חן חן על הפירגון.אם מישהו היה עושה ליוצאי עירק לפני 40 שנה את קיצור הדרך שאתם עושים ליוצאי אתיופיה כיום - הארגון שלכם אולי היה מיותר, כי המשיח כבר היה בא.
אין מילים לתאר את חשיבות פעולתכם!!!
חן חן על הפירגון.
לגבי הקיצור דרך, לא כ"כ מדויק.
כי רק החשיפה הגיעה בשנה האחרונה,
הבעיה קיימת (מהיכרות) עשרות שנים!
אינספור נשמות שכבר לא שומרות תומ"צ
וזו לשון עדינה. ישנם מקרים הרבה הרבה יותר גרועים...
לפחות אלו שמעתה גדלים ינצלו
האמת זה ארוך,אם אכן היה רצון מצד יוצאי אתיופיה לחבור לציבור שומרי המצוות, ואנו דחינו אותם בשל גזענות פרימיטיבית ואיומה, זה נורא ואיום.
מה נענה ליום דין.
אולי כת"ר יפרט וירחיב מעט על האתגרים העומדים בפניכם?
זה יכול להרחיב אופקים לציבור הק' דפה.
אמר פעם יהודי אחדאני חושב שעצם זה שנהיה שיח על זה, זה כבר חלק גדול מהפתרון, גם אני שקצת הכרתי, עדיין לא ברמה של ההיכרות אחרי הפעילות של ר' נתנאל וחבריו
לא כ"כ מובן ההקשר.בנותן טעם לציין אנקדוטה מעניינת שסיפר לי יהודי מב"ב העוסק ברישום לאחת הישיבות הגדולות המוצלחות:
"היה בחור אתיופי שלא התקבל לישיבה בגלל סיבה מסויימת. כיון שכך, פנו אל רה"י בתרעומת מהאיגוד, יחד עם אחד משרי הממשלה, כשהם גוערים בו מדוע הוא מסרב שבחורי הישיבה שלו ילמדו עם אתיופים... וכיצד יתכן להתנהל בצורה שפילה וכו'
נענה להם אותו ראש הישיבה, אתם לא מתביישים להטיף לי מוסר? אתם אינכם מוכנים שהבנים שלכם ילמדו עם ספרדים, ואתם מטיפים לי מוסר כביכול אני לא רוצה שתלמידי ילמדו עם אתיופים... שלו נעליכם מעל רגליכם...
ונסתתמו טענותיהם
מתוך אתר כותל המזרח:זה קישור לכתבה מרתקת באתר הבית - כותל המזרח,
על הכינוס ההיסטורי שנערך ע"י האיגוד ביום חמישי האחרון.
מעמד לציון שנה לאיגוד 'עמלים' לבני התורה יוצאי אתיופיה | גלריה ✦ כותל המזרח
במוצאי 'זאת חנוכה' נערך בבית שמש מעמד היסטורי מרגש ומרומם למאות בני תורה יוצאי אתיופיה לרגל שנה ליסוד איגוד 'עמלים'mizrach.co.il
בבקשה.מתוך אתר כותל המזרח:
התרגשות עצומה נרשמה בקהל עת הקריא הגרי"ח ברכץ את מכתבו המיוחד של מרן ראש הישיבה הגרמ"ה הירש שליט"א למעמד, במכתב יצא רה"י מגדרו וכתב "ומה מאוד שמחתי לשמוע שהנכם מתאספים יראי ה' לחזק את לומדי ועמלי התורה יוצאי אתיופיה, וחפץ ה' בידכם יצליח לרומם ולעודד את כל לומדי התורה".
אפשר אולי להעלות את המכתב?
מתוך אתר כותל המזרח:
התרגשות עצומה נרשמה בקהל עת הקריא הגרי"ח ברכץ את מכתבו המיוחד של מרן ראש הישיבה הגרמ"ה הירש שליט"א למעמד, במכתב יצא רה"י מגדרו וכתב "ומה מאוד שמחתי לשמוע שהנכם מתאספים יראי ה' לחזק את לומדי ועמלי התורה יוצאי אתיופיה, וחפץ ה' בידכם יצליח לרומם ולעודד את כל לומדי התורה".
דמעות בעיניים ממש.האמת זה ארוך,
כידיד של הרב נתנאל, אנו דנים ונחשפים לחומר יחד,
זו לא פחות מטרגדיה,
וכעת אין לי כ"כ יישוב הדעת לפרט הכל.
אבל מ"מ 'פטור בלא כלום, א"א'
אצרף פה טור של ארליך וכן של נוח פלאי ממערכת 'משפחה'
וטור תגובה של בחור בן העדה
ואתן לציבור להבין
ובלי נדר פעם אחרת (אולי עוד היום)
אכתוב בפרוטרוט.
(החומרים אצלי הודות למנהל האיגוד הרב יברקן ותשוח"ח לו)
זהירות - מצמרר. מאוד.
ראשי ומנהלי איגוד 'עמלים' לבני התורה יוצאי אתיופיה בישיבת שיבוץ לקראת המבחנים לישיבות הקטנות, בהשתתפות: הרב אברהם עידן, הרב דוד רביבו, הרב יוסף ברכץ הר נתנאל פרץ, הרב עודד תמנה, הרב ניסים יברקן.