חיקוי גדולי הדור בדרשות רבי ליאור גלזר

כיון שלא מדובר בגדולי ישראל, אלא רק במזכה הרבים, אני את שלי כתבתי וכל אחד יעשה כחכמתו ובינתו.

ובאמת פלא על עיתון 'הדרך' ששמים תמונתו בין כלל רבני הערים וכו', ועוד שבכלל הוא אשכנזי.

נראה לי שבספר ארחות מרן העיד שהגרע''י חזר בו בשנותיו האחרונות על התר הפפוצ'דו
וכן הגר''ר אלבז טוען (הובא בספר של הר' אופיר)

חזר בו ולא הודיע לכלל ישראל שינצלו מאכילת חמץ בפסח?

כל "חזר בו" כהאי גוונא צריך בדיקה, ואין נפק"מ מי המעיד.

משעשע כדרכו
אבל סגנונו ביזוי גדול למרן הגרע"י
עי' מדקה חמש והלאה
מעולם לא דיברו ככה על גדולי ישראל!
בושה וכלימה.

אין שום ביזוי בדבריו.
והוא מתוק מדבש (למרות שאני חולק עליו מכל וכל, במה שמדבר בכמה עניינים החביבים עליו).

אין שום ביזוי בדבריו.
והוא מתוק מדבש (למרות שאני חולק עליו מכל וכל, במה שמדבר בכמה עניינים החביבים עליו).
היית מסכים שהוא יחקה בברבריות שכזאת את הרב משאש???

אין שום ביזוי בדבריו.
לא ראיתי את הסרטון הנ"ל, אבל ידוע ומפורסם בכל בית ישראל שהרב הנ"ל עושה בדבריו צחוק גדול מכל הקדוש והיקר לנו. פסקים הלכות והנהגות. ה"י.

ולומר שמרן הגר"ע הכשיל את כלל ישראל בכרת זה פחות חמור (מלצחוק על הסגנון התרבותי?)
(הרב גלזר נוהג הרבה לצחוק, בין היתר, על הסגנון המזרחי של שלל עדותיו, עם חיקויים אומנותיים. הוא מרבה בדימויים לאנשי טרור וכו'. אני חושב שרובם מקבלים את דבריו ברוח טובה, כולל הרב יצחק יוסף ששוהה בשיעוריו וממלא שחוק פיו)
אבל ייתכן ויש להתנער מרבנים שלפי שמם אתה צריך לשאול היכן הם שיחקו לפי החזרה בתשובה שמציפים את המדיה החרדית ואף את היכלי הדרשות?

נערך לאחרונה:

זו לא ברבריות, זו ליצנות, והעם נמשכים אחר ליצנות ואז נכנס באוזניהם קצת תורה ומוסר.

ובמקום לשמוע דברי ליצנות מאיזה חילוני נבער, שומעים את שיעוריו. אמנם הוא הורס לעצמו עם תאוותו לדבר כל הזמן על פאות הנשים בליצנות גדולה (שמכניסה הרהורים בלב השומעים) ועל הסמארטפונים בליצנות גדולה (שמכניסה חשק בלב השומעים לקנות סמארטפון) וכיו"ב שטויות והבלים.

אבל עצם הבדיחות והחיקויים וכל הרפרטואר העשיר של משפטים מ"מסכת חגיגה" (ע"ש סרט חילוני שראה בהיותו חילוני) וכדומה, זה גורם לרבים לבוא לשיעוריו או להאזין לשיעוריו באמצעי המדיה ולהתחזק.

ואגב, ניכר שהוא ת"ח גדול (חוץ מהענין הנ"ל שבו גילה בורות עמוקה).

יתכן והסוברים שאינם ליצנות צודקים
אבל נתבונן
האם היה דבר כזה בעבר?
לחקות רבנים בקול גדול?
מישהו עשה כזה דבר למרן הגרא"מ שך, מרן הגראי"ל מרן הגרח"ק?
מישהו חלם על כזה דבר?
פלא שהרה"ר לשעבר הגר"י יוסף מעודד תופעה זו.
אין ספק שיש כאן דרדור חמור שלא היה מעולם, ופריצתת גדר בצורה שקשה לקבל, ה' יצילנו.
כוונתו לטוב, אבל כידוע לא ינק במחוזותינו.
ומכאן תבין ביתר עומק סכנתם הנוראה של רבנים בעלי תשובה. שלא צמודים לגדולי ישראל ברציפות

אתה זוכר את ערוצי הקודש?
זכורה לי תוכנית של ר' שמואל בן עטר עם איזה חקיין שמחקה את מרן הגר"ע, נדמה לי ימים לפני פורים
שוב אתה מביא דוגמא, ממחוזות שאינם בית המדרש.
הנ"ל יש לו זכיות גדולות, אבל לא למד בבית המדרש. והבן מאוד.

ראשי תחתית