדיק שיכול להציל חיים הרבה יותר מהצלהראשית כל התעוררתי לכך כיון שלצערי ראיתי אנשים הנראים כחרדים שאינם מקפידים לפנות, ומנסים להספיק 'לגנוב' את הרמזור וכדו' לפני אמבולנס ומעכבים אותו בכך.
ומשמע שיש כאלו הסוברים שזה לא חובה ממש, מידיעה או מחוסר ידיעה.
- הוי ספק ספק ספיקא, שמא זה גוי, שמא זה לא מקרה דחוף.
- בפינוי הדרך פעמים וכרוך סיכון קל לממון ואף סכנה, כגון שעובר נתיב בצורה לא מספיק זהירה והרכב יכול להיפגע. ויל"ע בגדר החובה מה היא דורשת, כמה יש להתאמץ עבור כך?
- שמא יש להבדיל בין אמבולנס לבין רכב או אופנוע הצלה. רכבי הצלה שהם באים ראשונים בד"כ, ובכה"ג שמישהו נחנק ל"ע והחובש יכול לפתוח את נשימתו וכל רגע קריטי ממש, או דום לב וכדו'. לעומת זאת אמבולנס בד"כ מגיע בשלב מאוחר יותר, וברוב המקרים אינו ברמה של פיקו"נ כל רגע (כך אני מבין, ואיני מתמצא כ"כ).
יש תמיד אפשרות פתיחהלפי כל הנ"ל צ"ב היאך שמים מחסומים בשבת וחג,
הא שמא יבוא אמבולנס?
לפעמים לוקח זמן עד שפותחים, ואפי' שניות בודדות יכולות להיות גורליות.יש תמיד אפשרות פתיחה
נראה לי שיש כאן טעות יסודית בנושא ספק ספיקא, אולי אדם ישב בבית בבוקר יאגוף את התריסים ויאמר לעצמו שמא לילה וגם אם יום אולי קמתי כבר בצהרים ולא חייב לקום להיתפלל וכדו' ברור שספק ספיקא זה לא סתם ספק במציאות אני אומר כאן דבר קצת עמוק ספק ספיקא מציב את האדם מול מצב שהוא לא מחייב אותו בתוכן של איסור כיון שהחשש הוא לא ודאי והוא תלוי בעוד סיבה, ממילא כאן עצם זה שהאמבולנס מדליק סירנה אז הוא מחייב אותך במצב סכנה החוק קובע שאם זה לא מצב סכנה ופיקוח נפש אין לו רשות לעבור באדום ולפנות את הדרך אז אם אמבולנס כן עושה אז ודאי דיש כאן מצב האוסר על האדם כיון דהוי פיקוח נפש ומה שייך כאן ספק ספיקא ולבי הנושא השני שמא הוא גוי זה לא ספק כיון שזה להמציא מצב חדש דמנ"ל דהוא גוי והמצב הודאי הוא דהוי מצב סכנה ולכן פשוט שחייב ללכת אחר המצב הודאי .ראשית כל התעוררתי לכך כיון שלצערי ראיתי אנשים הנראים כחרדים שאינם מקפידים לפנות, ומנסים להספיק 'לגנוב' את הרמזור וכדו' לפני אמבולנס ומעכבים אותו בכך.
ומשמע שיש כאלו הסוברים שזה לא חובה ממש, מידיעה או מחוסר ידיעה.
- בפינוי הדרך פעמים וכרוך סיכון קל לממון ואף סכנה, כגון שעובר נתיב בצורה לא מספיק זהירה והרכב יכול להיפגע. ויל"ע בגדר החובה מה היא דורשת, כמה יש להתאמץ עבור כך?
- שמא יש להבדיל בין אמבולנס לבין רכב או אופנוע הצלה. רכבי הצלה שהם באים ראשונים בד"כ, ובכה"ג שמישהו נחנק ל"ע והחובש יכול לפתוח את נשימתו וכל רגע קריטי ממש, או דום לב וכדו'. לעומת זאת אמבולנס בד"כ מגיע בשלב מאוחר יותר, וברוב המקרים אינו ברמה של פיקו"נ כל רגע (כך אני מבין, ואיני מתמצא כ"כ).
1. אפי בכה"ג מחמת פיקוח נפש יש להציל. מי שנפלה עליו מפולת וספק אם הוא שם וספק אם הוא גוי, מפקחין עליו את הגל.