היזהרו בכבוד ת"ח!

כמה מעלות טובות למקום עלינו שזכינו לפורום כזה שכולו מלא בת"ח שניכר שכוונתם לכבוד השם יתברך.
אפרש לכתוב בד"ת בכל נושא ומבלי להימחק.!
דא עקא,
בקלות ובמהירות אפשר לגלוש לפגיעות באנשים, רבנים, דיינים ראשי ישיבות וביעקר מחברי ספרים ונושאי משרות "כבדות".
מחיפוש בפורום נוכחתי לראות שהוא אינו נקי לגמרי ויש כאן הרבה ת"ח בעלי דעה, שרוצים להביע דעתם שכואב להם, והרבה פעמים הם צודקים,
דא עקא
עברות שבן אדם לחבירו אין יוה"כפ מכפר,,,,,
בואו נא רבותי ונספור כמה עבירות עובר מי שמבזה כאן אחרים בפורום
בפני כמה צופים, נשאר למים רבים אוי לנו רבותי,
אנא אחי בואו כולנו נתחזק בענינים אלו של כבוד הזולת, בואו ונשמור אחד על השני, בשביל רגע אחד של יצה"ר להשיב למישהו אפשר להפסיד יוכה"פ שלם,
אשמח להתחזק מחו"ר הפורום בענין זה
גם אבקש מי שיכול לסייע בספירת האיסורין החמורין מאוד של מי שמבייש אחרים כאן,
כמה איסורים עובר, איך מתחילים לספור???
באהבה רבה

גילוי נאות: אני אשכנזי, איני שייך כלל לשום צד ולשום קהילה המרכיבה את הציבור הספרדי,
אבל אני עומד ותמה האם כך דרכה של תורה שבכל פעם שאני פותח את הפורום ישנם כמה אשכולות שתוקפים את הרב יצחק, ומילא האשכולות שתוקפים את דברי תורתו כל הזמן, שהגם שגם הם עברו כבר מזמן את גבול הטעם הטוב (וזה נורא מוזר לראות שאותם ניקים קבועים מוצאים כל שבוע מחדש סתירות, קושיות ואי דיוקים בשיעור השבועי), אבל ישנם כמה ניקים קבועים שלא גומרים לכתוב הודעות מלאות דברי לעג ובוז, ואף יורדים ומדברים לגופו של אדם גלימתו וחתימתו במקום לדבר לגופו של ענין.
הפורום השני מאדיר ומגדיל כל הזמן את הרב יצחק, וחוסם את כל מי שכותב טיפה שונה, ואך טבעי היה שיהיה פורום נוסף שיגדיל את הצד השני, ואם הפורום הנוסף לא חוסם את תלמידי הרב יצחק ומביא עדכונים מחצירו הוא יצא גדול מאוד, אך במקום שהפורום הזה ייצא גדול בכך שהוא ניטרלי לחוטין, או למצער שיראו שהוא מגדיל את הצד השני, נראה כאילו נפתח פורום להקטנת והכפשת הרב יצחק, וחבל מאוד.

גילוי נאות: אני אשכנזי, איני שייך כלל לשום צד ולשום קהילה המרכיבה את הציבור הספרדי,
אבל אני עומד ותמה האם כך דרכה של תורה שבכל פעם שאני פותח את הפורום ישנם כמה אשכולות שתוקפים את הרב יצחק, ומילא האשכולות שתוקפים את דברי תורתו כל הזמן, שהגם שגם הם עברו כבר מזמן את גבול הטעם הטוב (וזה נורא מוזר לראות שאותם ניקים קבועים מוצאים כל שבוע מחדש סתירות, קושיות ואי דיוקים בשיעור השבועי),
כנראה שהם מתלמידיו החזקים ומעיינים הטב בכל דברי תורתו
אבל ישנם כמה ניקים קבועים שלא גומרים לכתוב הודעות מלאות דברי לעג ובוז, ואף יורדים ומדברים לגופו של אדם גלימתו וחתימתו במקום לדבר לגופו של ענין.
הפורום השני מאדיר ומגדיל כל הזמן את הרב יצחק, וחוסם את כל מי שכותב טיפה שונה, ואך טבעי היה שיהיה פורום נוסף שיגדיל את הצד השני, ואם הפורום הנוסף לא חוסם את תלמידי הרב יצחק ומביא עדכונים מחצירו הוא יצא גדול מאוד, אך במקום שהפורום הזה ייצא גדול בכך שהוא ניטרלי לחוטין, או למצער שיראו שהוא מגדיל את הצד השני, נראה כאילו נפתח פורום להקטנת והכפשת הרב יצחק, וחבל מאוד.

