רמי"ם וראשי ישיבות ליטאים בישיבות ספרדיות

יפתח בדורו

חבר חדש
ישנה תופעה ידועה של רמי"ם ואפילו ראשי ישיבות ליטאים בישיבות ספרדיות
לדוגמא:
בית שמעיה - ראש הישיבה הרב אנגלנדר
זכרון אליעזר - הרב רקובסקי
ברכת ישראל - הרב אריאלי
ועוד רבים רבים

עד מתי?

ברכת ישראל - הרב אריאלי
הם הקימו ישיבה. תהיה בריא.

הספרדים יתחילו לפרוח כשיתחילו לפרגן לעצמם.
ויפסיקו להתבכיין על קיפוח

עכשיו אין ספק שזה ג'ובים שנלקחים מבנק המשרות הספרדי, שטובי אברכינו יכלו לשמש בהם,
וכרגע ממלאים אותם אנשים אחרים.

אני בכל אופן, חושב שיש לחלק
בין ישיבות ותיקות כדוגמת בית שמעיה שנפתחה ע"י הרב פארדו כמוסד הצלה לספרדים, וכל הישיבות הותיקות שזו היתה מטרתם, ובפרט שגם אז לא היו הרבה ספרדים ראויים, ולא היתה ברירה כי אם לקחת אשכנזיים
לבין המצב היום שאין שום סיבה בעולם למנות ר"מ (וכ"ש ראש ישיבה) ליטאי - כיון שזה ישירות על חשבון האברכים המופלגים שבברכת אברהם, במימוני, וכו'

ישנה תופעה ידועה של רמי"ם ואפילו ראשי ישיבות ליטאים בישיבות ספרדיות
לדוגמא:
ברכת ישראל - הרב אריאלי
ועוד רבים רבים

עד מתי?
לא צריך לחקות ולהעתיק כל חולשה שיש במגזרים אחרים שלא פתוחים מחשבתית לקבל מרבנים שאינם ממגזרם, החלוקה המגזרית היא חולשה פרמיטיבית שקיימת רק במגזר שלנו וצריך לגדוע אותה...
בעיקר מה התלונה על ראשי ישיבות ליטאים שפותחים ישיבות וספרדים מגיעים אליהם, אתה רוצה לשלוט בהם ולהורות להם שלא ייפתחו?

לבין המצב היום שאין שום סיבה בעולם למנות ר"מ (וכ"ש ראש ישיבה) ליטאי
סיפר לי יהודי אחד שעומד בראש מוסד חשוב (ספרדי), שחיפש מג"ש בקיאות, וכל הפניות שהגיעו היו רק אשכנזים,
אני לא יודע מה הוא עשה עם זה ...
הוא מאוד רצה שיבוא ספרדי ...

עכשיו אין ספק שזה ג'ובים שנלקחים מבנק המשרות הספרדי, שטובי אברכינו יכלו לשמש בהם,

בדרך כלל האברכים הספרדים לומדים בכוללי רבנות והלכה , ופחות בכולל של "נשים נזיקין" וכד'.

וממילא - רוב הציבור של הרמי"ם הוא בציבור הליטאי ולא אצל הספרדי

בדרך כלל האברכים הספרדים לומדים בכוללי רבנות והלכה , ופחות בכולל של "נשים נזיקין" וכד'.

וממילא - רוב הציבור של הרמי"ם הוא בציבור הליטאי ולא אצל הספרדי
נכון,

אבל אפשר ואפשר לשבור את תקרת הזכוכית הזו!

תזרקו את עצמכם למים ותופתעו לראות כמה הם לא עמוקים ..

בהאי עניינא
1767113504373.png

אבל לדעתי, לא משנה מה המוצא של הר"מ בכלל, משנה - החינוך שלו, הלימוד, וכו'.
זה נכון בהסתכלות של אבא להיכן לשלוח את בנו, שהוא חושב בשורה התחתונה - איפה הבן יקיר שלו יצמח יותר טוב.
ספרדי או אשכנזי או תימני פחות מעניין.

אם זה נוגע לכלל זה בהסתכלות של בניין השאיפות והחלומות של בחורים צעירים ואברכים צעירים, שכאשר התחושה השלטת היא: כאן אני לא אוכל להיות ר"מ, לענ"ד זה משפיע.

ורואים את ההשפעה למעשה:

אברך ספרדי ממוצע מאמין שיהיו לו יותר סיכויים להיות רב בית כנסת של בע"ב עם שיעורים מנחה מעריב, מאשר לשמש כר"מ. ומלכתחילה הוא מכוון עצמו לכיוון ע"י לימוד הלכה.

לעומת זאת, כמות האברכים הספרדים, שמכוונים עצמם לשמש דווקא בישיבות היא דלה ונמוכה ביותר.

אני בכל אופן, חושב שיש לחלק
בין ישיבות ותיקות כדוגמת בית שמעיה שנפתחה ע"י הרב פארדו כמוסד הצלה לספרדים, וכל הישיבות הותיקות שזו היתה מטרתם, ובפרט שגם אז לא היו הרבה ספרדים ראויים, ולא היתה ברירה כי אם לקחת אשכנזיים
לבין המצב היום שאין שום סיבה בעולם למנות ר"מ (וכ"ש ראש ישיבה) ליטאי - כיון שזה ישירות על חשבון האברכים המופלגים שבברכת אברהם, במימוני, וכו'
הרבצת תורה אינה מפעל ג'ובים לחברי מרכז המפלגה, ה"י מרעיונות כאלו.
אין לי שום ענין שמי שיקבל את המשרה יהיה ספרדי ולא אשכנזי, שניהם יהודים ועלינו לשמוח בשמחתו של כל אחד מהם אותו הדבר בדיוק.
מעלה גדולה יש בציבור הספרדי - קבל האמת ממי שאמרה. זה שהאשכנזים אינם ממנים ר"מים ספרדיים זהו חיסרון ולא מעלה, והתוצאות ניכרות בשטח, כאשר הציבור הספרדי בעלייה עקבית והציבור הליטאי מתמודד עם סימני ירידה.

סיפר לי יהודי אחד שעומד בראש מוסד חשוב (ספרדי), שחיפש מג"ש בקיאות, וכל הפניות שהגיעו היו רק אשכנזים,
אני לא יודע מה הוא עשה עם זה ...
הוא מאוד רצה שיבוא ספרדי ...

זה נכון לא רק במוסדות.

מניסיוני הקטן בתחום מסויים, ראיתי זאת, והופתעתי.

חיפשתי איש מקצוע תורני לעניין מסויים בתשלום מכובד, כל הקו"ח היו אשכנזים!!! ללא יוצא מן הכלל.

השאלה האם מעוניינים להכנס למים האלו

דהיינו - רוב האברכים הספרדים מעוניינים בכוללי הלכה וכד'
אתה צודק

ראיתי באיזה מקום שלפעמים הקב"ה מטיל על האדם קושי בפרנסה כדי שהעולם יזכה ליהנות מיכולותיו,
יתכן ורצון ה' לפעמים לאו דווקא במסירת התורה והקשור לזה,
אשרי מי שמחמת צורך פרנסה הולך לזכות את צעירי הצאן בכישוריו הרוחניים,
אל לנו לעמוד בצד,
גשו נא אל המלאכה וחפץ ה' בידינו יצלח.

ראשי תחתית