איך אפשר לדעת איזה הכשר ניתן לסמוך?

הצטרף
27/12/24
הודעות
51
הרי כל הכשר אומר על עצמו שהוא הכי טוב ומהודר בעולם.
ומאידך יש הרבה השמצות ואינטרסים מאחורי הקלעים. וידוע שהשמיצו אחינו האשכנזים את כל ההכשרים של הספרדים ולא נאריך בזה.

ובסוף קשה לדעת על מי אפשר לסמוך ועל מי לא.
צריך לפתוח הכשר שיתן הכשר להכשרים.
 
גם על כשרויות טובות יוצאות שמועות.
על בית יוסף, יורה דעה, נווה ציון ועוד ועוד.


אבל ''שעאיייריס'' כמובן זה מהודר שבמהודרים, ואני לא יאריך מכל מה שאני יודע.....
 
גם על כשרויות טובות יוצאות שמועות.
על בית יוסף, יורה דעה, נווה ציון ועוד ועוד.


אבל ''שעאיייריס'' כמובן זה מהודר שבמהודרים, ואני לא יאריך מכל מה שאני יודע.....
אני לא מבין.
אתה רוצה להפוך את האשכול לקנטרנות על האשכנזים,
או להביא עובדות?
 
האשכול התחיל טוב, ונגרר למחוזות נדושים... כי לברר מי ההכשר הטוב ביותר, זה כנראה לעולם לא נוכל לדעת. יש יותר ויש פחות, בנושאים מסויימים ואחרים, ולא פשוט לקבוע במסמרות מהו הטוב ומהו הלא.

אבל כן לכאורה אולי צריך גוף על, או אדם שמבין עניין שינסה לספק הסברים על ההכשרים, את החוזקות שלהם, ומאידך את החולשות שלהם.
אני מניח שזה לא דבר שבא ברגל, אבל אני חושב בקול, וחשבתי על כך הרבה בעבר:

תארו לכם שיבוא מאן דהוא - אדם אמין וישר, להכשרים בינוניים, ויאמר להם תנהגו איתי בשקיפות, ואני אנהג אתכם באמינות...
ואני אהיה הכתובת לציבור, לכל המעוניין, ואתן מידע על כל מוצר את הנתונים לגביו, מבחינה כשרותית על איזה קולות סומכים וכו', וכן מבחינת ההשגחה בפועל, עד כמה היא קיימת ופועלת.

זה אולי יבוא להוריד מוצרים כלשהם מהמדף של אוכלי הכשרויות הללו, אבל בוודאי שזה יוסיף מוצרים אחרים לארון של אלו שאינם אוכלים את הכשרות הזו בדרך כלל. אז ככה שזה אמור להיות מאוזן.

כמו כן זה יועיל בעיקר לאלו שדורשים את הכשרות הטובה, וחשוב להם לדעת מה הם מכניסים לפה, לרוב המון העם זה לא ישנה כי העיקר שיש חותמת... ממילא הפגיעה לא עלולה להיות גדולה מדאיי, אלא אם כן יש להם מה להסתיר.
 
אבל ''שעאיייריס'' כמובן זה מהודר שבמהודרים, ואני לא יאריך מכל מה שאני יודע.....
כשמצאו אצלם חרקים בירקות עלים הגר"מ קסלר אסר להכניס ירקות עלים בהשגחתם בכל החנויות שתחתיו בק"ס ולא עזרו כל ההתפתלויות וההסברים, כשקרה סיפור חמור פי כמה בב"י הייתה מצידם ומצד כל הרבנים שתמכו ותומכים בהם שתיקה רועמת.
אבל כמובן, הכל גזענות, השד העדתי גובר על כל היגיון.
 
א. הכשר שאין עליו קלא דלא פסיק. וישנם כאלו שיש עלהם קול כל הזמן כמו חת״ס (שניהם. האחד לא באמת קיים...).
ב. פשוט לשאול ולברר. לברר רבנים או משגיחי כשרות המתמצאים בעניין בלי אינטרסים (מי שבאמת רוצה לדעת ימצא כאלו). ולא לעצום עניים ולומר רב פלוני פתח את ההכשר אז הוא טוב, הכשר זה מאד דינאמי ומשתנה מזמן לזמן.
 
אבל ''שארית'' כמובן זה מהודר שבמהודרים, ואני לא יאריך מכל מה שאני יודע.....
למה???
אני כן רוצה שתאריך, אם לא תהיה ביקורת חזקה על ההכשרים, ההכשרים לא יתייעלו כל הזמן! רק יזדקנו.
 
האם יש ידיעות לציבור הקדוש כאן אם ניתן לסמוך על "כושרות"?
 
