באנר תרומה

התייקרות מפתיעה ומכאיבה בסידורי ומחזורי 'כוונת הלב'

דעת ותבונה

חבר חדש
הורגלתי שנים רבות להתפלל בסידורים הטובים שלהם, הכל מאיר עיניים ונעים ללב.

בשנה שעברה נמכר מחזור לראש השנה סביב 20 שח

השנה - בסניפי אור החיים - 42 שח, אותו מחזור

ואני שואל אותם, על מה ולמה? האמנם השקעתם כל כך הרבה בשנה האחרונה עד שהיה צריך להכביד במחיר כפול?! אתם מוכרים מוצר יסוד בסיסי, אנשים צריכים אותו ואתם לא משקיעים מחדש מלבד עלות הדפסה, אז למה המחיר הזה.

בסוף קניתי לשני הילדים שלי מחזור ראש השנה ויום הכיפורים של 'אביר יעקב', כרך גדול ומאוד יפה, סט ב68 שח. בבית הכנסת שלנו [בבית וגן] ראיתי עוד כמה חברים שקנו את המחזורים האלה, ולדעתי המקדם מכירות היה התייקרות 'כוונת הלב'.

חבל.

אתם מוכרים מוצר יסוד בסיסי, אנשים צריכים אותו ואתם לא משקיעים מחדש מלבד עלות הדפסה, אז למה המחיר הזה.
הנה, שאלת חכם חצי תשובה,

אם זה יסוד בסיסי אז ענית את התשובה - אחרי שחווית גל התייקרויות פעם אחר פעם במוצרי היסוד הבסיסיים, בשנתיים האחרונות

אז אין סבה שמוצר יסוד בסיסי כגון דא, שלא יתייקר

הנה, שאלת חכם חצי תשובה,

אם זה יסוד בסיסי אז ענית את התשובה - אחרי שחווית גל התייקרויות פעם אחר פעם במוצרי היסוד הבסיסיים, בשנתיים האחרונות

אז אין סבה שמוצר יסוד בסיסי כגון דא, שלא יתייקר

ההתייקרות לא קשורה אם זה מוצר בסיסי או לא, כל המוצרים מתייקרים וזה מובן.

השאלה היא למה פי שתיים, כאשר כל העלות של היצרן היא חומר גלם בעלמא, הוא לא ערך מחדש, רק הדפיס. ההפרש לא יותר משקל שתיים לסידור.

ההתייקרות לא קשורה אם זה מוצר בסיסי או לא, כל המוצרים מתייקרים וזה מובן.

השאלה היא למה פי שתיים, כאשר כל העלות של היצרן היא חומר גלם בעלמא, הוא לא ערך מחדש, רק הדפיס. ההפרש לא יותר משקל שתיים לסידור.
בדרך כלל הוצאות מסוימות בנויות גם על תורמים ואם יש פחות אז ממילא זה מתייקר, כמו כן יכול להיות שהודפסה כמות מצומצמת יותר ועלה יותר יקר להדפיס. כמו כן יכול להיות שיש למכון תוכניות לעשות דברים נוספים שמצריכים עוד הוצאות ומסתמכים על ההכנסות מהסידורים.כמו כן הסתכלתי קצת באתרים [שגם הרווח של החנויות זה חלק נכבד במחיר ולא קשור להוצאה] והמחירים אומנם לא 20 ש"ח אבל לא כמו שאתה מתאר ביפה נוף רשום 35 לכרך, בסטים באתר אחר ראיתי שיוצא לכרך בודד 31 [הסט המוקטן ראיתי במבצע 109 ש"ח שזה בערך 21 ש"ח לכרך] אולי באור החיים זה כך.
בכל אופן לגודל ההשקעה וגם התוצאה המוצלחת שווה להשקיע בסידור הזה גם 42 ש"ח אך אני מבין שזה מחיר שיותר קשה לעמוד בו.

