בחירות לרבני ערים

הציבור בבאר שבע אמר את דברו, עושים מאמץ למלא את החוסר ברבנים בערים נוספות
מנכ"ל משרד הדתות יהודה אבידן בקול חי:
'ההליך בבאר שבע היה מאוד סדור, והציבור אמר את דברו. רבי יהודה דרעי זצ"ל עשה מהפכה של תורה בבאר שבע וכעת בנו ימשיך את דרכו. כעת אנחנו עושים מאמץ כדי למלא את החוסר ברבנים בערים נוספות, יש גופים שעושים מאמצים כדי למנוע את זה'
אלו הערים הבאות בהן ייבחר רב
'יש ערים ש-20 שנה לא מכהן שם רב, זה נורא. השליחות הציבורית של רבני הערים היא ענקית, ולכן זה כל כך חשוב. בתחילת החודש הבא נבחר רבנים בגבעתיים, בקריית אונו ובתל אביב, וייתכן גם בחריש ובאריאל, אנחנו מתקדמים כל הזמן. אנחנו עושים את התהליך בצורה מסודרת ומכובדת, ולא נפסלנו בבג"ץ עד כה'

הציבור בבאר שבע אמר את דברו, עושים מאמץ למלא את החוסר ברבנים בערים נוספות
מנכ"ל משרד הדתות יהודה אבידן בקול חי:
'ההליך בבאר שבע היה מאוד סדור, והציבור אמר את דברו. רבי יהודה דרעי זצ"ל עשה מהפכה של תורה בבאר שבע וכעת בנו ימשיך את דרכו. כעת אנחנו עושים מאמץ כדי למלא את החוסר ברבנים בערים נוספות, יש גופים שעושים מאמצים כדי למנוע את זה'
אלו הערים הבאות בהן ייבחר רב
'יש ערים ש-20 שנה לא מכהן שם רב, זה נורא. השליחות הציבורית של רבני הערים היא ענקית, ולכן זה כל כך חשוב. בתחילת החודש הבא נבחר רבנים בגבעתיים, בקריית אונו ובתל אביב, וייתכן גם בחריש ובאריאל, אנחנו מתקדמים כל הזמן. אנחנו עושים את התהליך בצורה מסודרת ומכובדת, ולא נפסלנו בבג"ץ עד כה'

לא יודע למה אבל כואב לי לקרוא את ההודעה הזו.
אין לי כלום נגד הרב דרעי הנבחר,
או כל רב אחר שייבחר,
אבל נו, באמת,
זה נראה שעכשיו התנועה הקדושה השלימה את שליחותה.

ומה היה עד עכשיו?!
כמובן: כל זמן שלא מילאו את התפקידים המצב נורא!

תגידו: מתי שמענו בשנים האחרונות את אבידן אומר שבלי חוק גיוס מוסדר "זה נורא"?!
מתי שמענו אותם טורחים במאמצים בלתי נלאים עבור איזה משהו עבורינו! עבור בני התורה?!

אנחנו נמצאים כבר למעלה מ-13 שנה במצב קרוב לסודנים, עם שלילת זכויות בסיסיות מעבר לפינה,
והמצב רק מידרדר.

אבל העיקר: מינויי רבנים.

זה חשוב,
זה טוב,
אבל עכשיו זה שולי!
צריך להגיד את זה וחובה להגיד את זה!

אהה בעצם, הוא עשה עוד דבר אחד שכמעט שכחתי: הוא ישב בקבינט.

מזל, מה היינו עושים בלי זה?!

או כל רב אחר שייבחר,
אבל נו, באמת,

ומה היה עד עכשיו?!

מתי שמענו אותם טורחים במאמצים בלתי נלאים עבור איזה משהו עבורינו! עבור בני התורה?!

אנחנו נמצאים כבר למעלה מ-13 שנה במצב קרוב לסודנים, עם שלילת זכויות בסיסיות מעבר לפינה,
והמצב רק מידרדר.

זה חשוב,
זה טוב,
אבל עכשיו זה שולי!

כואב הלב.
מרתיח עד דמעות.

אשרינו שזכינ שזה ההישג היחיד של ש"ס בקדנציה הנוכחית, מינוי רבני ערים, שמבלי לזלזל בחשיבות רב לעיר, אבל זה גם ג'וב טוב.
ומה עם הדברים שבאמת חשובים לציבור?!
או כל רב אחר שייבחר,
אבל נו, באמת,

ומה היה עד עכשיו?!

והמצב רק מידרדר.

זה חשוב,
זה טוב,
אבל עכשיו זה שולי!

כואב הלב.
מרתיח עד דמעות.
מלכתחילה חשבתי להגיב באופן מפורט על הודעת הרב עשרה זהב, אבל במחשבה שניה אין צורך להגיב משפט על משפט ואגיב כללי.

