אולי הגיע הזמן לשנות קהילות של בעלי בתים מבפנים?

שואף ללמוד

חבר חדש
כידוע אצל אחינו בעדות אחרות הדבר מקובל מאוד, לקחת בית כנסת ותיק וישן, עם כמה זקנים בעלי בתים, ולהפוך אותו ל"חניכי" על כל המשתמע מכך, ואני הקטן שואל, מדוע שלא נעשה אנחנו גם כך, הלא בכך חוסכים אין סוף אנרגיות של ניסיון להשיג הקצאה ותשלומי שכירות, במקום זה אפשר להתאגד כעשרים אברכים לבוא לבית כנסת מפואר שהוא יחסית מבוגר, לאחר מספר שבועות לבקש לעשות אבות ובנים, לאחמ"כ להתחיל להביא דרשנים ברמה בליל שבת, אח"כ סדר ליל שבת אחרי הסעודה, וכו' וכו', אני כותב מניסיון שאני יודע על קהילה שעשו כך ולא רק שלא הפריעו להם, אלא אדרבה, שמחו בזה מאוד, כמובן שצריך לעשות את הכל ברגישות, אך צריך לדעת שהמצב של מקומות רבים הוא נואש מבחינת הידלדלות מספר המתפללים, ואדרבה הם ישמחו בזה מאוד, אשמח לשמוע את דעת החכמים בענין זה.

ואדרבה הם ישמחו בזה מאוד, אשמח לשמוע את דעת החכמים בענין זה.
השאלה , האם זה לא גובל "בגזל"

כי מרוב פעמים , עם הזמן "השתלטו" על העמותה , ומבחינת , שונא ה' גזל בעולה

זה בדיוק ההצעה שלי לעשות את הכל ברוח טובה, הגבאי הוותיק ישאר על מקומו, ובמידה ויתנו לא את כבודו, אין שום סיבה בעולם שיתנגד לראות את הבית כנסת פורח עם שיעורי תורה ואברכים שלומדים מהבוקר עד הלילה

זה בדיוק ההצעה שלי לעשות את הכל ברוח טובה, הגבאי הוותיק ישאר על מקומו, ובמידה ויתנו לא את כבודו, אין שום סיבה בעולם שיתנגד לראות את הבית כנסת פורח עם שיעורי תורה ואברכים שלומדים מהבוקר עד הלילה

אני בעד!
אם יעשה בהסכמה, ובלי מלחמות.
חשוב ביותר.

ראשי תחתית