איגוד 'עמלים' - לבני התורה יוצאי אתיופיה - דיונים ועדכונים

ניני חדרי

חבר חדש
בפורום זה יועלו חדשות ועידכונים מהנעשה באיגוד זה העומד בראשות ידידי רב הפעלים רבי נתנאל פרץ שליט"א

זה קישור לכתבה מרתקת באתר הבית - כותל המזרח,
על הכינוס ההיסטורי שנערך ע"י האיגוד ביום חמישי האחרון.

אם מישהו היה עושה ליוצאי עירק לפני 40 שנה את קיצור הדרך שאתם עושים ליוצאי אתיופיה כיום - הארגון שלכם אולי היה מיותר, כי המשיח כבר היה בא.

אין מילים לתאר את חשיבות פעולתכם!!!

אם מישהו היה עושה ליוצאי עירק לפני 40 שנה את קיצור הדרך שאתם עושים ליוצאי אתיופיה כיום - הארגון שלכם אולי היה מיותר, כי המשיח כבר היה בא.

אין מילים לתאר את חשיבות פעולתכם!!!
חן חן על הפירגון.
לגבי הקיצור דרך, לא כ"כ מדויק.
כי רק החשיפה הגיעה בשנה האחרונה,
הבעיה קיימת (מהיכרות) עשרות שנים!
אינספור נשמות שכבר לא שומרות תומ"צ
וזו לשון עדינה. ישנם מקרים הרבה הרבה יותר גרועים...

לפחות אלו שמעתה גדלים ינצלו,

חן חן על הפירגון.
לגבי הקיצור דרך, לא כ"כ מדויק.
כי רק החשיפה הגיעה בשנה האחרונה,
הבעיה קיימת (מהיכרות) עשרות שנים!
אינספור נשמות שכבר לא שומרות תומ"צ
וזו לשון עדינה. ישנם מקרים הרבה הרבה יותר גרועים...

לפחות אלו שמעתה גדלים ינצלו

אם אכן היה רצון מצד יוצאי אתיופיה לחבור לציבור שומרי המצוות, ואנו דחינו אותם בשל גזענות פרימיטיבית ואיומה, זה נורא ואיום.
מה נענה ליום דין.

אולי כת"ר יפרט וירחיב מעט על האתגרים העומדים בפניכם?
זה יכול להרחיב אופקים לציבור הק' דפה.

אם אכן היה רצון מצד יוצאי אתיופיה לחבור לציבור שומרי המצוות, ואנו דחינו אותם בשל גזענות פרימיטיבית ואיומה, זה נורא ואיום.
מה נענה ליום דין.

אולי כת"ר יפרט וירחיב מעט על האתגרים העומדים בפניכם?
זה יכול להרחיב אופקים לציבור הק' דפה.
האמת זה ארוך,
כידיד של הרב נתנאל, אנו דנים ונחשפים לחומר יחד,
זו לא פחות מטרגדיה,
וכעת אין לי כ"כ יישוב הדעת לפרט הכל.
אבל מ"מ 'פטור בלא כלום, א"א'
אצרף פה טור של ארליך וכן של נוח פלאי ממערכת 'משפחה'
וטור תגובה של בחור בן העדה

ואתן לציבור להבין
ובלי נדר פעם אחרת (אולי עוד היום)
אכתוב בפרוטרוט.
(החומרים אצלי הודות למנהל האיגוד הרב יברקן ותשוח"ח לו)

זהירות - מצמרר. מאוד.

קבצים מצורפים

מרגש ומזעזע כאחת
מה שהציבור הספרדי עבר בעשרות השנים האחרונות, הציבור האתיופי עובר במרוכז בצורה קשה
אשריו של ידידנו היקר והנעלה הרב נתנאל פרץ שיחד עם קבוצה אברכים ובחורים העלה את הנושא בצורה הטובה ביותר
אגב אצלינו בקהילה [חניכי הישיבות בנשיאות מרן הגרש"י זעפראני שליט"א] יש אברכים אתיופים מעולים שבמעולים, מתמידים ות"ח
אני חושב שעצם זה שנהיה שיח על זה, זה כבר חלק גדול מהפתרון, גם אני שקצת הכרתי, עדיין לא ברמה של ההיכרות אחרי הפעילות של ר' נתנאל וחבריו

אני חושב שעצם זה שנהיה שיח על זה, זה כבר חלק גדול מהפתרון, גם אני שקצת הכרתי, עדיין לא ברמה של ההיכרות אחרי הפעילות של ר' נתנאל וחבריו
אמר פעם יהודי אחד
"הגיע הזמן להפסיק עם המעשים ולהתחיל עם הדיבורים"
ודו"ק

בנותן טעם לציין אנקדוטה מעניינת שסיפר לי יהודי מב"ב העוסק ברישום לאחת הישיבות הגדולות המוצלחות:
"היה בחור אתיופי שלא התקבל לישיבה בגלל סיבה מסויימת. כיון שכך, פנו אל רה"י בתרעומת מהאיגוד, יחד עם אחד משרי הממשלה, כשהם גוערים בו מדוע הוא מסרב שבחורי הישיבה שלו ילמדו עם אתיופים... וכיצד יתכן להתנהל בצורה שפילה וכו'
נענה להם אותו ראש הישיבה, אתם לא מתביישים להטיף לי מוסר? אתם אינכם מוכנים שהבנים שלכם ילמדו עם ספרדים, ואתם מטיפים לי מוסר כביכול אני לא רוצה שתלמידי ילמדו עם אתיופים... שלו נעליכם מעל רגליכם...
ונסתתמו טענותיהם

