סיפורי השגחה פרטית מכלי ראשון

מחשבות טובות

חבר קבוע
- או ממי ששמע מהכלי ראשון או מהמעורב בסיפור. [למען יהיה אשכול איכותי ומוסמך, להרבות כבוד שמים].
להלן אביא מה שמו"ח הגאון שליט"א כתב בספרו בשם חבר המועצת הגה"צ רבי יהודה כהן שליט"א, אך כתב כן בענוה כביכול שמע לאחר זמן אבל באמת הוא היה מעורב במעשה עצמו.

מתוך אב בדעת בראשית פ' לך לך

התלמיד קיבל על עצמו לא לצאת מפתח הישיבה, והרופא הגיע אליו מ...סאו-פאולו

ובענין זה סיפר הגאון רבי יהודא כהן שליט"א ראש ישיבת יקירי ירושלים המעטירה:

בבקרו של אחד מימי ה"אלול", ניגש אליו תלמיד שסיפר שסובל ממחלת עור, הוריו קבעו לו תור בבית החולים "הדסה". אולם מאחר שהאוטובוס לשם פרוץ. הוא מבקש דרך להמנע מללכת אליו. וראש הישיבה מספר שניסה להציע דרכים חלופיות שיעבור בהם. אבל דעתו של התלמיד לא הייתה נוחה מהם, ונפשו בשאלתו, שהרב יאמר לו שאין צורך לילך לרופא, שהרי גם אם יסע במונית עדיין בבית החולים לא ינצל מראיה אסורה!

ביקש הרב לשמוע את מצבו וגודל הסבל, והבין שאין ברירה וצריך לפנות לרופא מומחה על מנת לטפל במחלה. אולם התלמיד שב ומבקש מראש הישיבה, שמא ואולי יש באמתחתו מוצא שלא יצטרך להפסיק את לימודו ולפנות לרופא. אולם ראש הישיבה משיב, אין ברירה, מצבך מצריך ביקור מידי אצל רופא, מה גם שיש לחשוש להחמרה במצבו, ועל כן אין מנוס מבדיקת רופא.

אולם התלמיד עדיין לא נרגע, וחוזר ומבקש מהרב שיפסוק לו שהוא פטור מללכת לרופא.

תחינתו הכנה של התלמיד, הותירה את הרב ברושם עצום, בהשיבו: "המתן ונראה איך יפול דבר...".

לאחר כמה ימים נתקבלה במשרד ראש הישיבה פניה מרופא מחו"ל שביקש מאוד להתקבל לפגישה דחופה וחשובה אצל ראש הישיבה שליט"א, לכמה דקות בלבד. הפגישה נקבעה לשעה 12:00. בשעה היעודה הגיע אותו יהודי בליווי אדם נוסף המוכר לרב. הציג האורח את עצמו כרופא מומחה לעור מסאו-פאולו. וכך הוא מספר: לפני כשבועיים הייתי מוזמן לחתונה של קרוב משפחתי, בה נכח כבוד הרב אשר ערך לזוג את החופה, ואתמול הקרינו את סרט החתונה, וראיתי שם שומה בולטת בעורף, אשר לדעתי יש לבודקה בדחיפות... ומשום כך בקשתי להפגש עם הרב!

ואכן, בדק הרופא ומישש את השומה, בהפטירו שכפי מה שהוא רואה כעת אין מקום לדאגה ב"ה, ובתוך דבריו סיפר שהיה אמור לנסוע למירון בבקר כאשר בערב הוא צריך לטוס לוונצואלה. אך לצורך בדיקת הרב דחה את הנסיעה למירון.

שאל הרב: מדוע לא סיפרתם לי זאת מראש, והייתי מקדים את הפגישה לשעה מוקדמת בבקר, קודם מסירת השיעור בישיבה?

השיב הרופא: לא רציתי להדאיג את הרב, ועל כן הגעתי במועד שהרב קבע.

