לכולל תשליכון אותו...

• יוזם האשכול יוזם האשכול חבר
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

חבר

חבר חדש
יש לך פיתות יבשות בבית חבל לזרוק
יש לך מלון רך ומיימי חבל לזרוק
יש לך אורז עם אפונה שנשאר מהשבע ברכות חבל לזרוק
קח את כל הכבודה הנ''ל תיגש לכולל הספרדי הקרוב וממש כולם יחגגו על מה שהבאת

לא אחת בכוללים שלנו מגיח איזה יהודי בעל לב חם שיש לו אזכרה או משהו כזה לרוב הוא מפנק הולך למאפיה הקרובה ומביא רוגלעך טריים ובורקסים רוחשים ושתיה קרה ולאברכים יש משהו לטעום ולהתרענן באמצע סדר, נכון יש כאלה שעדיין תקועים בתמר מג'הול ושקדים לא מלוחים אבל לפעמים זה פשוט נוראי כל מה שהוא לא רוצה לזרוק לפח כי 'בל תשחית' מביאים לכולל שיהיה לאברכים, מסכנים עם כל הגזירות, ויש כאלו שאין להם מה לאכול...

בעיני זה נובע מזלזול, כן, למקום העבודה שלו הוא לא היה מביא אורז מג'דרה יבש או פירות במצב ריקבון מתקדם.
היה ומשיהו הביא לכולל שלכם מהזיבורית שלו לפח הקרוב תשליכון אותו

אכן זו תופעה מצויה, אבל הרבה פעמים מדובר ביהודים טובים שעובדים במקומות כאלה שזורקים בסוף היום את כל דברי המאפה, והם מעבירים אותם לבני תורה. דא עקא שלבני התורה זה מגיע רק למחרת, ולא תמיד זה במצב אכיל.

ואגב, בעבר ראיתי שלא חייב לסיים את כל האוכל מדין "בל תשחית". ואפשר לזרוק לזבל, באופן מכובד ובתוך שקית.

אני רוצה להאיר נקודה אחרת (כמה שיניה יפות) לרוב מדובר ביהודים טובים שרוצים לתת לאברכים ויודעים שאברכים מעיקרא אינם בררנים ולכן יתנו לשם מה שלא יינתן למקומות אחרים.
בדיוק כמו שאברך יתחתן לכתחילה במקום שלבעל בית לא תהיה אפילו הו"א.

אני כותב זאת כי אני מכיר אנשים יקרים מאוד שפשוט דואגים לעבור ממאפיה למאפיה ולהעביר בעצמם את כל הנשאר לאברכים יום אחרי וכל כוונתו ליקר ולכבד (וביננו אפשר להשתמש בתוצרת בצורה מעולה גם כך אם מעבירים אותה מס' דקות בטוסטר ולילדים יש אוכל טעים מאוד לבוקר או לערב).

כמובן שאם ברור לך על אדם מסוים שעושה זאת מזלזול זרוק בפניו את כל מה שמביא לפח.

ראשי תחתית