בנותן טעם לציין אנקדוטה מעניינת שסיפר לי יהודי מב"ב העוסק ברישום לאחת הישיבות הגדולות המוצלחות:
"היה בחור אתיופי שלא התקבל לישיבה בגלל סיבה מסויימת. כיון שכך, פנו אל רה"י בתרעומת מהאיגוד, יחד עם אחד משרי הממשלה, כשהם גוערים בו מדוע הוא מסרב שבחורי הישיבה שלו ילמדו עם אתיופים... וכיצד יתכן להתנהל בצורה שפילה וכו'
נענה להם אותו ראש הישיבה, אתם לא מתביישים להטיף לי מוסר? אתם אינכם מוכנים שהבנים שלכם ילמדו עם ספרדים, ואתם מטיפים לי מוסר כביכול אני לא רוצה שתלמידי ילמדו עם אתיופים... שלו נעליכם מעל רגליכם...
ונסתתמו טענותיהם
לא כ"כ מובן ההקשר.
ב. אשמח לקבל יותר פרטים בפרטי.

סיפור שנשמע לי מופקע מכמה וכמה סיבות. אחת מהם היא
שלמיטב ידיעתי, אף שר משרי הממשלה מעולם לא היה מעורב בפניה לישיבה מסוימת,
אני אוודא עם הרב פרץ אם היה מעשה כזה.
בינתיים אשמח שכבודו ג"כ יעשה בירור נוסף ויזהר מהוש"ר

בהמשך להודעה הקודמת,
ולאחר בירור יסודי עם הרב פרץ
להד"ם. להד"ם.

אשמח להבהרה והתנצלות מכבודו.
בלי קשר לסיפור שלא היה, הרב נתנאל פרץ הוסיף ואמר לי כי זו פרקטיקה מתחמקת של אותם ראשי ישיבות
שטרם נכנסו למהלך, וטרם לקחו אחריות בנושא רגיש זה.

כל טוב.

זה קישור לכתבה מרתקת באתר הבית - כותל המזרח,
על הכינוס ההיסטורי שנערך ע"י האיגוד ביום חמישי האחרון.

מתוך אתר כותל המזרח:
התרגשות עצומה נרשמה בקהל עת הקריא הגרי"ח ברכץ את מכתבו המיוחד של מרן ראש הישיבה הגרמ"ה הירש שליט"א למעמד, במכתב יצא רה"י מגדרו וכתב "ומה מאוד שמחתי לשמוע שהנכם מתאספים יראי ה' לחזק את לומדי ועמלי התורה יוצאי אתיופיה, וחפץ ה' בידכם יצליח לרומם ולעודד את כל לומדי התורה".

אפשר אולי להעלות את המכתב?

מתוך אתר כותל המזרח:
התרגשות עצומה נרשמה בקהל עת הקריא הגרי"ח ברכץ את מכתבו המיוחד של מרן ראש הישיבה הגרמ"ה הירש שליט"א למעמד, במכתב יצא רה"י מגדרו וכתב "ומה מאוד שמחתי לשמוע שהנכם מתאספים יראי ה' לחזק את לומדי ועמלי התורה יוצאי אתיופיה, וחפץ ה' בידכם יצליח לרומם ולעודד את כל לומדי התורה".

אפשר אולי להעלות את המכתב?
בבקשה.

ההיסטוריה בעיצומה

קבצים מצורפים

לאחר בירור נוסף.
הסיפור עצמו עם אותו רה"י לא היה ולא נברא. ולו מהסיבה שאף ח"כ או שר כלשהו מעולם לא היה מעורב בשיבוץ דרך האיגוד.

אחדד: מטרתי בפתיחת האשכול הזה הייתה 'להעלות חדשות ועידכונים מהנעשה באיגוד עמלים', ללבן סוגיות הקשורות לפעילות זו וכדו'.

מפנה אותך למכתבי ארכיון שהעלתי למעלה.
מחוויות תלמיד ישיבה בן העדה בכדי שתחוש היכן העיקר.

סוף הטקס מבחינתי.

נערך לאחרונה על ידי מנהל:
החוברת שיצא לאור
לרגל המעמד.

כל מילה בחוברת. פיסת היסטוריה...

שווה כל מילה.

ממליץ לעיין בגלריה בסוף החוברת. מרתקת.

קבצים מצורפים

מתוך אתר כותל המזרח:

האמת זה ארוך,
כידיד של הרב נתנאל, אנו דנים ונחשפים לחומר יחד,
זו לא פחות מטרגדיה,
וכעת אין לי כ"כ יישוב הדעת לפרט הכל.
אבל מ"מ 'פטור בלא כלום, א"א'
אצרף פה טור של ארליך וכן של נוח פלאי ממערכת 'משפחה'
וטור תגובה של בחור בן העדה

ואתן לציבור להבין
ובלי נדר פעם אחרת (אולי עוד היום)
אכתוב בפרוטרוט.
(החומרים אצלי הודות למנהל האיגוד הרב יברקן ותשוח"ח לו)

זהירות - מצמרר. מאוד.
דמעות בעיניים ממש.

עבדתי עם כמה בחורים כאלה בדרום ארץ שהם לא במסגרות חרדיות לצערנו.

אוי לנו מיום הדין.

בין הסדרים:

ראשי תחתית