חידה רש"י כותב שטעה

תווית מותאמת לחידות תורניות
פתרון
מן המצויין אצלי:
"אני כבר נשאלתי על זה כמה שנים והשיבותי כדברי האו' יש היקף. ושגיתי בה" (שו"ת רש"י סימן קכא). "ואני הייתי נוהג היתר עד הנה ובלבד שלא יתנו בה חלב אחר, וטועה הייתי בכך שהייתי סבור וכו'" (חולין קטז: ד"ה הרי זו אסורה. וסיים שם "כן מצאתי בנימוקי רבינו שלמה ברבי מאיר". ועי' במתיבתא בביאורי רש"י אות תח שכ' ג' ביאורים מתח"י מי יצאו דברים אלו).
מן המצויין אצלי:
"אני כבר נשאלתי על זה כמה שנים והשיבותי כדברי האו' יש היקף. ושגיתי בה" (שו"ת רש"י סימן קכא). "ואני הייתי נוהג היתר עד הנה ובלבד שלא יתנו בה חלב אחר, וטועה הייתי בכך שהייתי סבור וכו'" (חולין קטז: ד"ה הרי זו אסורה. וסיים שם "כן מצאתי בנימוקי רבינו שלמה ברבי מאיר". ועי' במתיבתא בביאורי רש"י אות תח שכ' ג' ביאורים מתח"י מי יצאו דברים אלו).

אם יש לך עוד דברים כאלו שמצויינים אצלך אתה מוזמן להעלות חידות נוספות.
אין לי כ"כ זמן לכתוב חידות, אבל הנה כל הד"ה שלי שמתוכו העתקתי.
רבינו שלמה יצחקי - מידת האמת והענוה - "אם יעקב ועשו - איני יודע מה מלמדנו" (בראשית פרק כח, ה). "במקום אשר דבר אתו - איני יודע מה מלמדנו" (בראשית פרק לה, יג). "ועמק אין מראה - לא ידעתי פירושו" (ויקרא יג, ד). [ועי' בכל הנ"ל בשפתי חכמים מה שביאר בכוונת רש"י]. "ראיתי בספרי אין לך בכל השבטים שנתברך בבנים כאשר, ואיני יודע כיצד" (דברים לג, כד). ע"ד הגמ' (ברכות כה:) "מאן שמעת ליה דאמר: כוליה בית כארבע אמות דמי - רבי שמעון בן אלעזר היא" כ' (ד"ה מאן שמעת ליה וכו') "לא ידעתי היכן היא". והגאון רעק"א בגליון שם ציין כ44 מקומות שכ' רש"י ורשב"ם כך. ע"ש. "אני כבר נשאלתי על זה כמה שנים והשיבותי כדברי האו' יש היקף. ושגיתי בה" (שו"ת רש"י סימן קכא). "ואני הייתי נוהג היתר עד הנה ובלבד שלא יתנו בה חלב אחר, וטועה הייתי בכך שהייתי סבור וכו'" (חולין קטז: ד"ה הרי זו אסורה. וסיים שם "כן מצאתי בנימוקי רבינו שלמה ברבי מאיר". ועי' במתיבתא בביאורי רש"י אות תח שכ' ג' ביאורים מתח"י מי יצאו דברים אלו). כ' רש"י "עד מקום חבק: ספק, וכמדומה לי שהוא וכו'" (נדה נח.).

ראשי תחתית