באנר תרומה

נהנית?! תן תודה!!!

• יוזם האשכול יוזם האשכול עשרה זהב
  • תאריך התחלה תאריך התחלה

עשרה זהב

חבר ותיק
שלום לכלל חו"ר הפורום, מנהליו, עורכיו, אורחיו, משתתפיו, ומבקריו באשר הם ה' עליהם יחיו!

ב"ה רבים מאיתנו נהנים מפורום כותל המזרח ובכללם אני.

דא עקא, שברצוני לדבר על נושא שאולי הוא לא פופולרי לדבר עליו, אבל הוא חשוב מאוד, כבר אסביר למה.

ואני מדבר על נתינת התודה בסוף ההודעה.

נכון, זה נשמע ילדותי או קטנוני לבקש שיתנו תודה על הודעות,

אבל מה לעשות, וכל אדם צריך הכרה או תחושת תועלתיות, או איך שתקראו לזה,

ובפורום שרוב ככל משתתפיו הם אנונימיים, תחושת ההכרה מגיעה בעיקר דרך הלחצן הקטן בפינה...

כל אחד לבטח הרגיש את התחושה הזו, שהוא טרח וכתב הודעה, אולי אפילו חיפש מקור עבור מישהו שביקש, אולי הסביר למאן דהוא עניין כלשהו,

והנה כאילו אין איש שם על לב...

אז תנו תודה!!! לא לי... להודעה הבאה...

ובמילה אחת, זה בוודאי יתן דרייב למשתתפים בפורום......

קריינא דאיגרתא איהו ליהוי פרוונקא...
יש קצת סתירה ואי הבנה...
מה שכתוב "לא לי" ואח"כ כתוב "להודעה הבאה".
אם היה כתוב "לא להודעה הזו" אלא "להודעה הבאה" - ניחא.
אבל כשכתוב "לא לי", מה יהיה הדין כאשר ההודעה הבאה היא של זה שכתב "לא לי"?
ויל"ע.
נ.ב.
שאלה זו התעוררה לי עקב כך שרציתי לעשות זאת להודעתך האחרונה, והוא מכיון שהיא עומדת בכלל של "להודעה הבאה", אך דא עקא שהיא נכללת גם ב"לא לי", וכאן הסתבכתי...

וגם לדעת אחרי זה אלו משתמשים כותבים דברים רציניים ואלו לא.
(בד"כ מי שיש לו הרב לייקים משמע שכותב דברים טובים).

וגם שאחרים שרואים את ההודעה יודעים שיש עוד כאלו שמסכימים עם הנאמר בה. (ולפעמים לפי כמות בלייקים בהודעות בוויכוח בין שני ניקים אפשר לדעת לאן רוח חברי הפורום נוטה.

וגם לדעת אחרי זה אלו משתמשים כותבים דברים רציניים ואלו לא.
(בד"כ מי שיש לו הרב לייקים משמע שכותב דברים טובים).

וגם שאחרים שרואים את ההודעה יודעים שיש עוד כאלו שמסכימים עם הנאמר בה. (ולפעמים לפי כמות בלייקים בהודעות בוויכוח בין שני ניקים אפשר לדעת לאן רוח חברי הפורום נוטה.
זה נראה שאתה לא מסכים עם ההודעה תבאר למה

כשאנשים נהנים, הם יודעים היטב ללחוץ על לחצן ה"תודה".

הכותב מצידו אינו צריך לצפות ללייקים ועל אחת כמה וכמה שלא לסחוט לייקים.

למה לא?
בן אדם טרח להביע את דעתו ובאופן טבעי הוא רוצה לראות יחס חיובי

אפשר בקלות לתת לכל אחד את ההרגשה שהוא נחשב ונערץ... ויש על מה...

קבצים מצורפים

• צילום מסך 2026-01-19 224400.png
    צילום מסך 2026-01-19 224400.png
    80.3 קילובייט · צפיות: 16

ידוע הוא שעם לייקים לא הולכים למכולת...

אבל כשאתה כותב, ואתה רואה את ה'תודות' (או את ה'אי תודות...')

זה גורם לך לחשוב מה חסר כאן, מה לא נכון במה שכתבתי.

ובוודאי שזה משפיע ואולי עתיד לשפר את הכתיבה להבא.

הרבה פעמים אני מסכים עם כללות דברי הכותב בהודעה מסוימת, אבל יש שורה אחת חריפה במיוחד, או פוגענית כלפי מאן דהו, ולכן אני מתקשה לעשות "תודה" למטה, אולי יש עוד שחשים כך?
כי א"כ מה שיכול לעזור זה כתיבה יותר מאוזנת ושקולה, פחות חריפה ויותר מנומקת וכמה שפחות אישית.

ידוע הוא שעם לייקים לא הולכים למכולת...

אבל כשאתה כותב, ואתה רואה את ה'תודות' (או את ה'אי תודות...')

זה גורם לך לחשוב מה חסר כאן, מה לא נכון במה שכתבתי.

ובוודאי שזה משפיע ואולי עתיד לשפר את הכתיבה להבא.

הכל אמת ויציב, אבל אין שום צורך לשכנע לתת תודה, מי שמרגיש צורך - נותן תודה.

