לחצו כאן – תרומה לשמואל

בחינות אלטרנטיביות לרבנות הראשית ע"י גדו"י

ב"ד פרטי אין פתרון:

מה שאני שומע מחברים שלומדים דיינות יש להם מטרה אחת - משרה עם משכורת 30,000 ש"ח
אכן זה הסיבה העיקרית של לומדי דיינות הנבחנים ברבנות. וכל עוד לא יהיה גב כלכלי לבתי דינים פרטיים זה לא יספק את האנשים. אפילו עשר אלף ויותר משרות. אך כיום זה לא המצב.
ובשביל בתי דינים פרטיים ברמה גבוהה א''צ לאיזה שהוא איגוד חדש, בכל עיר ועיר מכירים את הת''ח הרציניים שלה. אבל הגב הכלכלי הוא בעצם נותן את הכח לרבנות לא משהו אחר.

ב"ד פרטי אין פתרון:

היום כולם יודעים שלהיבחר לדיין זה רק למקושרים
אברכים רוצים מחייב
אבל משהו מסודר לא סתם מבחן בכולל משהו רציני מוכר וחשוב

אפשר להקים גוף שיבחן מחדש את כל נושא הבחינות לרבנות ויקבע כללי ברזל ומה מצפים מנבחן, הדבר אפשרי בטח כאשר בראש המערכת עומד הראשל''צ שליט''א
האחראי היום זה הרב קלמן בר
ובמערכת יש כל מיני אנשים שרוצים לחנך את הציבור
אגב הבודק של המבחן האחרון [בלי הכללות] כפי הידוע לי הוא עם כיפה סרוגה וסנדלים וד"ל

לחלוטין לא. היכרות עם חבריי לכולל דיינות, רובם הגדול בכלל לא חושבים על זה, חלק בגלל שהסיכויים קטנים, וחלק בגלל שהם מעדיפים להיות ר"מים ולא דיינים

רבנים מטעם, הם רבנים מטעם עם לחצים ופוליטיקה. אין מה לעשות.
אצל כולם יש לחצים ופוליטיקה, גם דיין מטעם מדינת ישראל, וגם דיין מטעם חסידות סקווירא בבארא פארק. אתה חושב ששם העסקנים לא בוחשים?

אצל כולם יש לחצים ופוליטיקה, גם דיין מטעם מדינת ישראל, וגם דיין מטעם חסידות סקווירא בבארא פארק. אתה חושב ששם העסקנים לא בוחשים?
תמיד יש לחצים ופוליטיקה. אבל יש הבדל אם צריך לעשות דיל עם סמוטריץ וביבי בכדי למנות רב ראשי. או דיינים.
לבין פוליטיקה שבתוך אנשים חרדים.
זה דבר פשוט מאד.

מתי הספרדים יקבלו שכל, ולא יתייחסו כלל לרבנות הראשית. אחינו הליטאים והעדה"ח יש להם מינויים פרטיים לערים. ובפירוש הם מכריזים על רב פלוני שהוא רבה של ירושלים וכדו'. כך צריך.
רבנים מטעם, הם רבנים מטעם עם לחצים ופוליטיקה. אין מה לעשות.
ובכלל המבחנים ברבנות מחנכים דור של שטחיות ורדידות. וייבוש המוח.
גם אצל ספרדים זה קיים. לדוגמא בני ברק. הרב שם לא מינוי של הרה''ר.
אך דא עקא שלמעשה אין רב אחד מוסכם בשאר הערים. ע''ע ביתר או אלעד ואכמ'ל

היום פורסמו תוצאות הבחינות לדיינות ברבנות הראשית
מאות של רבנים נבחנו לאחר עמל ויגיעה שנים אולם במערכת של הרבנות הבוחנים והבודקים החליטו להכשיל את מרבית הנבחנים
היה בודק אחד. עשו הוראת שעה לכן שווה לערער כי אני יודע שהנבחנים של ניסן פד בחושן ב קיבלו ציונים גבוהים מאוד. באב פד חושן ג קבלו ציונים נמוכים ממש. אני מכיר כולל של 20 אברכים רציניים, הראש כולל עצמו דיין (אצל הרב וייס) ורק 5 עברו, והכי גבוה עבר בציון 77. השאר קבלו ציונים מגוחכים של 45 וכן הלאה.
רק 12 אחוז עברו את המבחן!!! דבר הזוי ולא הגיוני מבחינה סטטיסטית
מאיפה הנתון שרק 12 אחוז עברו. לפי זה רק כ- 40 נבחנים עברו
היו כ- 400 נבחנים