בדרך כלל הוצאות מסוימות בנויות גם על תורמים ואם יש פחות אז ממילא זה מתייקר, כמו כן יכול להיות שהודפסה כמות מצומצמת יותר ועלה יותר יקר להדפיס. כמו כן יכול להיות שיש למכון תוכניות לעשות דברים נוספים שמצריכים עוד הוצאות ומסתמכים על ההכנסות מהסידורים.כמו כן הסתכלתי קצת באתרים [שגם הרווח של החנויות זה חלק נכבד במחיר ולא קשור להוצאה] והמחירים אומנם לא 20 ש"ח אבל לא כמו שאתה מתאר ביפה נוף רשום 35 לכרך, בסטים באתר אחר ראיתי שיוצא לכרך בודד 31 [הסט המוקטן ראיתי במבצע 109 ש"ח שזה בערך 21 ש"ח לכרך] אולי באור החיים זה כך.
בכל אופן לגודל ההשקעה וגם התוצאה המוצלחת שווה להשקיע בסידור הזה גם 42 ש"ח אך אני מבין שזה מחיר שיותר קשה לעמוד בו.

אלה מחירים שאתה רואה כעת באתר, לא היה כך לפני שנה או שנתיים

איני יודע בכמה התייקר,
אבל זאת אני יודע, ככל שיש ביקוש המחיר עולה.
ומכיון שיש עלייה חדה מאד בדפוס, בנייר, ובדלק, זה מחייב לעליית מחירים כללים + הביקוש הרחב, והרי לך מחיר מופקע.

איני יודע בכמה התייקר,
אבל זאת אני יודע, ככל שיש ביקוש המחיר עולה.
ומכיון שיש עלייה חדה מאד בדפוס, בנייר, ובדלק, זה מחייב לעליית מחירים כללים + הביקוש הרחב, והרי לך מחיר מופקע.

תספר לי איזה עלייה במחירי הדלק ראית בשנתיים האחרונות?

הנה פירוט: בדצמבר 2022 ליטר בנזין עלה 6.85 שח
בדצמבר 2024 התייקר למחיר של 7.12 שח

27 אג' לליטר. לא באמת פקטור.

לגבי הנייר - חברת נייר חדרה, מהגדולות ביותר בשוק ההדפסות, הודיעה על התייקרות של 13% במחיריה. זו ההתייקרות היחידה במשך שלוש השנים האחרונות.

עדיין לא מצדיק הכפלה של המחיר.

תספר לי איזה עלייה במחירי הדלק ראית בשנתיים האחרונות?

הנה פירוט: בדצמבר 2022 ליטר בנזין עלה 6.85 שח
בדצמבר 2024 התייקר למחיר של 7.12 שח

27 אג' לליטר. לא באמת פקטור.

לגבי הנייר - חברת נייר חדרה, מהגדולות ביותר בשוק ההדפסות, הודיעה על התייקרות של 13% במחיריה. זו ההתייקרות היחידה במשך שלוש השנים האחרונות.

עדיין לא מצדיק הכפלה של המחיר.

אמרתי, עיקר העלייה היא בביקוש.
תפסיק לקנות המחיר ירד.
איזה הצדקה יש למחירי הדירות ?
ולעגבניות, ולמוצרי חלב שאינם בפיקוח ?
אלא מה, יש דרישה - יש ניצול.
הדלק וכל השאר זה רק תוספות, תתמקד קודם כל בעיקר.

המכאיבה?
שאלו יהיו הכאבים של כל עם ישראל בשנה הקרובה
ח"ו.

נכון במוצר אחד עליה של 30%-40% - לא נמות ממנה,

במיוחד במוצר שלא קונים כל יום או אפילו כל שנה,

הבעיה שתחשוב שכלל המוצרים עולים כך! כולנו נכאב את זה!

ובעז"ה שלא נרגיש שום כאב בשנה הקרובה!

הורגלתי שנים רבות להתפלל בסידורים הטובים שלהם, הכל מאיר עיניים ונעים ללב.

בשנה שעברה נמכר מחזור לראש השנה סביב 20 שח

השנה - בסניפי אור החיים - 42 שח, אותו מחזור

ואני שואל אותם, על מה ולמה? האמנם השקעתם כל כך הרבה בשנה האחרונה עד שהיה צריך להכביד במחיר כפול?! אתם מוכרים מוצר יסוד בסיסי, אנשים צריכים אותו ואתם לא משקיעים מחדש מלבד עלות הדפסה, אז למה המחיר הזה.