בו ברגע נזכר הרב מהתלמיד, ופנה לרופא בחיוך: דע לך! אתה לא באת בשבילי, אני ב"ה לא הייתי זקוק לרופא כפי שנוכחת לראות. אכן ישנו תלמיד אחד בישיבתנו, שבשבילו הגעת לכאן... ישירות מסאו-פאולו, ובעבורו הוצרכת לדחות את נסיעתך למירון!

קרא הרב לתלמיד ואמר לו: "בקשת לא לנסוע לרופא, ואכן הרופא הגיע אליך מסאו-פאולו". והרופא בדק ומגלה שהוא מחזיק בכיסו תרופות, אותם יש למרוח על הפצעים... והתלמיד לא היה צריך לצאת מפתח הישיבה!

והוסיף ומספר הרב בהתפעלות: פלאי פלאות! אם הרופא היה רואה את סרט הוידאו לפני שבוע לא יכולתי לעזור לבחור, שהרי עדיין לא הייתי יודע כלל מאותו תלמיד שניגש אלי רק לפני יומיים. משמים נקבעה פגישה זו להיום, כדי שהרופא יבדוק את אותו תלמיד!

הרופא הבחין בסרט החתונה בשומה שבעורפי על אף גודלה המזערי! ומכוסה בשערות!

זאת ועוד, התרופות היו בנמצא בכיסו של הרופא!

זאת ועוד, התברר שהרופא הספיק להגיע למירון, ולהגיע במועד לטיסה בערב.

סוף דבר, הבחור בריא ושלם, וחתן לראש ישיבה חשוב, וממשיך ללמוד בהתמדה עצומה!

"כל דבר שמסרו נפשם עליה התקיימה בידם" (עיין שבת קל.).

"ובדרך שאדם רוצה לילך - בה מוליכין אותו" (מכות י:).

מתוך כתבי הגאון הרב רפאל כהן שליט"א ראש ישיבת 'משכנות התורה' (בני ברק) לצעירים מצוינים

אב בדעת פ' תולדות (מאמר תעריף המצוות) בהערה:

סיפר לי תלמיד אחד שקיבל על עצמו להשתדל מאוד בתפלה במנין. ואכן הוא שמר על קבלה זו במהלך השנים. יום אחד, שהיה יום חורפי וגשום במיוחד, כשהשעה עשר בלילה, נזכר לפתע שעדיין לא התפלל ערבית. ובהיותו מתגורר במושב עוצם בדרום, שם לא היה שייך למצוא מנין בשעה שכזו. ניסה ליצור קשר עם משפחתו וחבריו בנתיבות באופקים ועוד, שינסו לאתר לו שם מנין. אולם לשוא. כבר השעה היתה קרובה לחצות לילה, ומנין אין!

מה עשה אותו אברך? הזמין מונית פרטית שתסיע אותו לבני ברק, לבית הכנסת "אצקוביץ", שם קיוה למצוא מנין. ואכן, בהגיעו לשם במזג אויר סוער וגשום, לאחר מספר דקות התארגן מנין לתפלת ערבית. בסיום התפלה כשהשעון מראה על 1:45 חשב לעצמו להמתין שם עד אור הבוקר כדי שיוכל לחזור לביתו. תוך כדי כך, הבחין במכונית חונה ליד פתח השטיבלך כשהנהג נמצא ראשו רכון על ההגה. דפק לו האברך על שמשת הרכב, ושאל אם הוא נוסע לאיזה מקום.

אכן כן, אני בדרכי למושב עוצם!! וכך הצטרף אליו אותו אברך, כאשר הנהג מביאו עד פתח ביתו!

פלאי פלאים!

אמרתי לאותו אברך: כאשר הקב"ה רואה עד כמה חשובה בעיניך מצות תפלה בציבור, אומר הקב"ה: "אתה נסעת עד בני ברק במונית בשביל תפלה במנין – 'חזור' עלי"! והוא ישתבח שמו ממציא לך את הטרמפ עד הבית!

עוד אמרתי, שהקב"ה רוצה שתדע שהוא רואה אותך, מלווה אותך ואוהב אותך. ועיין היטב מה שאמר הגר"ח שמואלביץ זצ"ל בספר "שיחות מוסר" (מהדורת תשס"ב, מאמר טז) שלפעמים מקבל האדם הארת פנים – נשיקה מהקב"ה, להראותו שאין הוא נעזב ח"ו, אלא ה' עמו ואוהבו. ע"ש.