א. כשאומרים "תנועת ש"ס" לא מדובר על החכים בלבד אלא על מערכת של מאות נציגים ולהם מאות רבות של עוזרים ומנהלים וראשי גופים וכו. וגם אם זרוע אחת לא הביאה הישג באופן ישיר אבל יותר מברור שעצם העובדה שהיא קיימת חזקה עזרה לשאר הזרועות להביא השגים ולפעול פעולות כבירות למען הציבור ולמען עולם הותרה ולמען כבוד שמים.

ב. כשאדם כותב ששס לא עשתה בשבילו כלום בשנים האחרונות, גם אם הוא מדבר ספציפית על חברי הכנסת, מעבר לזה שזה מבציע על בורות וחוסר ידע, הרי שמדובר בהוצאת שם רע מהזן הנחות ביותר, ובכפיות טובה לאנשים שהולכים ונלחמים עבורו בשוחות. (לא אמרתי שאנחנו צריכים לשים להם כתרים על הראש, אבל לפחות לא לבזות אותם).

כשאדם כותב ששס לא עשתה בשבילו כלום בשנים האחרונות, גם אם הוא מדבר ספציפית על חברי הכנסת, מעבר לזה שזה מבציע על בורות וחוסר ידע, הרי שמדובר בהוצאת שם רע מהזן הנחות ביותר, ובכפיות טובה לאנשים שהולכים ונלחמים עבורו בשוחות.
צודק.
השאלה אם הם עצמם לא גורמים במו ידיהם שמר בן גביר יקבל 19 מנדט'.
שלא נדע מצרות.

מלכתחילה חשבתי להגיב באופן מפורט על הודעת הרב עשרה זהב, אבל במחשבה שניה אין צורך להגיב משפט על משפט ואגיב כללי.

א. כשאומרים "תנועת ש"ס" לא מדובר על החכים בלבד אלא על מערכת של מאות נציגים ולהם מאות רבות של עוזרים ומנהלים וראשי גופים וכו. וגם אם זרוע אחת לא הביאה הישג באופן ישיר אבל יותר מברור שעצם העובדה שהיא קיימת חזקה עזרה לשאר הזרועות להביא השגים ולפעול פעולות כבירות למען הציבור ולמען עולם הותרה ולמען כבוד שמים.

ב. כשאדם כותב ששס לא עשתה בשבילו כלום בשנים האחרונות, גם אם הוא מדבר ספציפית על חברי הכנסת, מעבר לזה שזה מבציע על בורות וחוסר ידע, הרי שמדובר בהוצאת שם רע מהזן הנחות ביותר, ובכפיות טובה לאנשים שהולכים ונלחמים עבורו בשוחות. (לא אמרתי שאנחנו צריכים לשים להם כתרים על הראש, אבל לפחות לא לבזות אותם).
לא באתי לבזות, רק לומר שהמצב עגום, עכ"פ מבחינה ציבורית, ולפני הבחירות יהיה להם הרבה עבודה להסביר לציבור מה הם עשו בשבילו.

מסופר,

שפעם אחת היה מחסור בכח אדם בבית החולים.
ובמשמרות הלילה באחת המחלקות הייתה אפשרות להעמיד רק אחות אחת.
בלית ברירה ביקשו ממנה, שברגע שמתעוררת בעיה כלשהיא,
תרים מיד טלפון למישהו שיזעיק רופאים וכיו"ב מהמחלקות האחרות.

והנה באמצע הלילה,
אחת מהחולות נזקקה לעזרה מיידית בהנשמה אליה היתה מחוברת,
האחות מיד רצה אליה,
והנה במקביל היה צריך את עזרתה חולה אחר,
ובתוך כל הבלאגן התעוררה בעיה חמורה אצל החולה השלישי,
סוף דבר בבוקר אחד החולים נפח את נשמתו.

האחות כמובן התנצלה וכו'. אבל,
בית החולים תבע את האחות למשפט,
"היית צריכה לעשות את התפקיד שלך - להתקשר להביא תגבורת, לא ביקשו ממך לעשות החייאה".

ברמת העיקרון אולי @מרנן ורבנן צודק, אפשר והם עובדים עבורי בשוחות.

אבל למען ה',

מה אתה עושה בקבינט?!?!

זה לא התפקיד שלך!!!

אדרבא, זה אפילו לא הועיל לך אלקטורלית, אז מה הסיפור?!

והקבינט זה רק דוגמא לכל מה שלא צריך לעשות עכשיו.

יש לך תפקיד - לעזור לבני התורה - מה עשית עבור כך?!

הרי אפילו חוק הגיוס עומד על כרעי התרנגולת!

אבל למען ה',

מה אתה עושה בקבינט?!?!

זה לא התפקיד שלך!!!
למה לא? אם יש לו את היכולות והניסיון והשיקול דעת, מדוע שלא יעזור בדבר הזה להצלת כלל ישראל?
מילא אם זה היה סותר לטיפול בחוק הגיוס וכד', היה מקום לדון מה יותר חשוב ממה, אבל מסתבר מאוד שהמעמד הזה רק מועיל גם באופן כללי, וגם ספציפית כלפי חוק הגיוס.

לא באתי לבזות, רק לומר שהמצב עגום, עכ"פ מבחינה ציבורית, ולפני הבחירות יהיה להם הרבה עבודה להסביר לציבור מה הם עשו בשבילו.
להסביר לציבור? הם שלוחי דרבנן, וככאלה הם אמורים לתת דין וחשבון בפני הרבנים!
אנחנו מצביעים ע"פ הוראות גדולי ישראל. נטו.

לא יודע אם מתאים להכניס לפורום חרדי דרישות והשקפות של חילונים, ומקווה שלא תרבה בכך לקראת הבחירות.

מסופר,

שפעם אחת היה מחסור בכח אדם בבית החולים.
ובמשמרות הלילה באחת המחלקות הייתה אפשרות להעמיד רק אחות אחת.
בלית ברירה ביקשו ממנה, שברגע שמתעוררת בעיה כלשהיא,
תרים מיד טלפון למישהו שיזעיק רופאים וכיו"ב מהמחלקות האחרות.

והנה באמצע הלילה,
אחת מהחולות נזקקה לעזרה מיידית בהנשמה אליה היתה מחוברת,
האחות מיד רצה אליה,
והנה במקביל היה צריך את עזרתה חולה אחר,
ובתוך כל הבלאגן התעוררה בעיה חמורה אצל החולה השלישי,
סוף דבר בבוקר אחד החולים נפח את נשמתו.

האחות כמובן התנצלה וכו'. אבל,
בית החולים תבע את האחות למשפט,
"היית צריכה לעשות את התפקיד שלך - להתקשר להביא תגבורת, לא ביקשו ממך לעשות החייאה".

ברמת העיקרון אולי @מרנן ורבנן צודק, אפשר והם עובדים עבורי בשוחות.

אבל למען ה',

מה אתה עושה בקבינט?!?!

זה לא התפקיד שלך!!!

אדרבא, זה אפילו לא הועיל לך אלקטורלית, אז מה הסיפור?!

והקבינט זה רק דוגמא לכל מה שלא צריך לעשות עכשיו.

יש לך תפקיד - לעזור לבני התורה - מה עשית עבור כך?!

הרי אפילו חוק הגיוס עומד על כרעי התרנגולת!
פה אני כבר לא כל כך מסכים.
אם לא היו לנו נציגים בכנסת, בדרך הטבע היו לוקחים מאיתנו הרבה הרבה יותר ובשלל תחומים.
ור' אריה הוא איש ביצועי ואיש עשיה מעולה, רק הכספים שמוציאים עבור הרשת והשימוש הנכון שעושים בכוח הממשלתי והמקומי כדי לממן הרבה מאוד דברים חשובים מכספי מועצות מקומיות ועיריות, מצדיק להכיר להם טובה.
לגבי הקבינט - יש אחריות מסוימת לכלל ישראל, זה נכון שרוב גדולי ישראל לא ראו את זה כך, אבל חכם עובדיה בהחלט כן, כבר בממשלת שמיר הרב שלח אותו בשבת ברכב כדי לשכנע את שרון ודוד לוי ועוד כמה שרי ימין מתלהמים - לתת לאמריקאים לעשות מהלך בעיראק, אע"פ ש"כבודנו הלאומי" ייפגע, כי התגובה של צה"ל עלולה לגרום למלחמה עם הרבה מאוד אבידות בנפש, ואז שמיר היה בעמדת יחיד נגד כל הקבינט ובא ר' אריה ועזר לו מאוד לשכנע, ואע"פ שלא השתכנעו להצביע, מ"מ הסמיכו את שמיר להחליט, וזה נזקף לזכותו, הואיל ועברו כמעט 40 שנה - זה הותר לפרסום, לך תדע בשנתיים האחרונות כמה דברים כאלה קרו, יש אומרים שהוא זה שהצליח להכניס את גנץ והשני מיד בתחילת המלחמה כדי למנוע הרפתקאה מוגזמת בלבנון שהיתה מסתיימת בדמים מרובים, ועוד ועוד, אם הוא משתמש בפתק שלי בשביל זה, הוא בהחלט עושה את שליחותי.

להסביר לציבור? הם שלוחי דרבנן, וככאלה הם אמורים לתת דין וחשבון בפני הרבנים!
אנחנו מצביעים ע"פ הוראות גדולי ישראל. נטו.

