לחצו כאן – תרומה לשמואל

ענה אמן ולא התכוון לצאת וגם המברך לא התכוון לצאת

הצעיר בכהונה

חבר חדש
שלום רב לכל החברים,

נחשפתי לקטע קצר שבו הראש״ל הקודם טוען ש"לימוד בשטחיות יכול להרוס את ההלכה" (אפשר להכניס במנוע החיפוש את המשפט שבין המירכאות).
באותו קטע הוא יוצא נגד רב עלום שם שלפי התקפתו למד בשטחיות ולכן פסק שמי שענה אמן על ברכת הנהנין ולא התכוון לצאת ולא התכוון המברך להוציאו, אינו צריך לברך כשאוכל בעצמו כי יש לחשוש לדעה שמצוות אינן צריכות כוונה. הוא טען שאינו מגלה מי הוא בעל הדעה משום שיש "שבעה עשר לאוין".
אמנם תורה היא וללמוד אנו צריכים. האם באמת יש מי שכתב כך?
אם כוונתו לברכת ה׳, הראש״ל הקודם הוא זה שנתפס בשטחיות, שהרי הוא כתב במסקנתו שאינו יוצא יד״ח וצריך לחזור ולברך, ורק במשא ומתן דן בזה. (ברכת ה׳ ח״א פרק ד הערה 3). אולי האורך של ההערה (ארבעה עמודים) הטעה אותו?

מלבד זאת, קשה לי עם הטענה שלו שמי שאינו לומד מספרי האחרונים האשכנזיים אינו יודע לדמות מילתא למילתא. אמנם בודאי שאין לנו לפסול שום ספר בגלל שמחברו היה אשכנזי אלא יש לנו ללמוד מכל הספרים (כולל רבני המזרחי), אבל לטעון את מה שטען פירושו שהשכל הישר נמצא אך ורק אצל האשכנזים! האם זו מורשת מרן הגרע״י זצ״ל?

אני פשוט מלא התפעלות מהמערכת הנכבדה

שעומדת בפרץ על כל ביזוי כבוד ת"ח באשר הוא!

שכויי'ח עצום!!

כוונתו להלכה ברורה
ויש על זה אשכול שלם מיוחד על כך

עיין באשכול הזה

מתחילתו ועד סופו ותרווה נחת
תודה רבה על שליחת האשכול. אעיין בו תכף. חידוש גדול עבורי. הוא טוען שהרב דוד לא למד קצות וגרי״ז וכו׳? הוא הרי למד בישיבת חברון!

ההיתר שלי ממה שנהגו בית הלל להזכיר את הדעה החולקת לפני דעתם, ובזכות זה הלכה כמותם. שמע מינה שאין בזה שום לאו, להפך.
עזוב את זה..

יעי' נא מר היטב בהודעתו הראשונה בתחילת האשכול וימצא שיש בה: א. משום 17 לאוין ב. ביזוי ת"ח!

ולמען הסר ספק - מותר ומצוה להקשות ולחלוק, יגדיל תורה ויאדיר! אבל רבותי יש צורה !!

ראשי תחתית