באנר תרומה

את והב בסופה - ער"ה תשפ"ו

אלישמע

חבר ותיק
אני מוצא מקום כאן את המקום להתנצל בפני כל אחד ואחד,
בין על כתיבה בצורה תקיפה/מזלזלת, ובין על חוסר יחס,
וכן אם לא נתתי לייק למי שהגיע לו.
אבל צריך לזכור - שכאן זה ביהמ"ד בו נעשים כאוייבים זה לזה, אבל בחוץ נעשים אוהבים זה לזה.
אנחנו בני אדם, ולא מלאכים. אין הרצון להתנשא, או לפגוע, אלא ללבן את האמת ואפי' במלחמה.
ולפעמים גם עושים טעויות.
כמובן שאני מצידי איני מקפיד כלום, ומוחל על הכל.
וטוב יעשו כל מי שיצטרפו לכאן ויבקשו מחילה זה מזה, וימחלו זה לזה.
(נראה לי שא"צ לפרט שמות, וסגי בבקשת מחילה באופן כללי. - מי שרוצה באופן אישי, יעשה זאת כמובן בפרטי).
נ.ב. מי שבכ"ז חושב שיש לו קפידא עלי, אשמח אם יודיע לי בפרטי.
ושיהיה חג שמח, וכתיבה וחתימה טובה לכולנו ולכל בית ישראל.

כמדומני שיש אנשים ובפרט רבנים שאינם חברים כאן
וגם בהם פגעו [לא אתה חלילה] ביודעין ובלא יודעין
ואיך מהם אפשר לבקש סליחה??
לא כ"כ הבנתי כוונת מר,
אם נמצאים הם באתר דא, רואים גם רואים הודעה זו,
ואם לאו, יעשה עמהם עניין הסולחה בדרכא אחרינא כנהוג במקהלות.

כמדומני שיש אנשים ובפרט רבנים שאינם חברים כאן
וגם בהם פגעו [לא אתה חלילה] ביודעין ובלא יודעין
ואיך מהם אפשר לבקש סליחה??

כמו שכתוב בספה"ק גבי מי שדיבר לשה"ר ואינו יודע על מי דיבר ורוצה לתקן.
יקבל ע"ע שלא יחטא עוד, ויתפלל שה' יתן בלבם למחול לכל מי שפגע בהם.

אני רוצה לומר משהו שנוגע ספציפית אלינו.
הנושא של 'מחלוקת' צריך הבנה, הרי וודאי שכל אחד מחויב לנהוג ברמה לפי מה שקיבל ושהבין בעצמו, ובוודאי כלול בזה לומר את דברו ברמה, ובוודאי לא להכניע את דעתו שהוא תופס בה מול אחרים שאוחזים אחרת, וכן בוודאי שצריך להתווכח בכל הכוח על דעתו (עד כמה שהוא אכן מאמין בכך באמת). מהו א"כ הלאו דאורייתא 'אל תהיו כקורח ועדתו' - שלא להחזיק במחלוקת. ועוד, אמרו חז"ל שמחלו' שהיא לש"ש סופה להתקיים. מהי המעלה במחלוקת כזו, שהיא ממשיכה כל הזמן ולא דועכת. הביאור הוא (ע"פ מה ששמעתי מהגר"מ פלבני) 'מחלוקת' אסורה היא כל שאתה לא רק חולק, אלא גם לא מסכים עם קיומו של הצד השני. זהו הלאו דאו'. ולכן מחלו' שאינה לש"ש אין סופה להתקיים, כיוון שבסוף, מישהו ינצח והצד השני יחדל להתקיים. ניתן לראות בבירור במחלוקות שמחוץ לכתלי ביהמ"ד איך שכל צד רוצה בכילוי הצד שכנגדו, עד לרצח, כפי שנוכחנו לאחרונה ברצח פוליטי, שאינו דבר לא שכיח. ומול זה קיימת מחלו' בי"ש ובי"ה שקיימת לעד, שכן 'לא נמנעו מלהתחתן זב"ז'.
בנוגע אלינו, הציבור החרדי ספרדי מורכב (בגדול) משני זרמים בולטים. ב"ה בשונה מציבורים אחרים הציבור אצלנו נשאר מאוחד, מה שמתסיס את הוויכוח. אמנם להתווכח בעוז מותר ואף מחויב בבחינת 'נביא הכובש את נבואתו' וכו', אך צריך לברר היטב שכל זה נשאר במסגרת המחלו' לש"ש, שלרגע לא רוצה בהסתלקותו המוחלטת של הצד שממול.

באם חלילה פגעתי בדברי באחד מחברי/קוראי הפורום או הזכרתי בדברי דברים שפוגעים באי מי שיהא הריני מתחרט על כך ומתפלל לה' שישים בלב מי שנפגע למחול וכן לאי מי שיהא שאולי לא נפגע או לא מודע כלל שנכתבו דברים שיש בהם פגיעה כלפיו שהדברים לא יעשו רושם ובע"ה ימחקו כלא היו. ושאזכה בע"ה שלא תצא תקלה נוספת מתחת ידי. כמו כן איני זוכר שנפגעתי אבל עכ"פ אני מוחל בלב שלם. ותודה לרב @אלישמע על הרעיון המבורך.
נ.ב ניסיתי לנסח הודעה בהתחשב בהערה המחכימה והחשובה של הרב @שלומי הי"ו ובגדול היותר חשוב שהערתו תעורר אותנו שלהבא נזהר בלשוננו ובמקלדתנו שלא נגיע לכך.

ראשי תחתית