אני מדבר על אחרי העומר.חדש אסור מן התורה
מה דעתך שילמדו בישיבות עיון הפשט ובירור מסקנותיו, כמו- פרי חדש, חזון איש, ועוד?
אח של הרב אלחנן?ישנו גאון ספרדי בשם הגאון רבי אבינועם פרץ שליט"א
אכןאח של הרב אלחנן?
חדש אסור מן התורה
מה דעתך שילמדו בישיבות עיון הפשט ובירור מסקנותיו, כמו- פרי חדש, חזון איש, ועוד?
ברגע שהלימוד יהיה להלכה, אתה צריך קודם כל לעצב את הבחור מקטנותו לכך.התכוונתי ללמוד על מנת להגיע למסקנות ההלכתיות, ולא רק ל"רייד".
מה עם זה?ישנו גאון ספרדי בשם הגאון רבי אבינועם פרץ שליט"א שלא זז כל ימיו מלימוד החזון איש ובקיא בספריו ישר והפוך
והוא רבות מעורר על הנקודה שהעלית
חדש אסור מן התורה
הבעיה, שבזמנם למדו גם וגם, היום אי אפשר לקיים שניהם. בחורים מתחתנים בגיל 21 ובקושי נשים נזיקין מספיקים, אם השאלה ללמוד במקום ב"מ וכתובות מנחות ועירובין, לא נראה לי שיהיה יותר טוב מהמצב היום.מה דעתך שילמדו בישיבות עוד מסכתות חוץ מנשים נזיקין? (כמו שלמדו בישיבתו של היש"ש פני יהושע רעק"א חתם וסופר, וכל הדורות ההם)
בליץ שינויים?
לא כל הנושאים הם שינויים, חלקם דברים שקיימים בקהילות מסוימות, השאלה היא רק אם יש לזה ביקוש בציבור שלנו.
לגבי האשכול הנוכחי זה העתק מפורום אחר (שם יש כעת 227 תגובות) כמובן שהישיבות היום בנויות על 100,000 מוסכמות שבוודאי שאת 99,900 מתוכם לא צריך לשנות, ואין צורך לטרוח לפורטם, השאלה היא האם ומה הם ה100 היוצאי דופן.
נ.ב. בישיבה שאני למדתי הגאון ראש הישיבה התייעץ כמה פעמים עם בחורים בכמה מיני דברים, ובמקום גדלותו שם אתה רואה ענוותנותו, כנראה שלאנשי השטח לפעמים גם יש מה להחכים.
גם בכולל שלהם בקרית יובל ישנו הגאון הרב ברדאדרך אגב, בציבור החזונישניק הנ"ל בבני ברק שהוא ציבור לא גדול, ישנם 3 ראשי כולל ספרדים עם אברכים אשכנזים, (הרב ביסמוט, הרב עמרם כהן, והרב ששפורטיס)