באנר תרומה

עדכונים מבית הרב אברהם סלים שליט"א

אסיר עולם התורה בביקור אצל מרן רה"י שליט"א
בחיזוק אצל מרן ראש הישיבה.jpg

מרן רבינו רה"י שליט"א בכנס שע"י סמינר הישן בשלוחה העומדת בנשיאותו
בתוך דבריו זעק מרן רבינו שליט"א בעניין חק הגיוס: בנות, אימהות, תתפללו! אנחנו בסכנה גדולה!
-חלק ממשא מרן שליט"א בכינוס הובא בגיליון 'אור לנתיבתי'-

image
השבת התארחו אצלי אחייניותי הלומדות בסמינר הזה
סיפרו לי שפנו למנהלת בבקשה להזכיר בשיעורי ההלכה בנוסף על שאר הדעות את דעתו של הגרע"י
כיון שרוב הבנות הולכות בביתם כפי שיטתו ואמרה שכן ההוראה שקיבלה מהנשיאות
עוד סיפרו שמזכירים בסמינר רבים מתאריכי האזכרה של גדו"י זצ"ל כמו הרב שך ועוד ועוד ומעלים על נס את פעולם,
ואת של הגרע"י אפי לא הזכירו
כאב לי מאוד הענין אשמח שמי שי"ל יכולת לטפל בזה שיטפל

סיפרו לי שפנו למנהלת בבקשה להזכיר בשיעורי ההלכה בנוסף על שאר הדעות את דעתו של הגרע"י
עוד סיפרו שמזכירים בסמינר רבים מתאריכי האזכרה של גדו"י זצ"ל כמו הרב שך ועוד ועוד ומעלים על נס את פעולם,
אפילו בחינוך העצמאי שרוב הבנות ליטאיות מעלים את זכרונו. הבנות שלי לומדות בבית יעקב של החינוה"ע וקיבלו לעשות עבודה על מרן הגרע"י זצ"ל לכתוב עליו סיפור, זה כבר כמה שנים.

קשה לי להאמין לזה.
למיטב ידיעתי גם בשיעורי הלכה שנמסרים בישיבת מאור התורה מוזכרת שיטתו של הגרע"י.

אם יתחילו לשמוע לכל הערה של מאן דהו הרי שהסימנר הזה יהפוך עד מהרה לכישלון כמו לא מעט מהסמנירים שנפתחו לספרדים והיום הם פרנקייאדה...
יש הנהגה רוחנית וועדה רוחנית והיא תחליט והיא תקבע ומי שיש לו בעיה ישאל את הועדה הרוחנית ולא יעלה כל מיני דיונים שיש בהם הרבה דמגוגיה ופוליטי לקורט

מעניין מה חיפשת ששאלת אותן דווקא את השאלות האלו?
די עם החרחורי ריב, טוב שההנהגה הרוחנית וההכוונה התורנית מסורה לגדולי ישראל ולא לכל דמגוג מתחיל
לא טוב לך? תשלח את הבנות שלך למוסדות המונהגים על ידי הרבנים שאתה רוצה שדעתם תשמע במוסד!

יש הנהגה רוחנית וועדה רוחנית והיא תחליט והיא תקבע
מה חיפשת ששאלת אותן דווקא את השאלות האלו?
הרבה דמגוגיה!!!
כמה כשכשת!
אין לכם תשובות ברורות? לא חייב לענות!
התגובות שלכם מזכירות לי את הפורום השכן רק בהפוך...

פשוט שאלות עין אלו מזכירות כל מיני טענות של אלו מהפורום השכן....
לגופו של ענין, ב"ה יש לסמינר השקפה ומורי דרך ולא לחינם הוא תפס את מקומו כסמינר המוביל לבנות למשפחות של אברכים בני תורה
לכן, להתעסק באיזה יארצייט מזכירים יותר או פחות או בכלל לא, לא יועיל ולא יוסיף במאומה לצמיחת וגדילת הבנות להקמת בית של תורה וירא"ש וע"פ דעת תורה, אם כבר להיפך. [כמו שכל הדיבורים האלה על אשכנזים וספרדים שכל הזמן נשמעים ביזדים לא מוסיפים במאומה ורק להיפך, רב הנזק על התועלת ברידוד רמת השיח ממרומם ומכובד, ולא לדבר על הכתמת ראשי ישיבות חשובים כ"משתכנזים" וממילא כבר א"א לשמוע מהם שום דברי אלקים חיים שיצאו מפיהם כי הם רח"ל "משוכנזים"]
זה אותו שיח ואותה רמה ודיונים זוטרים כמו את מי מעלים על נס יותר ומי פחות מגיעים מאותו ביהמ"ד ואותו בית יוצר לריסוק עולם התורה והישיבות הקדושות והעברתם מהדרך הסלולה והמסורה לנו מרבותינו מאורי הדורות!!!
קצת חריף אבל המסר ברור וזו הדרך עליה צריך לגדל ולחנך את ילדינו!!!

