ישיבת משכנות התורה

באנר תרומה

במחשבה שניה

חבר חדש

ועשו לי מקדש
הכנסת ספר תורה וחנוכת היכל ארון הקודש המפואר בישיבת משכנות התורה
בהיכל ישיבת משכנות התורה בבני ברק נערך מעמד מרומם של הכנסת ספר תורה בשילוב חנוכת היכל ארון הקודש החדש, מהגדולים והמרשימים בעולם, בהשתתפות מאות בני הישיבה ורבניה

• אבי חדד
  • ד׳ בכסלו תשפ״ו (24/11/2025)
  • 23:47
  • צילום: באדיבות המצלם

בהיכל ישיבת משכנות התורה בעיר בני ברק, בראשות הגאון רבי אפרים כהן שליט"א, התקיים מעמד היסטורי ומיוחד של הכנסת ספר תורה מהודר, שנערך בשילוב חנוכת ההיכל החדש של ארון הקודש – מן המפוארים והגדולים בעולם.

ההיכל המרשים, המתנשא לגובה של כ־10 מטרים ונפרס על פני כל קיר המזרח לאורך של כ־15 מטר, תוכנן ונבנה בעבודת יד מדוקדקת על ידי אומנים מומחים ואדריכלים מקצועיים. חלקים נרחבים ממנו מצופים בזהב טהור 24 קראט, מה שמעניק לו חזות יוקרתית ומרשימה במיוחד.

תהליך בניית ההיכל נמשך כארבע שנים, ובימים אלו עומד בפני השלמתו הסופית – עם הצבת כתר מפואר מזהב בראש המבנה. במעמד השתתפו מאות מבני הישיבה ורבניה, שחוו יחד את הרגעים הנשגבים של הכנסת ספר התורה וחנוכת ההיכל החדש, המהווה אבן דרך משמעותית בתולדות הישיבה.

נערך לאחרונה על ידי מנהל:
אי משום הא, מסתמא יש רשימה של עוד מאה משפיעים על כל ישיבה, אלא אם כן רצית לקדם אג'נדה של קו מסוים ולהצלחה אבות רבים וכו'

נכון,
יש מאה (אלף..) אבות
אנחנו שמחים עם ההצלחות האלו
ולא אכפת לנו לחלוק אותן עם כל מי שחושב שקשור ..

הגר"א כהן למד תקופה בקול יעקב
אמנם אני לא חושב שאלו הן "פירותיו" של הגר"י עדס שליט"א, עם כל הכבוד! אם כבר של הגרמ"י לפקוביץ' זצ"ל
לא למד אפילו יום אחד בקול יעקב רק בפונבי'ז תלמיד של הרב שך והגרש"ר, ערך את שיעורי רבי שמואל על יבמות ובבא בתרא

מהמכלול:

בשנת תשע"ו הותקף הרב כהן על ידי הראשון לציון הרב יצחק יוסף, על כך שאינו מוכן להכניס את ספרי אביו הרב עובדיה יוסף להיכל הישיבה. הרב יוסף אף קרא לתלמידי הישיבה למרד והורה להם לעזוב את הישיבה<aa>. בתגובה, פירסמה הנהלת הישיבה הבהרה, כי הספר יביע אומר שנכתב על ידי הרב עובדיה יוסף, נמצא באוצר הספרים של הישיבה, ורק הספר ילקוט יוסף שנכתב על ידי הרב יצחק יוסף, הוא שאינו נכנס לישיבה

ראש הישיבה שליט"א לפנים כיהן כר"מ בישיבת "כנסת שלום", בראשות הגר"א רפול זצוק"ל.
כמו כן, הינו חתן של מרן הגר"ע טולידנו שליט"א, וגיס של הג"ר דוד סופר שליט"א - רב שכונת אגן האיילות גבעת זאב (בן מרן שר התורה שליט"א).
ועוד.