בסוף קניתי לשני הילדים שלי מחזור ראש השנה ויום הכיפורים של 'אביר יעקב', כרך גדול ומאוד יפה, סט ב68 שח. בבית הכנסת שלנו [בבית וגן] ראיתי עוד כמה חברים שקנו את המחזורים האלה, ולדעתי המקדם מכירות היה התייקרות 'כוונת הלב'.

חבל.
לא יודע היכן קנית, והיכן נמכר בשנה שעברה ב20 ש"ח
מחזור כוונת הלב עולה אצל המפיץ הראשי בכמויות במחיר של 25 ש"ח, שנה שעברה אולי היה 24.

פותח האשכול מניח שהרווח של המוציא לאור צריך להיות תואם תמיד ורק אם יש הוצאות נוספות מסיבות שונות אז באופן כזה מקובל להעלות במחיר. אמנם הנחת היסוד מוטעית - לאנשים יש תכונה של רצון להרוויח ממון כדי לחיות ברווחה כלכלית יותר. ולכן, אם יש ביקוש רב לספרי כוונת הלב, מותר ואף מתקבל שהמוציא לאור יעלה את המחיר כדי לאפשר לעצמו רווח גדול יותר. כמדומני שכל אחד מאיתנו היה עושה זאת.
אגב, הספרים המוזלים בד"כ זה אצל פנחס ראובן מבני ברק. כל שאר החנויות מוכרות בהרבה יותר. ואגב אור החיים היא רשת יקרה יותר מיפה-נוף פלדהיים.

ואגב אור החיים היא רשת יקרה יותר מיפה-נוף פלדהיים.
ממש לא.
ברוב ככל המוצרים אור החיים יותר זולים.
ואפי' בספרים שבהוצאת יפה נוף, הם יקרים ממש במעט. (לדוג' קניתי לפני זמן מה את ספר המספיק לעובדי ה' לרבי אברהם בן הרמב"ם בהוצאת פלדהיים, ביפה נוף עלה 90 אג' פחות מאור החיים).

ממש לא.
ברוב ככל המוצרים אור החיים יותר זולים.
ואפי' בספרים שבהוצאת יפה נוף, הם יקרים ממש במעט. (לדוג' קניתי לפני זמן מה את ספר המספיק לעובדי ה' לרבי אברהם בן הרמב"ם בהוצאת פלדהיים, ביפה נוף עלה 90 אג' פחות מאור החיים).
תודה על התגובה. האמת שחשבתי שזה מסוג הדברים המוסכמים, אבל כעת אני רואה שיש מי שחולק ואולי היה ראוי להביא דוגמאות רבות.
עד אז אני יכול לומר שבאופן עקבי אני עוקב אחרי המחירים ואור החיים רשת יותר יקרה. החנויות האלו נמצאות בסמיכות בעיר בית שמש, ואני נוהג לקפוץ
מחנות לחנות כדי להשוות מחירים ולדעת היכן לרכוש את הספר הרצוי. באור החיים זה מתחיל בשקל יותר יקר ויכול להגיע גם ליותר מ10 ש"ח יותר יקר.
מה שזכור לי למשל כרגע (סליחה על הדוגמא הדלה) זה הקובץ של שינון התלמוד (קובץ קטן של עוז והדר שמסכם את הנקודות של הגמרא כמו שמופיע במהדורות הכחולות בסופן), באוה"ח זה עולה שקל יותר מפלדהיים. הש"ס כולו אגב, עולה, כמה מצחיק, שקל אחד יותר מפלדהיים. אבל זו דוגמא זעומה וכמעט חסרת משמעות... יש דברים בהרבה יותר משמעותיים. בהזדמנות שאבקר שם שוב אביא אולי דוגמאות.
בכל אופן, מומלץ לעקוב בעצמכם ולראות. הדוגמא של 90 אגורות היא כמובן חסרת משמעות.

