באנר תרומה

לו היית פותח ישיבה, מה היית משנה מהנהוג כיום בעולם הישיבות?

• יוזם האשכול יוזם האשכול פרי חדש
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
הדבר היחידי שהייתי משנה
זה לבטל את שינת הצהריים בישיבות הגדולות
מדובר בדבר שהיה חלק מעולם שנעלם
שבין שתים לארבע החנויות היו נסגרות, ולא היה צהרונים וכו' וכו' ופעם רבים היו ישנים צהריים
אבל מאז המקום היחידי שבו זה נשאר זה הישיבות,
וגורם שיישנו מאוחר ויקומו מאוחר
פשוט לשבש את השעון הביולוגי

תבטל גם את ארוחת הצהרים - כי גם זה אט אט הופך להיסטוריה...

הדבר היחידי שהייתי משנה
זה לבטל את שינת הצהריים בישיבות הגדולות
מדובר בדבר שהיה חלק מעולם שנעלם
שבין שתים לארבע החנויות היו נסגרות, ולא היה צהרונים וכו' וכו' ופעם רבים היו ישנים צהריים
אבל מאז המקום היחידי שבו זה נשאר זה הישיבות,
וגורם שיישנו מאוחר ויקומו מאוחר
פשוט לשבש את השעון הביולוגי
שנת הצוהריים זה נראה לי דבר נצרך למי שמאמץ את המוח ללמידה ויש סיבה טובה להמשיך בזה,
סדר ג' נגמר לכה"פ ב 11 וע"פ רוב בחור הולך לישון ב12 והרבה פעמים לאחר מכן והוא צריך לקום ב -7 זה סה"כ 7 שעות במקרה הטוב, וזה נצרך שעה בצהוריים,
עכשיו גם אם בחור ישן שמונה שעות צריך מנוחה קלה כדי להמשיך לעוד 6 שעות ריכוז בלימוד,
בכל אופן זה לא ברור כ"כ שצריך לבטל את זה ושב ואל תעשה עדיף,

וחוץ מזה בחור סטנדרטי בן דורנו לא צריך הפסקה?

בבבא קמא פרק חמישי הרבה יותר קליט ויכול לתפוס את הראש של בחור צעיר, שיהיה לו קל להיות שקוע בלימוד, מאשר פרק ראשון.
מנסיוני וחווייתי האישית - זכיתי ללמד את שני הפרקים: יש אמנם משהו יותר קל בפרק חמישי - אבל בפרק ראשון יש הרבה יסודות בלימוד, פרטיים למסכת בבא קמא (בפרק חמישי נצרכים ללמוד על מוסכמות מוקדמות), וכן עצם המושג 'הגדרה' של מזיק וסוגי הצריכותות.

מנסיוני וחווייתי האישית - זכיתי ללמד את שני הפרקים: יש אמנם משהו יותר קל בפרק חמישי - אבל בפרק ראשון יש הרבה יסודות בלימוד, פרטיים למסכת בבא קמא (בפרק חמישי נצרכים ללמוד על מוסכמות מוקדמות), וכן עצם המושג 'הגדרה' של מזיק וסוגי הצריכותות.
בפרק חמישי התכוונתי בעיקר לסוגיות של בור.
בפרק ראשון עד דף ו, אפשר להעמיס [ונהוג להעמיס...] הרבה יסודות של נזיקין, אבל מה זה שייך לסוגיא ?
עיקר הפשט שם שייך לתולדותיהן כיו"ב או לאו כיו"ב ומציאות כל אב המזיק מה הוא כו', אבל בכל אופן אני חושב שאני כן מבין למה מתכוון כת"ר.

איפה האגרות משה?
יו"ד ח"ד סי' לט (אני רואה שלא דייקתי, ממרחק השנים):
1772736522155.png

1772736558647.png

ראשי תחתית