א אברימי חבר מוביל הצטרף 1/1/25 הודעות 726 18/5/25 #1 ידועה דעת הרב מאיר מאזוז זצ"ל שיש לומר במשנה ב"במה מדליקין" - "לדתן" בחיריק. (וכמו שכתוב בתורה בראשית ל"ח, כ"ז). [וכן הובא כאן]. שאלתי היא, האם אלו שאומרים בציר"י, זה נובע מחוסר ידיעה או שיש איזו תשובה שעונים לרב מאזוז?
ידועה דעת הרב מאיר מאזוז זצ"ל שיש לומר במשנה ב"במה מדליקין" - "לדתן" בחיריק. (וכמו שכתוב בתורה בראשית ל"ח, כ"ז). [וכן הובא כאן]. שאלתי היא, האם אלו שאומרים בציר"י, זה נובע מחוסר ידיעה או שיש איזו תשובה שעונים לרב מאזוז?
אסקופה הנדרסת לרגלי גדו"י חבר קבוע הצטרף 31/12/24 הודעות 361 18/5/25 #2 ברור שלא מדובר רק בחוסר ידיעה, ומחלוקת ישנה היא וכבר המלאכת שלמה (שבת פ"ב מ"ו) הביא ב' דעות - וכן הכריע מהר"ר שבתי סופר ז"ל בסידורו (עמ' 305) - וכ"כ מהר"ר מרדכי דיסלדארף ז"ל - וכ"כ בסידור עבודת ישראל (עמ' 194) -
ברור שלא מדובר רק בחוסר ידיעה, ומחלוקת ישנה היא וכבר המלאכת שלמה (שבת פ"ב מ"ו) הביא ב' דעות - וכן הכריע מהר"ר שבתי סופר ז"ל בסידורו (עמ' 305) - וכ"כ מהר"ר מרדכי דיסלדארף ז"ל - וכ"כ בסידור עבודת ישראל (עמ' 194) -
אסקופה הנדרסת לרגלי גדו"י חבר קבוע הצטרף 31/12/24 הודעות 361 18/5/25 #3 ושו"ר שגם הגר"מ מאזוז זצ"ל במכתב להרה"ג אברהם הכהן זצ"ל [רב שכונת תלפיות בירושלים] כתב שיש מקום גדול לגירסא לידתן - וכיו"ב כתב במכתב להרה"ג דוד ברדא שליט"א -
ושו"ר שגם הגר"מ מאזוז זצ"ל במכתב להרה"ג אברהם הכהן זצ"ל [רב שכונת תלפיות בירושלים] כתב שיש מקום גדול לגירסא לידתן - וכיו"ב כתב במכתב להרה"ג דוד ברדא שליט"א -
ה המעורר חבר חדש הצטרף 22/1/25 הודעות 144 18/5/25 #5 בזכרוני שבסדור ונציה רפ"ד בחיריק, וכן ניקדו בסידור תפילת רפאל (אהבת שלום).
כ כהן חבר בכיר הצטרף 21/12/24 הודעות 1,062 18/5/25 #7 אברימי אמר: מה דעת הרב @כהן וסייעתו בעניין? לחץ כדי להרחיב... בכת"י קופמן הניקוד בחיריק. אולם בכת"י פארמה הניקוד בצירה. הי' אחרי הל' [שגם ישנו בכ"י קופמן] מורה שאמור להיות בצירה.
אברימי אמר: מה דעת הרב @כהן וסייעתו בעניין? לחץ כדי להרחיב... בכת"י קופמן הניקוד בחיריק. אולם בכת"י פארמה הניקוד בצירה. הי' אחרי הל' [שגם ישנו בכ"י קופמן] מורה שאמור להיות בצירה.
מ מעל ההגיון חבר חדש הצטרף 8/1/25 הודעות 55 18/5/25 #8 נוריאל עזרא אמר: הרב @אסקופה הנדרסת לרגלי גדו"י ייש"כ גדול. לחץ כדי להרחיב... אברימי אמר: מה דעת הרב @כהן וסייעתו בעניין? לחץ כדי להרחיב... @אברימי אני מנסה להבין מה הסיפור הרי הרב @אסקופה הנדרסת לרגלי גדו"י כבר ענה לך עם מקורות בטוטו"ד, ולא הגבת לו ולא מידי ואילו @נוריאל עזרא הודה לו... ובכל זאת אתה מתעקש לחוות דעתו של הרב @כהן בענין זה כאילו נראה לי קצת שאתה חוטא בהנחת המבוקש (כפולה: מה נכון לומר, ומה דעת הרב @כהן בענין...)
נוריאל עזרא אמר: הרב @אסקופה הנדרסת לרגלי גדו"י ייש"כ גדול. לחץ כדי להרחיב... אברימי אמר: מה דעת הרב @כהן וסייעתו בעניין? לחץ כדי להרחיב... @אברימי אני מנסה להבין מה הסיפור הרי הרב @אסקופה הנדרסת לרגלי גדו"י כבר ענה לך עם מקורות בטוטו"ד, ולא הגבת לו ולא מידי ואילו @נוריאל עזרא הודה לו... ובכל זאת אתה מתעקש לחוות דעתו של הרב @כהן בענין זה כאילו נראה לי קצת שאתה חוטא בהנחת המבוקש (כפולה: מה נכון לומר, ומה דעת הרב @כהן בענין...)
א אברימי חבר מוביל הצטרף 1/1/25 הודעות 726 18/5/25 #9 מעל ההגיון אמר: הרי הרב @אסקופה הנדרסת לרגלי גדו"י כבר ענה לך עם מקורות בטוטו"ד, ולא הגבת לו ולא מידי לחץ כדי להרחיב... אני הראשון או בין הראשונים שנתן לו לייק להודעה. מעל ההגיון אמר: ובכל זאת אתה מתעקש לחוות דעתו של הרב @כהן בענין זה לחץ כדי להרחיב... כי לא ראיתי צד מוכרח כ"כ לדחות את דברי הגר"מ, אז ביקשתי לשמוע חוו"ד ממי שבד"כ בודק בעצמו את כל הדברים ולא סומך על מי שסמך (ומתבלבל ממי שהתבלבל ובלבל).
מעל ההגיון אמר: הרי הרב @אסקופה הנדרסת לרגלי גדו"י כבר ענה לך עם מקורות בטוטו"ד, ולא הגבת לו ולא מידי לחץ כדי להרחיב... אני הראשון או בין הראשונים שנתן לו לייק להודעה. מעל ההגיון אמר: ובכל זאת אתה מתעקש לחוות דעתו של הרב @כהן בענין זה לחץ כדי להרחיב... כי לא ראיתי צד מוכרח כ"כ לדחות את דברי הגר"מ, אז ביקשתי לשמוע חוו"ד ממי שבד"כ בודק בעצמו את כל הדברים ולא סומך על מי שסמך (ומתבלבל ממי שהתבלבל ובלבל).