אור החיים ויפה נוף אלו שתי ענקיות הספרים בציבור החרדי, וכמו כל מוצר כשיש לך כח - והציבור משלם - אתה תעלה את המחיר. ובהרבה מקרים עם בדיקה קצרה אפשר למצוא את אותו הספר עם הפרשים (לפעמים משמעותיים) אצל המתחרים הקטנים יותר.
אני אישית הפעם האחרונה שקניתי ספר מהרשתות הנ"ל - ואני קונה תדיר - הייתה לדעתי לפני שנים.

לדוגמה:

סט מחזורים כוונת הלב (בגודל הרגיל, כריכה רגילה)
אור החיים: ₪196.00
המרכז לספרי קודש: ₪171.00
ספרי חיים: ₪159.00

כרך בודד של טוש"ע (בינוני)
אור החיים: ₪89.00
ספרי חיים: ₪89.00
יפה נוף: ₪80.00
המרכז לספרי קודש: ₪77.00

סט נ"ך מקראות גדולות עוז והדר (25 כרכים)
יפה נוף: ₪1,500.00
המרכז לספרי קודש: ₪1,299.00
אוצר הספרים: 1,199 ₪

סט ש"ס עוז והדר (בינוני, מורחב)
אור החיים: ₪3,390.00
ספרי חיים: ₪3,350.00
המרכז לספרי קודש: ₪3,250.00

סט רמב"ם פרנקל (גדול, ט"ז כרכים)
ספרי חיים: ₪1,745.00
יפה נוף: ₪1,740.00
המרכז לספרי קודש: ₪1,690.00

למעשה לא חסר אתרים עם משלוחים מהירים ובטוחים ומצויינים, רק צריך להקדיש לזה כמה דקות של בדיקה וברוב המקרים נמצא את אותו הספר בהרבה יותר זול באחד מהם (בד"כ "המרכז לספרי קודש" יוצא לי הכי זול, אבל לפעמים אחרים).

גיסי הוציא כעת כרך ב' של ספרו והבנתי ממנו שמחירי ההדפסה עלו תוך שנה באחוזים רבים בכל הדפוסים.
היוקר יאמיר.

תודה על התגובה. האמת שחשבתי שזה מסוג הדברים המוסכמים, אבל כעת אני רואה שיש מי שחולק ואולי היה ראוי להביא דוגמאות רבות.
עד אז אני יכול לומר שבאופן עקבי אני עוקב אחרי המחירים ואור החיים רשת יותר יקרה. החנויות האלו נמצאות בסמיכות בעיר בית שמש, ואני נוהג לקפוץ
מחנות לחנות כדי להשוות מחירים ולדעת היכן לרכוש את הספר הרצוי. באור החיים זה מתחיל בשקל יותר יקר ויכול להגיע גם ליותר מ10 ש"ח יותר יקר.
מה שזכור לי למשל כרגע (סליחה על הדוגמא הדלה) זה הקובץ של שינון התלמוד (קובץ קטן של עוז והדר שמסכם את הנקודות של הגמרא כמו שמופיע במהדורות הכחולות בסופן), באוה"ח זה עולה שקל יותר מפלדהיים. הש"ס כולו אגב, עולה, כמה מצחיק, שקל אחד יותר מפלדהיים. אבל זו דוגמא זעומה וכמעט חסרת משמעות... יש דברים בהרבה יותר משמעותיים. בהזדמנות שאבקר שם שוב אביא אולי דוגמאות.
בכל אופן, מומלץ לעקוב בעצמכם ולראות. הדוגמא של 90 אגורות היא כמובן חסרת משמעות.
אני גם קונה בסניפים האלו, וג"כ בודק, וכמעט תמיד קונה באור החיים. כמובן יש ספרים שיותר זול ביפה נוף, בזמן האחרון קניתי ביפה נוף חיי אדם מהדו' פרידמן ותהלה לדוד (עוז והדר).
אבל שוב כמעט תמיד יותר זול אור החיים.
ושלא נדבר על המבצעים שלהם, ששם בכלל יפה נוף לא באזור. (לדוג' מכרו סט משניות אבוקה ב388 ש"ח).
ואני קונה הרבה ספרים.

ראשי תחתית