לכבוד חברי הפורום הנכבדים, שלום וברכה.
מתוך אהבה וחיבור עמוק למילה הכתובה ויראת כבוד לדברי תורה הכתובים, חשבתי לפתוח כאן אשכול ייחודי שיהיה לתועלת הציבור.
רבים מאיתנו חווים את האתגר: הראש מלא בחידושים נפלאים, רעיונות בהירים ומקורות חשובים. אך כשהדברים עולים על הכתב, הם לעיתים מאבדים משהו מזיוום. הניסוח מרגיש מעט מסורבל, הזרימה בין המשפטים אינה חלקה, והמסר החד והבהיר שהיה בראשנו – הופך למעט עמום על הדף.
לכן, אני רוצה להציע כאן מעין "בית מדרש חי לכתיבה תורנית":
אני מזמין אתכם להעלות כאן בתגובות קטע קצר מפרי עטכם – עד כ-1000 מילים – שאתם מרגישים שאפשר לשפר.
ומה אני אעשה?
אני אערוך ואלטש את הקטע שלכם כאן, ואציג גרסה מהודקת ובהירה שלו.
העריכה תתמקד בנקודות כגון:
המטרה: לתת לכם טעימה אישית ובעלת ערך מהאופן שבו עריכה מקצועית יכולה לשדרג כל טקסט, כולנו נלמד ונשכיל יחד כיצד להגיש דברי תורה באופן הראוי להם – כשהם ערוכים על שולחן מלכים.
אז קדימה, אתם מוזמנים בחום להעלות קטע ראשון.
מתוך אהבה וחיבור עמוק למילה הכתובה ויראת כבוד לדברי תורה הכתובים, חשבתי לפתוח כאן אשכול ייחודי שיהיה לתועלת הציבור.
רבים מאיתנו חווים את האתגר: הראש מלא בחידושים נפלאים, רעיונות בהירים ומקורות חשובים. אך כשהדברים עולים על הכתב, הם לעיתים מאבדים משהו מזיוום. הניסוח מרגיש מעט מסורבל, הזרימה בין המשפטים אינה חלקה, והמסר החד והבהיר שהיה בראשנו – הופך למעט עמום על הדף.
לכן, אני רוצה להציע כאן מעין "בית מדרש חי לכתיבה תורנית":
אני מזמין אתכם להעלות כאן בתגובות קטע קצר מפרי עטכם – עד כ-1000 מילים – שאתם מרגישים שאפשר לשפר.
ומה אני אעשה?
אני אערוך ואלטש את הקטע שלכם כאן, ואציג גרסה מהודקת ובהירה שלו.
העריכה תתמקד בנקודות כגון:
- שיפור הניסוח לשפה תורנית גבוהה ומדויקת.
- הידוק הזרימה בין המשפטים ליצירת רצף קריאה נעים.
- הבהרת המסר כך שהרעיון המרכזי יזהר ויתנוצץ.
- ליטוש כללי והסרת כפילויות או סרבולים.
המטרה: לתת לכם טעימה אישית ובעלת ערך מהאופן שבו עריכה מקצועית יכולה לשדרג כל טקסט, כולנו נלמד ונשכיל יחד כיצד להגיש דברי תורה באופן הראוי להם – כשהם ערוכים על שולחן מלכים.
אז קדימה, אתם מוזמנים בחום להעלות קטע ראשון.