לאחר שנים, כשספרתי מעשה זה בדרשה שנשאתי בבית כנסת "אליהו הנביא" בבני ברק, ניגש אלי בחור שלומד באחת הישיבות באזור, וסיפר לי שהוא מתגורר במושב עוצם, ומי שלקח לאותו אברך בטרמפ היה זה אביו.

והוסיף וסיפר, והרב יודע כיצד הגיע אבי ברבע לשתיים בלילה ל"אצקוביץ"?

ובכן, אבי הוזמן לחתונה באחד האולמות בבני ברק, וכבר ב-10:30 חשב לחזור לביתו, אולם לפתע הרגיש מן עייפות כזו, שלא היה מסוגל לנהוג בדרכו חזרה. והוא חשב לתפוס תנומה לחצי שעה עד שיתאושש קמעא. אולם עד עצם היום הזה אין הוא מבין מדוע בחר להגיע עד "אצקוביץ" ולהחנות שם את רכבו. והוא התעורר רק בעת שהאברך דפק על שמשת הרכב ברבע לשתיים בלילה, ושואל אותו לאן פניו מועדות, והוא השיב: 'למושב עוצם'.

בא וראה מפלאות ה' יתברך ודרכי השגחתו, הקב"ה מביא על אותו נהג עייפות, ומביא אותו עד פתחו של בית הכנסת, בו אמור להגיע אותו אברך להתפלל ערבית. והנהג שאמור היה לנמנם חצי שעה, השי"ת מפיל עליו תרדמה, עד שמגיע אותו אברך ודופק בשמשת הרכב ומקיצו!

כעת מה שסיפר לי רב אחאי גאון הו'ד יוסף ברכה וחיים עד העולם ר"מ ישיבת משכן יעקב.
לפי הקריטריונים של האשכול כיון שאני לא שמעתי את המעשה, ביקשתי מאחי נר"ו שיכתוב בעצמו הסיפור, ואני רק אגיה במה שידי מגהת, והנה הוא, וגם אחרי התיקונים, אפשר לכתוב על זה "לא נגענו".

סיפר לי ידידי האברך הרב שרבני שליט"א אב לתשעה ילדים בלעה"ר:

מאז שנולדה לו התינוקת האחרונה, כל לילה מחצות עד עלות היא בוכה ברציפות כל הלילה, לילה לילה, חודש חודשיים וכו', עד שלאחר חצי שנה פגש באיזו חתונה את עמוד ההוראה הגאון רבי יעקב שכנזי שליט"א וסח לו את צרתו שהוא כבר לא מצליח להחזיק מעמד, והוא לא יודע היאך להמשיך כך.

א"ל הגרי"א דאם הוא רוצה שהיא לא תבכה – שיבכה הוא על גלות השכינה ויאמר ויבכה בתיקון חצות. הוא ניסה להצטדק שמספיק פרק אחד, והגרי"א החזיק בדעתו לומר את כל התיקון, ובאמת כשהוא חזר מהחתונה אמר לאשתו שזהו הוא אומר תיקון חצות, ומיד באותו לילה נעשה המהפך וישנה הילדה שינה מתוקה עד הבקר, וכך המשיך לעשות תיקון חצות והילדה המשיכה לישון, עד שלאחר זמן הגיע עייף מאוד ואמר לאשתו שהלילה הוא לא מסוגל לומר תיקון חצות, ובבקר טענה אליו אשתו וכי אין לך עשר דקות בשבילי, וגילתה לו שמחצות עד הבקר הילדה בכתה ולא ישנה, ומדוע לא אמר תיקון חצות ואז הייתה האמא יכולה לישון נורמלי בלילה.

