סבסוד מעונות יום

אברך יר"ש

חבר חדש
אני אברך בגיל גיוס, אבל לא קיבלתי צו גיוס לע"ע, ב"ה.
בע"ה בשנה הבאה בני יגיע לגיל הרלוונטי ואני מאוד מעוניין לשלוח אותו למעון יום מוכר, האם מישהו יודע על דרך להשיג הנחה למרות מצבי המשפטי.
שמעתי שיש אפשרות לפתוח עוסק זעיר אבל לא הצלחתי להגיע בזה למשהו מעשי, אם מישהו מכיר כיצד עושים זאת (עדיף מניסיון אישי), כמו כן על פתיחת תיק ברבנות... אם מישהו יודע מה דעת רבותינו בעניין.

לגבי עוסק פטור, צריך שהוא יהיה פעיל ממש ולא רק רשמי, לכן תמצא רעיון ישים לעסק עבורך.
השלב השני, לפתוח בפועל, כבר יהיה קל בעז"ה.

אני אברך בגיל גיוס, אבל לא קיבלתי צו גיוס לע"ע, ב"ה.
בע"ה בשנה הבאה בני יגיע לגיל הרלוונטי ואני מאוד מעוניין לשלוח אותו למעון יום מוכר, האם מישהו יודע על דרך להשיג הנחה למרות מצבי המשפטי.
שמעתי שיש אפשרות לפתוח עוסק זעיר אבל לא הצלחתי להגיע בזה למשהו מעשי, אם מישהו מכיר כיצד עושים זאת (עדיף מניסיון אישי), כמו כן על פתיחת תיק ברבנות... אם מישהו יודע מה דעת רבותינו בעניין.
לגבי פתיחת תיק ברבנות, זה רעיון שהעלתי באחד השיעורים ועשה הד ודיון גדול בקרב האברכים, למרות שלא התכוונתי להלכה למעשה. ואח"כ דברתי עם דיין בבית הדין בפ"ת שאמר לי שזה פרוצדורה מקובלת בקרב החילונים שכאשר רוצים הטבות של משפחה חד הורית באים לרבנות פותחים תיק ואח"כ חוזרים יחד לביתם שמחים וטובי לב. ואמר לי אם כולם עושים כך מדוע גם אנו לא נעשה כך. אך שאלתי מורה הוראה והוא הזדעזע מהרעיון.

שמעתי לאחרונה שהרעיון של לפתוח עסק הולך להיות לא רלוונטי.
ראיתי שפשוט מוציאים תלושים ממישהו, כמו שעושים כשלוקחים משכנתא.

מצורף קבצים בעניין.

קבצים מצורפים

ראשי תחתית