א. הפורום כאן לא נפתח וכו והנהלת הפורום כבר כמה וכמה פעמים (אני יכול להעיד אישית..) מחקה תגובות שלא כדרכה של תורה והעירה על כך לכותבים..
ב. לגבי אלו שמעירים עליו, מה רצית, יש לבן אדם שאלות על העלון על הספרים על הדרשות הוא מעיר
ג. לגבי אלו שלא מכבדים אותו ומזלזלים בו, כנראה שאתה אשכנזי שנשבה לבין ספרדים שהינם מאותה קבוצה שתלמידים שלו, וצריך לדעת שיש בציבור הספרדי רבים וטובים שלא רואים בו מנהיג עבורם. זה בהחלט עצוב שככה מתייחסים לדמות תורנית מפורסמת, אך כבר כתוב "מעשיך יקרבוך ומעשיך ירחקוך".

אך במקום שהפורום הזה ייצא גדול בכך שהוא ניטרלי לחוטין, או למצער שיראו שהוא מגדיל את הצד השני, נראה כאילו נפתח פורום להקטנת והכפשת הרב יצחק, וחבל מאוד.
בלבולי שכל במחילת כבודו
הפורום פה מוחק הודעות שמזלזלות ברבנים.... גם אני דיווחתי כמה פעמים ומחקו מיד!!
איזה זלזולים אתה רואה? יש דוגמה??
זה שיש פה כמה חברה קבועים שמנצלים את הפורום כדי לנגח את הרשלצ הקודם - מדובר בכמה בודדים מתוך מאתיים חברים!!

אז קדימה שתלמידי הרשלצ יענו להם לגופו של עניין!!
אם אין להם מה לענות - זה באמת בעיה....
ואם יש להם מה לענות - קדימה שיענו....
ואם יש זלזול - שידווחו וזה יימחק....
אבל הכי קל לטעון סתם שיש פה זלזול רק כי אין מה לענות תשובות לשאלות זה כבר סתם ילדותי....

בלבולי שכל במחילת כבודו
אמת!
אני מעיד לטובת הפורום פה, שכל הודעה שהיה בה זלזול בת"ח ודיווחתי - נמחקה או נערכה תוך זמן קצר.

איזה זלזולים אתה רואה? יש דוגמה??
בא, יש פה כמה חבר'ה שלא סותמים את הפה וכל הזדמנות משחילים עקיצה או זלזול.
אלא שזה נמחק אחרי זמן קצר כאמור.
ויהי רצון שישובו בתשובה שלמה וישובו מדרכם הרעה.

מדובר בכמה בודדים מתוך מאתיים חברים!!
נכון.
אני ספרתי כחמש-שש כאלה.

ובאמת נותן טעם לפגם למה אין פה יותר אנשים תלמידי חכמים שבקיאים בתורת מרן פוסק הדור הראשון לציון הגר"י יוסף שליט"א, שיבואו וישיבו דברים נכוחים לאלה שמחפשים לשאול ולהקשות.
כרגע כשיש כאלה שמקשים, ואין תשובות - זה נראה כאילו באמת אין תשובות, ואני בטוח שיש.

יש כאן צביעות גדולה לענ"ד...

מותר לחפש את האמת, לבקש את האמת, להצביע על סתירות פנימיות וכו' להגן על כבודם של תלמידי חכמים שנרמס, לדון כדרכה של תורה באמת ומתוך כבוד גדול...

נערך לאחרונה:
צריך להודות לבורא עולם שקם פורום נורמלי שבו אפשר לכתוב דעות בלי להיחסם ולהימחק.
וכמובן פורום מגוון מכל רבני ישראל.
ולא צריך לאודועי בכלל שאסור לפגוע באף רב כולל הרב יצחק יוסף שליט"א.

לא כתבתי שלא מוחקים, אני גם יודע שמוחקים ואף שיבחתי בהודעה פרטית את הנהלת הפורום על כך,
אני כתבתי ש
בכל פעם שאני פותח את הפורום ישנם כמה אשכולות שתוקפים את הרב יצחק
וזה חבל מאוד.
נקודה.
ואם השתמע מהודעתי שאני בא בטענה להנהלת הפורום , אז לא, אני בא בטענות אך ורק לחמש שש ניקים האלו.
ג. לגבי אלו שלא מכבדים אותו ומזלזלים בו, כנראה שאתה אשכנזי שנשבה לבין ספרדים שהינם מאותה קבוצה שתלמידים שלו, וצריך לדעת שיש בציבור הספרדי רבים וטובים שלא רואים בו מנהיג עבורם. זה בהחלט עצוב שככה מתייחסים לדמות תורנית מפורסמת, אך כבר כתוב "מעשיך יקרבוך ומעשיך ירחקוך".
לא נשביתי כלל לבין ספרדים, ואני מבין ויודע שהוא לא המנהיג של כלל הציבור הספרדי (למרות שיש שמנסים לשווק ככה), אך לזלזל באופן קבוע במקום ציבורי לגופו של דמות תורנית מפוארת צורם מאוד.

