שאלה גדולה שאלת...
אענה בסגנוני, מי שצורם לו שיעצור באמצע...
יש לחלק את התשובה לשתיים, הן בבידול מאחינו, והן ב'פלגינן' שנעשה בתוכינו.
הדברים נכתבים ללא סדר, כאשר יעלה המזלג.
1. כי בא לי להרגיש בבית. גם אני רוצה גם לצעוק בכל כוחי באיש"ר, לקרוא פסוד"ז בקול, להסתובב לכיוון מערב כל 'קבלת שבת' ולא לשבת כמו גולם לצלילי 'ארבעים שנה אקוט בדור' ישיבתי-קרליבכי. נמאס לי להיות הצדיק השקט של ביהמ"ד, זה שיושב בצד ולא מצייץ, כי לא נעים שישמעו שהמקור שלי מערי הקווקז ובוכרה.
2. נמאס לי שבכל מגבית בקהילה, אני וכל השווארצע יידן חייבים להוכיח שהם הכי-הכי-הכי מחוברים לקהילה. עדיין אני משלם את ההו"ק של 'קרן הבנין' על הקראוון הראשוני שכבר נחרב... תרמתי 'נר למאור' לחשמל כשר כבר 4 שבתות בשנה החולפת, ובמקביל 4 שבתות למגבית "הוויין ליה בנים ת"ח" [לאותו הגנרטור. טריק שיווקי למקסם תרומות]. לרבים השואלים, בביתי הפרטי עדיין יש חשמל טרף בשב"ק. משתדלים לעשות שמירת העינים כשאפשר.
בלוח 'נציב השבת' אני תמיד מופיע בתואר "הרה"ג שליט"א החפץ בעילום שמו", אם שאלתם למה, פשוט מאוד, התרומה שלי הייתה לע"נ קרובתי הערירית פורטונה בת זרגולה למשפחת עזיז, ואין לי כוח לחפירות השנונות של קנעפלמאכער; "רגע, זה אומר שאתה קשור משפחתית למפקד כח עזיז של חיזבאללה שחוסל במלחמה?".
3. אגב מגביות, להלן רשימה חלקית. אשמח אם תעבירו לי קצת 'געלט' לכיסוי המינוס.
- "מגבית בית ההוראה" [המו"צים שמגרשים זבובים שעה ורבע כל ערב, לא עושים את זה בחינם].
- "מגבית העירוב הקהילתי-שכונתי" [במקום "פטנט הבקבוק" של ר"מ אנגלרד, אנחנו משתמשים ב"פטנט החבית", המידע המדויק עדיין לא הותר לפרסום].
- "מגבית צאן קדושים מה מה" [תרומת מ"ה שקלים לחודש ל'ישיבת המתמידים' ע"ש מ"ה קדושי מירון. נכון שכרגע יש ג' משתתפים, אבל היה צריך לקרוע את קאופמן מהגמ' בשביל להשגיח עליהם. וכפי שמקובלנו מרבותינו: "כי על הרבצת תייירה משלמים, ובמזומן"].
- "מגבית ומתקנים שם תיקון גדול" [תיקון וחיזוק גדרי הקדושה במחנינו. = העז"נ הפכה לאולם אירועים אודות לתרומתכם הנדיבה].
- "מגבית מכירים טובה" [המשפחה של המרא דאססססרא גדלה בעשור האחרון, ומימון הפער בין דירת ה4 חדרים לדירת הגן, היא ע"ח רבבות התלמידים בני הקהילה].
- "מגבית החירום להצלת עולם התורה בעירנו" [לא להתלהב מהפומפוזיות. פשוט הכולל ערב של מנדלוביץ', 8 אברכים רשומים 3 מגיעים בפועל, נקלע לקשיים כלכליים].
- "מגבית בין מגילה למגילה" [כולל ליל פורים? ממש לא. ההתרמה היא לכולל "אשמורת הבוקר" של קופולוביץ המתפקד בכל ימות השנה, בין קריאת מגילת רות של השנה הנוכחית, לקריאת המגילה של השנה הבאה].
- "מגבית איכה ישבה בדד" ["מגבית נביאים" בלע"ז. הגימיק הוא של איצ'ה שוורצבורד, שפתאום שם לב שלקהילה יש רק מגילת איכה. גאון].
- "מגבית ממשקהו חלב" ["עזרו לנו להוריד את מגבלת "תוספת החלב לנס-קפה הוא עד שליש כוס חלב - שורה שביעית בכוס ח"פ רגילה", לעד חצי כוס ברוטו - שורה 13 בכוס הנ"ל].
- "מגבית מתאחדים למענינו" [תורמים 3,678 ש"ח לחודש, ומכסים את כל המגביות הנ"ל יחד. למעט מגביות ח"פ עונתיות].