והנה בליל שבת האחרונה בחצות התחילו צעקות ובכיות מהתינוקת, והרב שרבני אומר לעצמו מה הוא זה הלא אין אומרים תיקון חצות בליל שבת, ובאמת תוך כדי הוא שומע צעקות מהחלון, אך גם התינוקת שמעה זאת ונרגעה ונרדמה, והוא הלך לראות מהיכן מגיעים הצעקות ומסתכל בחלות לכיוון השביל שלפני הבנין ורואה ג' תנים שמסתכלים לכיוון החלות וצועקים, ואז הוא הבין שהתנים שהם כשועלים המרמזים לחורבן המקדש, באו כשליחים, כיון שהוא עושה בדרך כלל תיקון חצות, ע"כ באו להרגיע את התינוקת.

באיזה מקום בארץ יש תנים מתחת לחלון?

באיזור המרכז (תל אביב - ב"ב) יש לא מעט פעמים שמסתובבים תנים בודדים בלילות בשעות המאוחרות ומחפשים מזון.
הם מגיעים מהיערות שבסביבה, ונמצאים בהמוניהם בגני יהושע בלילה בסביבות האגם, ומשם יוצאים מדי פעם לתוך הערים, מייללים ונעלמים.

זה לא סכנה ברורה?
לא אוכלים כל דבר בשר ועור?

ביררתי עם הרשויות,
הם לא נגועים ע"פ רוב בכלבת, ואינם תוקפניים (אא"כ ירגישו מאויימים, או יראו ילד קטן נמוך).
ומאיבחון שלי באופן אישי, הם פחדנים מאד גדולים.
עכ"פ זו חיה מוגנת ואין הרבה מה לעשות.

להלן אביא מה שמו"ח הגאון שליט"א כתב בספרו בשם חבר המועצת הגה"צ רבי יהודה כהן שליט"א, אך כתב כן בענוה כביכול שמע לאחר זמן אבל באמת הוא היה מעורב במעשה עצמו.
כעת מה שסיפר לי רב אחאי גאון הו'ד יוסף ברכה וחיים עד העולם ר"מ ישיבת משכן יעקב.
חשיבותם של מעשיו' אלו
רק שהמה בשם אומרם, דבהכי ליכ' למימ' דזה המצאות כמו במקומו' אחרי'

חשיבותם של מעשיו' אלו
רק שהמה בשם אומרם, דבהכי ליכ' למימ' דזה המצאות כמו במקומו' אחרי'
להכי ביקשתי כת"י של מו"ח ושל רב אחאי (שהמה היו בסיפור או עכ"פ שמעוהו כמין ימא לטיגנא) שהמה יכתבו בעצמם הסיפור.
מן הזהירות שלא להיזהר יותר מידי.

נ.ב. 'בשם אומרם' ודאי איכא, כנראה כוונתי 'מפי (וכתיבה כדיבור) אומרם'...

פנה אלי השוכר של הדירה בבקשה שאגזום את ענפי האילן החודרים לו למטבח,
בררתי עלויות, כיון שיש חוטי חשמל ועוד שעוברים בין הענפים העסק יקר מאוד.

עשיתי כתקנת חז"ל (לבקר את הנכס), הלכתי בעצמי לראות את הנזק, איני מבין בתחום ולא ידעתי מה אני הולך לראות.

ואנכי מביט כה וכה עד שניגש אלי אברך חביב ושאל, להיכן עיניך נשואות, ספרתי לו תוך כדי הנפת אצבע לעבר העץ הסורר.
'מה הבעיה, הנה, קח את המספר של יוסי, הוא מהעירייה, דבר איתו'. 'מה הקשר עירייה?!. 'דבר!'
טוב, מה יש להפסיד, התקשרתי, ענה לי אדם נחמד, ספרתי לו על הבעייה, שאל לכתובת וקיבל, והבטיח שתוך פחות מחודש העץ לא שם!!
נו באמת..
עברו ג' שבועות, השוכר מתקשר, תודה רבה הורידו את כל העץ עד למטה נשאר רק גזע קטן, כל טוב!

זימן ה' יתברך עבורי את אותו אברך שהכיר את אותו יוסי ממונה והיה לו את מספרו בין אנשי הקשר, בדיוק ענה לי, הבטיח וקיים.

ראשי תחתית