היה בודק אחד. עשו הוראת שעה לכן שווה לערער כי אני יודע שהנבחנים של ניסן פד בחושן ב קיבלו ציונים גבוהים מאוד. באב פד חושן ג קבלו ציונים נמוכים ממש. אני מכיר כולל של 20 אברכים רציניים, הראש כולל עצמו דיין (אצל הרב וייס) ורק 5 עברו, והכי גבוה עבר בציון 77. השאר קבלו ציונים מגוחכים של 45 וכן הלאה.

מאיפה הנתון שרק 12 אחוז עברו. לפי זה רק כ- 40 נבחנים עברו
היו כ- 400 נבחנים
מה שכתב אחד הרבנים אצלנו שהיה בקשר עם מחלקת בחינות ברה"ר:
א. ביקשתי לקבל את אחוז העוברים בכל בחינה. טרם קיבלתי.
בנוגע למבחן של חושן משפט ג' כנראה שאחוז העוברים הוא נמוך, אז יהיה פקטור. ולגבי המבחן הבא בחושן ג' - המבחן, לא משנה מי שיכתוב אותו, הוא יעבור לוועדה, והוועדה תבדוק את הבחינה הזאת ותראה אם היא תקינה.
ב. לגבי אופן הבדיקה המרושל של הבחינות, למרות שהם עשו השתדלות והם בחבלי לידה, מה שבקרוב יהיה, אחרי כל בחינה יפורסמו התשובות באתר של הרבנות. זה לא יהיה תשובות מלאות כמו צורה של בחינה, אבל לכל תשובה תהיה בעצם רשימה של מראה מקומות.
ג. החזר אגרה על ערעור יהיה למי שיגיש בקשה ותימצא מוצדקת, למשל ערעור טכני ששכחו לבדוק שאלה שלמה
ד. הועדה העליונה של הבחינות לדיינות תתכנס ביום שני הקרוב אצל הרב קלמן בר

מה שכתב אחד הרבנים אצלנו שהיה בקשר עם מחלקת בחינות ברה"ר:
א. ביקשתי לקבל את אחוז העוברים בכל בחינה. טרם קיבלתי.
בנוגע למבחן של חושן משפט ג' כנראה שאחוז העוברים הוא נמוך, אז יהיה פקטור. ולגבי המבחן הבא בחושן ג' - המבחן, לא משנה מי שיכתוב אותו, הוא יעבור לוועדה, והוועדה תבדוק את הבחינה הזאת ותראה אם היא תקינה.
ב. לגבי אופן הבדיקה המרושל של הבחינות, למרות שהם עשו השתדלות והם בחבלי לידה, מה שבקרוב יהיה, אחרי כל בחינה יפורסמו התשובות באתר של הרבנות. זה לא יהיה תשובות מלאות כמו צורה של בחינה, אבל לכל תשובה תהיה בעצם רשימה של מראה מקומות.
ג. החזר אגרה על ערעור יהיה למי שיגיש בקשה ותימצא מוצדקת, למשל ערעור טכני ששכחו לבדוק שאלה שלמה
ד. הועדה העליונה של הבחינות לדיינות תתכנס ביום שני הקרוב אצל הרב קלמן בר
לו יהי
נקווה שמישהו שם יתעורר ויבין מה המטרה
הרי רבים שם בכלל לא יודעים מה זה מבחנים וד"ל
להיבחן על 250 סימנים בשו"ע עם נושאי כלים זה משהו שגם חלק מהרבנים הראשיים לא עשו

ב"ד פרטי אין פתרון:

אם ככה אז אין כאן בכלל נושא תורני שצריך לדאוג לו. באותו מידה אפשר לדון על שקיפות המכרזים של משרד האוצר......
לענ"ד יש ציבור שכן מענין אותו לש"ש וצריך לדאוג לו!

לו יהי
נקווה שמישהו שם יתעורר ויבין מה המטרה
הרי רבים שם בכלל לא יודעים מה זה מבחנים וד"ל
להיבחן על 250 סימנים בשו"ע עם נושאי כלים זה משהו שגם חלק מהרבנים הראשיים לא עשו
רובם ככולם קיבלו תעודות ללא מבחנים כלל!!!!!

ראשי תחתית