האם כך דרכה של תורה שבכל פעם שאני פותח את הפורום ישנם כמה אשכולות שתוקפים את הרב יצחק, ומילא האשכולות שתוקפים את דברי תורתו כל הזמן

האם כך היא דרכה של תורה, לכנות הערות על דברי תורתו כ"תקיפה"?

מדוע להציג את הדברים באופן כה מכוער, כאשר הרב יצחק בעצמו מצהיר שכל הרוצה להקשות יבוא ויקשה, ואין מונופול על התורה, ומצדיק את אביו הגר"ע שיצא נגד הבן איש חי וחלק עליו והעיר עליו הערות רבות?

בשלמא אם היית כותב שיש אשכולות שמעירים על תורת הרב יצחק, ויש ניקים המנצלים זאת לניגוח, מילא.

והתשובה על טענתך היא פשוטה: שאר הנושאים פחות מעניינים את הגולשים, ולהערות על הרב יצחק יש "רייטינג", הם מוקפצים בתדירות גבוהה ע"י המעירים ומאידך גיסא ע"י המשיבים (שלא בדיוק משיבים אלא יוצרים בלגן ומסיטים את הדיון לזלזול בכבודו של הרב יצחק).

אם ברצונך שהאשכולות הללו לא יהיו בראש הפורום, אדרבה, פתח בעצמך נושאים מעניינים ותגרום לגולשים ללכת לשם.

יש להם כאן במה חופשית לדיון ענייני, ולכן זה נראה "אובססיה", כי במקומות אחרים חוסמים ומצנזרים או בקושי עושים טובה שמאשרים תגובות.

לי אין שום דבר נגד הגר"ע יוסף ובניו, אני פוסק כהגר"ע בדרך כלל חוץ מכמה הלכות שנחלק עם הגר"ש משאש (לא בכל ההלכות שנחלק, יש הלכות שדעתי כהגר"ע), בספריה בביתי יש את כל סדרת יביע אומר, הליכות עולם, יחוה דעת, חזון עובדיה, ילקוט יוסף.

אבל כאשר העזתי לכתוב הערה עניינית בפורום מורשת מרן, כמובן תוך כבוד גדול ודרך ארץ כלפי מי שגדול, נחסמתי (הם לא חוסמים אלא מאיטים את הגלישה באופן שהגולש עוזב מעצמו).

וכאשר פתחתי אשכול בפורום לתורה עם הערות על ילק"י בדיני שביעית, קיבלתי אזהרה חריפה ממנהל הפורום שלא אכתוב עוד מילה בנדון (ככל הנראה סומנתי בטעות כמתנגד).

ולכן הבמה החופשית כאן יכולה ליצור מצג של "אובססיה" אבל אין שום אובססיה לאף אחד, יש הערות ענייניות והראש"ל בשיעורו השבועי נותן מידי שבוע מקום להערות עליו.

יש להם כאן במה חופשית לדיון ענייני, ולכן זה נראה "אובססיה", כי במקומות אחרים חוסמים ומצנזרים או בקושי עושים טובה שמאשרים תגובות.

לי אין שום דבר נגד הגר"ע יוסף ובניו, אני פוסק כהגר"ע בדרך כלל חוץ מכמה הלכות שנחלק עם הגר"ש משאש (לא בכל ההלכות שנחלק, יש הלכות שדעתי כהגר"ע), בספריה בביתי יש את כל סדרת יביע אומר, הליכות עולם, יחוה דעת, חזון עובדיה, ילקוט יוסף.

אבל כאשר העזתי לכתוב הערה עניינית בפורום מורשת מרן, כמובן תוך כבוד גדול ודרך ארץ כלפי מי שגדול, נחסמתי (הם לא חוסמים אלא מאיטים את הגלישה באופן שהגולש עוזב מעצמו).

וכאשר פתחתי אשכול בפורום לתורה עם הערות על ילק"י בדיני שביעית, קיבלתי אזהרה חריפה ממנהל הפורום שלא אכתוב עוד מילה בנדון (ככל הנראה סומנתי בטעות כמתנגד).

ולכן הבמה החופשית כאן יכולה ליצור מצג של "אובססיה" אבל אין שום אובססיה לאף אחד, יש הערות ענייניות והראש"ל בשיעורו השבועי נותן מידי שבוע מקום להערות עליו.
מצטרף לדברים בכל לב,
ומוסיף לבקש: באם יש מישהו שמזלזל בכל ת"ח שיהיה, אפי' ת"ח מפלסטיק, נא ונא לחוסמו מידית!!!!

בין הסדרים:

ראשי תחתית