שיעורים למדניים ממרן רבנו ראש הישיבה שליט"א

הנה זכינו שרבינו מרן ראש הישיבה שליט"א מנהיג את עולם התורה בעוז וגאון.
וכאן פתחו מקום להעלאת דברים מתורתו אבל יש בעיקר שיחות מוסר.
פסקי הלכה מעניינים מסתמא אין כי הוא ראש ישיבה ולא פוסק.
אבל נשמח אם תלמידיו יכולים להעלות כאן שיעורים למדניים שלו שיזכו את הציבור בשיעור קומתו.
בברכת התורה

מוזר קצת.
הייתי בטוח שמיד יעלו פה קבוצת שיעורים למדניים שעליהם יהיה אפשר לשאת ולתת עליהם כדרכה של תורה ולהתבשם מהם.
במקום זה קיבלנו קישור לספר באוצר החכמה מחורף ה'תשל"ט.
בדברי רבנים אחרים ראיתי שדנים הרבה מאוד ומדקדקים בכל פרט...... אז חשבתי לתומי שאם רבנים אחרים כך הרי מכל שכן שיהיה על מרנן רבותינו שליט"א.

קצת קשה להיכנס לעומק הסוגיות במסגרת הפורום, ולכן פחות דנים כאן בדברי גדולי ראשי הישיבות,
לעומת זאת כאשר נאמרים "דברים פיקנטיים" בשיעורים שונים, ולדעת רבים הם לא נכונים בעליל, נוצר על כך דיון פורה.

מרן שליט"א אינו עסוק בקמפיינים לנשיאות, ולא בהפצצת כותרות שבועיות ואינו חייב לספק לאף אחד תשובות.
כבוד התורה למרביץ תורה מעל שבעים שנה מגדולי ראשי הישיבות, איש תם וישר זך ונקי שכולו תורה ויראת שמים
ומעולם אבל מעולם לא פגע ולא ביזה שום אדם, גם מי שלא הולך בדרכו!

מרן שליט"א אינו עסוק בקמפיינים לנשיאות, ולא בהפצצת כותרות שבועיות ואינו חייב לספק לאף אחד תשובות.
אולי אינך מעוניין לראות שיעורים של הרב סאלים, אותי זה מאוד מעניין, ואף פעם לא התכוונתי לזלזל.
כבוד התורה למרביץ תורה מעל שבעים שנה מגדולי ראשי הישיבות, איש תם וישר זך ונקי שכולו תורה ויראת שמים
נכון נכון, בסה''כ מעניין אותי, ואולי עוד כמה אנשים, לדעת האם יש לו ספרים/שיעורים/חידושים על הש''ס או לא. זה לא מוריד מערכו ח''ו. גם הגר''ע עטייה זצ''ל והגר''י צדקה זצ''ל ועוד, כמדומה שלא הוציאו שום ספר או שיעורים וכדו', על הש''ס וזה לא מוריד מערכם.

אולי אינך מעוניין לראות שיעורים של הרב סאלים, אותי זה מאוד מעניין, ואף פעם לא התכוונתי לזלזל.

נכון נכון, בסה''כ מעניין אותי, ואולי עוד כמה אנשים, לדעת האם יש לו ספרים/שיעורים/חידושים על הש''ס או לא. זה לא מוריד מערכו ח''ו. גם הגר''ע עטייה זצ''ל והגר''י צדקה זצ''ל ועוד, כמדומה שלא הוציאו שום ספר או שיעורים וכדו', על הש''ס וזה לא מוריד מערכם.
יש ספר להרב צדקה קול יהודה

אני לא מבין.
העלתי למעלה קישורים להרבה ספרים, למה זה לא מספק?
כי אין שם סיפורים?
כי אין שם הרבה לשון הרע ורכילות?
סוף סוף מישהו עונה לענין.
ישר כח, פשוט לא יכלתי לבדוק כי אוצר החכמה לא היה תח''י, עכשיו ראיתי

אם יש למישהו עוד חומר ממרן שליט"א יהיה לתועלת הציבור אם יעלה. ייש"כ.

וגדול בעיני, ובעיני כל תופסי התורה האמיתיים, שטיקל תיירה אחד בעמל ויגיעה
ממדפים שלמים שנעשים בתוכנת גזור הדבק.

ידוע שמרן זיע"א כתב לו זאת בעת שא' מבניו למד אצל רה"י שליט"א
מה קרה? הוא לא הבין את השיעורים? לא היה ברמה? מרן ביקש שיורידו? מה היה בדיוק שם?
לא ברור, נראה שרב הנסתר על הגלוי

מה קרה? הוא לא הבין את השיעורים? לא היה ברמה? מרן ביקש שיורידו? מה היה בדיוק שם?
לא ברור, נראה שרב הנסתר על הגלוי
אתה יודע (ואם לא תראה את כלל ההודעות שלי) שאני לא מחסידיו של אותו בן. אבל למה? למה ההודעה הזו טובה? מה היא תורמת לך לחיים?

אתה יודע (ואם לא תראה את כלל ההודעות שלי) שאני לא מחסידיו של אותו בן. אבל למה? למה ההודעה הזו טובה? מה היא תורמת לך לחיים?
לא הבנתי כלום
במחילה.
ולא התכונתי לכלום.
אם תגיד לי שיש בזה פגיעה באיזה יצור כל שהוא חי, ואפי' זבוב, אני מיד יוריד.
סליחה ממש

למאי נפק"מ
נ"ל יש בזה לימוד עצום על גדלותו של מרן זיע"א ועל הקשר שלו בלימוד עם בניו
הירידה לפרטים שהבנים יבינו וישמעו מה שמתאים לרמתם
לא סתם זכה שבניו גדולי תורה בקנה מידה עצום

ראשי תחתית