ראש הישיבה שליט"א לפנים כיהן כר"מ בישיבת "כנסת שלום", בראשות הגר"א רפול זצוק"ל.
כמו כן, הינו חתן של מרן הגר"ע טולידנו שליט"א, וגיס של הג"ר דוד סופר שליט"א - רב שכונת אגן האיילות גבעת זאב (בן מרן שר התורה שליט"א).
ועוד.
כיהן תקופה גם כר"מ ברינת התורה

בהחלט מובן.
אני לא בטוח שלא להכניס זה לא צעד פחדני קצת שמשרת את ההיפך, ובפרט שהתלמידים שם בוודאי לומדים בזה כך או כך, וכשמכריזים מלחמה על משהו הוא בהכרח הופך להיות קדוש.
אני הייתי מכניס את הספרים שיצאו עד תשע"ד, או מכניס את כולם כולל כולם

אני לא בטוח שלא להכניס זה לא צעד פחדני קצת שמשרת את ההיפך, ובפרט שהתלמידים שם בוודאי לומדים בזה כך או כך, וכשמכריזים מלחמה על משהו הוא בהכרח הופך להיות קדוש.
הוא כנראה אוחז שזה לא חינוכי.

יש שם יותר ענייניות ופחות התקפות מהסוג שאפשר להבין למה לא צריך שתלמידים יראו.

הראש ישיבה שם באמת רצה להתייעץ איתך אבל לא היה לו את המספר...
אולי תשאיר פה שיהיה לו לפעם הבאה שירצה את חוות דעתך

ועשו לי מקדש
הכנסת ספר תורה וחנוכת היכל ארון הקודש המפואר בישיבת משכנות התורה
בהיכל ישיבת משכנות התורה בבני ברק נערך מעמד מרומם של הכנסת ספר תורה בשילוב חנוכת היכל ארון הקודש החדש, מהגדולים והמרשימים בעולם, בהשתתפות מאות בני הישיבה ורבניה

• אבי חדד
  • ד׳ בכסלו תשפ״ו (24/11/2025)
  • 23:47
  • צילום: באדיבות המצלם

בהיכל ישיבת משכנות התורה בעיר בני ברק, בראשות הגאון רבי אפרים כהן שליט"א, התקיים מעמד היסטורי ומיוחד של הכנסת ספר תורה מהודר, שנערך בשילוב חנוכת ההיכל החדש של ארון הקודש – מן המפוארים והגדולים בעולם.

ההיכל המרשים, המתנשא לגובה של כ־10 מטרים ונפרס על פני כל קיר המזרח לאורך של כ־15 מטר, תוכנן ונבנה בעבודת יד מדוקדקת על ידי אומנים מומחים ואדריכלים מקצועיים. חלקים נרחבים ממנו מצופים בזהב טהור 24 קראט, מה שמעניק לו חזות יוקרתית ומרשימה במיוחד.

תהליך בניית ההיכל נמשך כארבע שנים, ובימים אלו עומד בפני השלמתו הסופית – עם הצבת כתר מפואר מזהב בראש המבנה. במעמד השתתפו מאות מבני הישיבה ורבניה, שחוו יחד את הרגעים הנשגבים של הכנסת ספר התורה וחנוכת ההיכל החדש, המהווה אבן דרך משמעותית בתולדות הישיבה.

קבצים מצורפים

• הגרמ''ה הירש בישיבה.mp4
    11.7 מגה-בתים
לפי הידוע לי,
אמנם קשר ישיר אין,
אבל זו אותה דרך ואותה הסתכלות
וודאי לי שמשם קיבל הרבה השפעה.
אבל בכל זאת הרב @קול יעקב יסביר את דבריו ברור יותר.
הגר"א כהן למד תקופה בקול יעקב

אמנם אני לא חושב שאלו הן "פירותיו" של הגר"י עדס שליט"א, עם כל הכבוד! אם כבר של הגרמ"י לפקוביץ' זצ"ל
אי אפשר להכחיש את החי!
לא פעם ולא פעמיים סיפר הגר"א כהן שליט"א שקיבל רבות מאוד ממרן רה"י שליט"א.
כל מי שרוצה יכול קצת לברר ולהגיע לאמת.

ראשי תחתית