אומר בכנות:
אני עוקב אחר ההתנהלות בבית הגרא"ס ב-ג' השנים האחרונות
והסיפור הזה לא תואם את ההתנהלות
ולכן חשוב לי להבין מה קורה שם?
ייתכן שזה דרישה שבאה מהישן המקורי שזה שלוחה שלו

נב. אציין שאחייניותי אינם מודעות לקמפין ההשחרה שגורמים מסויימים מנסים לעשות
לגרא"ס וכו' וכו' ואמרו זאת בכאב כבדרך אגב

הטענה של הרב "אברך מרמות" הגיונית בהחלט.
אי אפשר על כל ביקורת של בנות שלומדות בסמינר לומר יש ועדה רוחנית וכו', לא ביקשו כאן להקל בצניעות או בתפילה, בקשו לתת ביטוי לדעה הלכתית של יהודי שהרבה מהן חייבות לו את חייהן הרוחניים, גם אם בעקיפין, ויכול להיות שיש סיבה טובה למה מתעלמים, אבל זה לא תת רמה ושיח זוטר וכו'.
אליי אישית פנו שאשלח את ילדיי למוסדות שלהם, ומסתבר שגם להורים של אותן בנות פנו, והטענה העיקרית שלהם שכאן יהיה נוח יותר ולא נרגיש סוג ב', מבחינת הלחץ להתקבל וכו', אם כך יש להם זכות כל עוד הם מכבדים את ההנהגה הרוחנית, לבוא ולהעמיד ביקורת מכובדת ובדרך ארץ, וגם לקבל תשובות ענייניות.

התגובות שלכם מזכירות לי את הפורום השכן רק בהפוך...
פשוט שאלות עין אלו מזכירות כל מיני טענות של אלו מהפורום השכן....
לענ"ד עדיין ניתן לחלק,
כי בעוד שהפורום ההוא מצהיר בבירור שהוא נוצר ונבנה בעיקר עבור תלמידי הגרע"י ובנו הגר"י,
הרי שהפורום הנוכחי מיועד לכלל הציבור, נהרא נהרא ופשטיה, ולאו דווקא עבור מנגחי [רח"ל] דרך הגרע"י.

לענ"ד עדיין ניתן לחלק,
כי בעוד שהפורום ההוא מצהיר בבירור שהוא נוצר ונבנה בעיקר עבור תלמידי הגרע"י ובנו הגר"י,
הרי שהפורום הנוכחי מיועד לכלל הציבור, נהרא נהרא ופשטיה, ולאו דווקא עבור מנגחי [רח"ל] דרך הגרע"י.
ולאו ק"ו הוא?
ומה אם היו שווים הפורומים הייתה לו [לרב אברך מרמות] טענה מדוע טוענים כאן טענות כמו שטוענים שם
עתה שלימד אותנו מר שהפורומים אינם שוים, על אחת כמה וכמה שאין להתנהג כאן כמו שמתנהגים שם.

מה שיפה זה שכל הבנות בשלוחה היו ששות להיכנס למרכזי ושם אפילו הלכות של ספרדים אני לא יודע אם יש
אבל כשמגיעים לשלוחה פתאום מתחילים לשאול מדוע לא מביאים את פסקיו של וכו' וכו'

במרכזי זה בהחלט לגיטימי לא להביא פסקים של רב ספרדי מכיוון שהסמינר הוא אשכנזי, וזכותם להתנהג כמו שמתנהגים במשנ"ב דרשו ובמשנה אחרונה ועוד, אע"פ שאותי זה מרגיז, אני מכבד את זה, והגיוני שבת תעדיף את הסמינר האשכנזי מסיבות כאלה ואחרות, ועדיין תבין את זה שהסמינר הוא אשכנזי ויש לו הנהגות שמקובלות אצל אשכנזים.
זה איננו דומה כלל לשלוחה שבאה לרומם את קרנם של בני התורה הספרדים, ולהעמיד מקום מעולה שיהיה לבנות המשפחות הספרדיות הטובות, ששם היא קהל היעד העיקרי, ויש להוריה ולה טענה בעלת משקל כיצד יתכן שמתעלמים ממי שרבים מאוד מבני התורה הספרדים מתחשבים בפסיקותיו מי לגמרי ומי לצד פוסקים אחרים, ובטח ובטח שרבים רבים מוקירים את פעולותיו העצומות מבחינה מנהיגותית שמן הראוי להעלותם על נס ביום פטירתו.
אני לא חושב שהבנות שהיו בשנים שהקימו את בנות אלישבע או את הסמינר של הגב' מנוחה לוי היו מקבלות יחס כזה על טענה עניינית ומכבדת שהיו מעלות - כל עוד הדבר היה נעשה בדרך ארץ ומתוך כבוד.

ראשי תחתית