באנר תרומה

אבדה הבושה? כך תביאו רבנים לדרשת שבת הגדול שלכם...

באנר
סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.

קויתי

חבר קבוע
הפעם הדיון לא עוסק במרביצי מול שס, או פורת יוסף מול כסא רחמים, אלא בנושא כללי שדקר לי את העיניים ביממה האחרונה ואני רוצה לחלוק את כאבי עם הרבנים דהכא.
רק אבהיר ואומר, אין לי ח"ו שום טענה על אף רב או מרביץ תורה וחסידות ויראת שמיים, ואני לא בא להטיח ביקורת אפילו לא ברמז, ויש לי מלא חופניים כף זכות והם אינם צריכים לדכוותי, ואין הדבר תלוי אלא במנהלים והגזברים והמשב"קים.
במה דברים אמורים?!
בכל האתרים החרדים התפרסמה ידיעה באותו נוסח (שככל הנראה נוסח על ידי היח"צן השכיר) כותרת זהה המדברת על: "בדרשת שבת הגדול שנשא מרן --- שליט"א, יצא במתקפה חסרת תקדים --- • בסיום המעמד בהיכל ביהמ"ד הגדול של --- חילק מרן --- במו ידיו מענקים בסך 100 אלף דולר לרבני העיר • סיקור מלא ותיעוד ענק".
ואני תמה, האמנם אבדה הבושה? מי הציני שתזמן את חלוקת המענקים לסיום הדרשה? ככה סוחבים רבנים תמורת תשלום כדי למלא את השורות הראשונות בדרשה בזקנים לבנים ובעלי תפקידים???
זאת דוגמא בולטת, של כאלו שכבר לא מרגישים בושה אפילו לפרסם בריש גלי את מה שאחרים עושים מאחורי הקלעים...

אין לך ידיעה ברורה מה פשרם של המענקים, למי ניתנו ומדוע, האם זה לרבנים או לצדקה וכו'.
אני מציע שבמקום לחפש לתקן רבנים או יחצנים כלשהם, נתחיל בלתקן את עצמנו.

בכל מקרה, מחשש סביר לזליגת השרשור לזלזול ופגיעה בכבוד רבנים - השרשור ננעל.
ויהי רצון שיהיו כל מעשינו לשם שמיים.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית