יעויין מדריך הכשרות של העד"ח בו הם מציינים אילו חברות מבשלות את הגרנולה ואילו רק עושות קליה קלה שהנפ"מ היא לברכה.
וכן אם אוכל עם חלב או מים שמדבקים, ברכתו מזונות תמיד.
יעויין מדריך הכשרות של העד"ח בו הם מציינים אילו חברות מבשלות את הגרנולה ואילו רק עושות קליה קלה שהנפ"מ היא לברכה.
וכן אם אוכל עם חלב או מים שמדבקים, ברכתו מזונות תמיד.
גם בהוסרה קליפתן על ידי כתישה (?) בעי נדבקו על ידי הבישול, ע"ש במג"א סק"ב וסק"ז ובמ"ב ס"ק ד. ואגב, הבנה זו בדעת הש"ע אי גרסינן בסעיף ב "ששלקן", אבל אם לא נגרוס אלא "שחלקן", כלשון הרמב"ם והגהת האחרונים (ברכ"י בשם בית דוד, משנה ברורה ועוד) אין הכרח מהש"ע אף בנדבקו דיברך מ"מ. ומ"מ בס"ק טו המ"ב חושש הפמ"ג בא"א ס"ק ב שמסתפק בהוסרה קליפתן ולא נדבקו כלל שיברך מזונות והיינו להחמיר לאכלו בתוך הסעודה, מ"מ בוודאי אין לברך עליהם מזונות. לפי הבנתי שיבולת שועל אינה נדבקת על ידי הבישול - גם כשהוא ישנו.