לא יודע אם מתאים להכניס לפורום חרדי דרישות והשקפות של חילונים, ומקווה שלא תרבה בכך לקראת הבחירות.
אתה צודק במאה אחוז לגבי גופם של דברים.
אבל בעולם המעשה יש קמפיין בחירות שמושקעים בו הרבה מאוד כספים.
אם המציאות היתה כמו שאתה כותב אז לא היו משקיעים כ"כ הרבה כסף בקמפיין.

כבר בממשלת שמיר הרב שלח אותו בשבת ברכב כדי לשכנע את שרון ודוד לוי ועוד כמה שרי ימין מתלהמים - לתת לאמריקאים לעשות מהלך בעיראק, אע"פ ש"כב
סיפור יפה
מעניין אם יש לו מקור מוסמך
ולא כמו הדיעה הרווחת שמרן זצ"ל תמך בהסכמי אוסלו עד שכולם ראו את הקלטת שבו הוא אומר לא תמכתי בהסכמים.
כולם חוץ מי שלא רוצה להתבלבל מהעובדות

אני שמעתי את כל העניין ממישהו שטוען שהיה שם, וסביר שהיה שם, אין לי הזדמנות לשאול אותו שוב.
מה שטוען הרב עשרה זהב, שהוא עשה זאת בלי לשאול את הרב, בשעה שהיה גר בהר נוף ובקשו אותו ליסוע בשבת, ולא שאל את הרב שהיה גר רבע רחוב ממנו, זה לא קצת מוזר ?
ובכלל שנים שהם היו בקבינט והרב לפחות היה מודע, ולא שמענו שהתנגד... לדעתי החרוצים שבינינו יוכלו בקלות למצוא הקלטות שהוא תומך.
זה לא היה לב הטיעון שלי, יצאתי מנקודת הנחה שכולנו מסכימים שהרב רצה בזה, רק באתי לומר מה לענ"ד הרציונל - והוא דאגה לכלל ישראל.
בקשתי הבוקר מחבר שלי שהוא בקי יותר לתת לי איזה קטע עיתונות, ושלח קישור שלא נפתח בנטפרי, אח"כ שלח העתקה של כתבה במעריב עם העוזר של שמיר מאותם ימים שמספר שהדתיים באו בשבת לקבינט כי זה היה פיקוח נפש...
סתם למי שמעניין אותו הבאתי את זה כאן.

"אני יכול להעיד כי יותר מאשר לחץ הנשיא האמריקאי על ראש ממשלת ישראל לבל יורה לחיל האוויר לפעול במערב עיראק - היה זה שמיר שלחץ על ג'ורג' בוש להחיש את פעולת הקואליציה ולשים קץ להמשך ירי הטילים על ישראל. "תסכים עמי ודאי", אמר שמיר לבוש, "כי התקפה עלינו שתגרום לפגיעות משמעותיות בנפש, או התקפה באמצעות טיל בעל ראש נפץ בלתי קונבנציונלי, תיצור מצב בלתי נסבל, שיחייב תגובה מיידית מצדנו". לחץ זה מצד שמיר קיצר את משך המלחמה בכללותה ואת המשך ירי הטילים, והביא לישראל סוללות טילי פטריוט, שיירטו סקאדים רבים עוד במעופם.

כעבור יומיים של ספיגת הטילים, גברו הלחצים מתוך הממשלה והצבא על שמיר להגיב. בשבת, 19 בינואר 1991, בשעה שבע בבוקר, לאחר שעוד טיל עיראקי נפל בלב תל אביב, כינס ראש הממשלה ישיבה דרמטית של הקבינט, והפעם בלשכתו בעיר שנפגעה. לישיבה הגיעו השרים הדתיים ("פיקוח נפש דוחה שבת"), הרמטכ"ל דן שומרון, מפקד חיל האוויר אביהו בן־נון וראש אמ"ן אמנון ליפקין שחק. שר הביטחון ארנס היה התומך העיקרי בפעולת תגובה מיידית של צה"ל, ואיתו השר אריאל שרון ומפקד חיל האוויר.

לאחר שעות של דיון מותח, שבו נטלו חלק מקבלי ההחלטות ואנשי הצבא, קבע ראש הממשלה כי מדיניות האיפוק שלו תימשך: "שמעתי הלילה את דבריו של בוש, וכעת שמעתי מה דעתכם. ואחרי ששמעתי אתכם ושקלתי, אני חושב שסדאם חוסיין טומן לנו מלכודת, ושאסור לנו ליפול למלכודת הזאת. בואו ניתן לקואליציה לעשות את עבודתה, ובינתיים נקבל סיוע מארצות הברית. אני מעריך שהדיאלוג עם האמריקאים נמצא במגמת שיפור, ויהיו לנו עוד הזדמנויות לקבל סיוע ומענה לבקשות שלנו". בתום דבריו הנוקבים נערכה הצבעה. עמדת ראש הממשלה התקבלה ברוב קולות".

ראשי תחתית