הרי כל הכשר אומר על עצמו שהוא הכי טוב ומהודר בעולם.
ומאידך יש הרבה השמצות ואינטרסים מאחורי הקלעים. וידוע שהשמיצו אחינו האשכנזים את כל ההכשרים של הספרדים ולא נאריך בזה.

ובסוף קשה לדעת על מי אפשר לסמוך ועל מי לא.
צריך לפתוח הכשר שיתן הכשר להכשרים.
עד אחד נאמן באיסורין אא"כ איתרע חזקתיה.
מה צריך לדעת יותר מזה?
(חוץ מדברים שיש בהם דעות ומחלוקות, ולא שאמורים לסמוך עליהם, כמו בשר וכד').
 
האם יש ידיעות לציבור הקדוש כאן אם ניתן לסמוך על "כושרות"?
 
עד אחד נאמן באיסורין אא"כ איתרע חזקתיה.
מה צריך לדעת יותר מזה?
(חוץ מדברים שיש בהם דעות ומחלוקות, ולא שאמורים לסמוך עליהם, כמו בשר וכד').
בודאי שאין לסמוך עליהם, שהרי לא ממליצים על בית יוסף.
וכבר שמענו תשובתו הרמה בעניין החלב...
 
נערך לאחרונה:
בכל הדיון על עד אחד..... לא נראה לי שכשאנו סומכים על הכשר כזה או אחר זה על בדיעבד....
כיום קל מאד לברר על טיב ההכשר....
לא האם זה כשר אלא באיזה רמה
יש רבנים שמתמצאים, משגיחים וכו
וגם תחפש מישהו שעובד בנושא (כמובן ללא דעות קדומות או פוליטיקה...)
 
יש הכשר ספרדי שעושה כעת שחיטה בחול
ללא פרטים
יש באיזור כשרות אשכנזית.... ששוחטים גם
דיברתי היום עם אחד הרבנים שנמצאים שם
ואמר לי שההכשר הספרדי טוב בהרבה בשחיטה ודל....
 
יש הכשר ספרדי שעושה כעת שחיטה בחול
ללא פרטים
יש באיזור כשרות אשכנזית.... ששוחטים גם
דיברתי היום עם אחד הרבנים שנמצאים שם
ואמר לי שההכשר הספרדי טוב בהרבה בשחיטה ודל....
אף אחד לא אמר שאין כשרויות ספרדיות יותר טובות מאשכנזיות,
אלא שאין כשרות ספרדית שאפשר לאכול ממנה, ודו"ק.
 
לא נכון !!!!
יש רפורמות רבות ומשמעותיות מאד
בגופי כשרות מסוימים
שההכשרים נהיים מיוחדים.....
 
יש לחלק את הנידון בין כשרות על מוצרים, לבין כשרות על מסעדות ובתי אוכל.
מסיפורים שאני יודע מכל מיני בתי עסק שבאתי לאכול (אשמח אם אני טועה), הכשרויות הספרדיות חלשות מאוד, אם משגיח לא יודע לזרוק לרצפה 10 מגשי עופות מוכנים לאכילה, בגלל הפרת תקנון הכשרות, ולא בגלל בעיה הלכתית, אז הכשרות לא שווה כלום.
ולצערינו לא עושים כך, סומכים על שעת הדחק, סו"ס יש על מי לסמוך, וממילא בעל העסק רואה חיפוף, ועושה דברים יותר חמורים, ואז נזכרים לצעוק (במקרה הטוב).
תופעה חמורה נוספת: "רבנות מהדרין", על אף שמציל רבים וטובים מרבנות פשוטה, עדיין, תקנון רבנות מהדרין אומר שאפשר להכניס כל מוצר שיש עליו בד"ץ (יתכן שיש מקומות שזה שונה), ויש בדצי"ם שהם חותמים וסופרים את התשלום, ואני בהלם כל פעם מחדש, אברכים בני תורה אוכלים במקומות כאלו, זה הזוי בעיני.
הרבנות מושתתת על שיטת הסמוך, אין מה לעשות...
והכל בטענות שטותיות, זה חלבי מה יכול להיות, אני מעשר את הירקות, ועוד כל מיני טענות מוזרות.
 
אני מקווה שבמפעלים המצב יותר טוב, כי סוף כל סוף אפשר לתעל את האוכל לכשרות רבנות, או לגויים וכדו', משא"כ באוכל מוכן.
 
אני חושב שיש צדק בין כשרות רגילה לאוכל מוכן וכד
בפרט שבהרבה מקרים קשה מאד בדברים מסוימים
וכשבדקתי במסעדה מסוימת מי המשגיח חשכו עיני
לא אסמוך עליו אפילו לשאול אותן איך מגיעים לתחנה הקרובה
 

בין הסדרים:

ראשי תחתית