הרבה פעמים אני מסכים עם כללות דברי הכותב בהודעה מסוימת, אבל יש שורה אחת חריפה במיוחד, או פוגענית כלפי מאן דהו, ולכן אני מתקשה לעשות "תודה" למטה, אולי יש עוד שחשים כך?
כי א"כ מה שיכול לעזור זה כתיבה יותר מאוזנת ושקולה, פחות חריפה ויותר מנומקת וכמה שפחות אישית.
דפח"ח!
לפעמים אני נותן תודה גם כשאני לא מסכים גם בגלל הערכה על התייחסות גם בגלל שחלק מהדברים אני מסכים גם בגלל שלפעמים שניכר שהכותב טרח והשקיע.
אם זה ממש עקרוני אני נמנע מלתת תודה אלא מצטט הקטע שלדעתי נכון ומחזק דברי הכותב בהודעה המצוטטת. לפעמים אני עושה כן גם במקרה שציינת כדי לציין שאני מסכים וגם כדי שהכותב השני לא יעלב שאני כביכול מסכים להתקפה נגדו וגם כדי לרמז לכותב המצוטט שיראה שלא היה ניחא לי בדברי ההתרסה שלו ושאולי ישפיע משהו על להבא.

אפשר בקלות לתת לכל אחד את ההרגשה שהוא נחשב ונערץ... ויש על מה...

נתינת תודה סתמית (גם כשהכותב לא מזדהה עם הדברים, אלא סתם כי בא לו "לגמול חסד") היא רעה חולה, הורסת את הפורום והורסת את הדיון (כי נתינת תודה אמורה להעיד על כך שהנותן מזדהה עם דעה זו או נהנה מאוד מהדברים).

ופעמים רבות אני נתקל בזה, אדם שעובר על האשכול ומחלק תודות ביד נדיבה, בלי קשר לשום דבר.

נתינת תודה סתמית (גם כשהכותב לא מזדהה עם הדברים, אלא סתם כי בא לו "לגמול חסד") היא רעה חולה, הורסת את הפורום והורסת את הדיון (כי נתינת תודה אמורה להעיד על כך שהנותן מזדהה עם דעה זו או נהנה מאוד מהדברים).

ופעמים רבות אני נתקל בזה, אדם שעובר על האשכול ומחלק תודות ביד נדיבה, בלי קשר לשום דבר.
אם אני רואה שמישהו טרח לעשות בירור מסוים או להביא מכתב או צילומים או ניכר שממש השקיע המון בתגובה (ויש בדבריו דברי טעם גם אם אני לא מסכים עם המסקנה הכוללת אך חלק מדבריו או טעמיו אכן נראים מסתברים. אני כן נותן תודה. לרוב אפשר לראות באשכול שאיני מסכים עם הדברים או כי כתבתי בפירוש או כי אני נותן גם לו וגם לשכנגדו תודה.
אם כי יש אמת בדבריך עדיין יש בעיה נוספת שכותבים נמנעים בדר"כ לתת לייקים לכותב שעל הרוב הוא לא בדעתם אם לא במקרים מאוד מאוד נדירים אם בכלל.
גם כשרואים דיון ארוך בין שניים נכון שחלק בעיקרון בצד מסוים ורואים איך שכמעט לכל הודעה של הצד שהם אוחזים בו הם נותנים תודה אבל לא יתכן שהם לא מסכימים אם שום כלום שכותב הצד שכנגד. לפחות מדי פעם יצטטו דבריו ויחזקו אותו על ראייתו או קושייתו.

נתינת תודה אמורה להעיד על כך שהנותן מזדהה עם דעה זו או נהנה מאוד מהדברים
הנלענד"כ... סגי בהנאה כל שהיא...
ופעמים רבות אני נתקל בזה, אדם שעובר על האשכול ו
נראה לי שהוא
מחלק תודות ביד נדיבה, בלי קשר לשום דבר

גם אם הוא מלייק לשני הכיוונים, אי"ז אומר שזה "בלי קשר לשום דבר". ואדרבא. התודה קשורה לעצם ההודעה, ולא להמסקנא היוצאת ממנה, שבזה הוא יכול לחלוק בהודעה נפרדת. וכן אני נוהג בס"ד...

גם אם הוא מלייק לשני הכיוונים, אי"ז אומר שזה "בלי קשר לשום דבר". ואדרבא. התודה קשורה לעצם ההודעה, ולא להמסקנא היוצאת ממנה, שבזה הוא יכול לחלוק בהודעה נפרדת. וכן אני נוהג בס"ד...
יפה מאוד,
אמרת משהו טוב, תודה. אני לא מסכים, אוקי נתווכח, הגבת חכם, תודה. אני לא מסכים ...,
הברקת, תודה. קצת עקום, לא נורא.
וכו'

יפה מאוד,
אמרת משהו טוב, תודה. אני לא מסכים, אוקי נתווכח, הגבת חכם, תודה. אני לא מסכים ...,
הברקת, תודה.
לא הבנתי. זה תיאור של וויכוח [כך הבנתי את זה]
קצת עקום, לא נורא
לא בדיוק. זה נשמע כאילו שלא חשוב אם זה אמת מדוייקת או לא. וזה אינו!

זה מאוד חשוב. וחשוב לי להביע את דעתי בצורה כמה שיותר קרובה לאמת. אבל אי"ז סיבה להתקיף את השני.

וגם שבהרבה מקרים איני משוכנע שהוא העקום. ומי מפיס ופשוט.

לא הבנתי. זה תיאור של וויכוח [כך הבנתי את זה]

לא בדיוק. זה נשמע כאילו שלא חשוב אם זה אמת מדוייקת או לא. וזה אינו!

זה מאוד חשוב. וחשוב לי להביע את דעתי בצורה כמה שיותר קרובה לאמת. אבל אי"ז סיבה להתקיף את השני.

וגם שבהרבה מקרים איני משוכנע שהוא העקום. ומי מפיס ופשוט.
הובנתי נכון:)
לא צריך לבדוק בציציות אם הדברים נכונים ועולים בקנה אחד עם כל הצדדים וצדי צדדים ...

ראשי תחתית