לחצו כאן – תרומה לשמואל

עדכונים מבית הרב יעקב חיים סופר שליט"א

• יוזם האשכול יוזם האשכול חיי עולם
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
זה ים שאין לו סוף.. (כ"י).
כתוב בהקדמה של אחד מספריו שאחרי פטירת אביו (או אמו, איני זוכר) הוא קיבל ע"ע להוציא ספר כל חודש מהשנה הראשונה. ואצלו כל ספר הוא ספר..
אחר פטירת אביו , הרב הוציא כל חודש, ספר [ללא כריכה] בשם מנוחת שלום.

כתוב בהקדמה של אחד מספריו שאחרי פטירת אביו (או אמו, איני זוכר) הוא קיבל ע"ע להוציא ספר כל חודש מהשנה הראשונה. ואצלו כל ספר הוא ספר..
לא מדוייק, כי מה שהוציא זה את סדרת מנוחת שלום, שאינם ספרים, אלא י' קונטרסים.
כך שגם לא קיבל על עצמו, גם לא יצא כל חודש, וגם לא ספרים אלא קונ'.
שלפני כמה שנים יצאו במהדו' חדשה, ב4 כרכים.
מצו"ב מהקדמתו:
1746098492765.png

באדיבות מגיד דבריו ליעקב

קבצים מצורפים

• AAS (1).jpg
    AAS (1).jpg
    867.7 קילובייט · צפיות: 44
במקומו הכמעט קבוע... (לומד במקום זה הרבה פעמים, כנראה בכדי שלא לישב לפני המתפללים).
אבל כמדומני שיושב לפעמים בצדדים שלפניהם, ועכ"פ בצדדין. אך עוסק בתורה. עי' שו"ע סי' ק"ב. ואגב, מי שרואה אותו באור הצפון ולא יודע שזה הרב סופר, לא חולם בכלל שמדברים כאן על ענק שבענקים שר התורה. הפשטות והענווה שלו הם יוצאי דופן.

אבל כמדומני שיושב לפעמים בצדדים שלפניהם, ועכ"פ בצדדין. אך עוסק בתורה. עי' שו"ע סי' ק"ב. ואגב, מי שרואה אותו באור הצפון ולא יודע שזה הרב סופר, לא חולם בכלל שמדברים כאן על ענק שבענקים שר התורה. הפשטות והענווה שלו הם יוצאי דופן.
דיברת על ענוה ופשטות..
הסכת ושמע את אשר ראיתי בעיני
פ"א הגיע הגרי"ח להתפלל ערבית באור הצפון והיה שם יהודי אשר חזותו הוכיחה עליו שהוא בעל תשובה וכנראה לא הכיר את הרב ופנה לרב ואמר לו : הלו גבר יש מצב אחי אתה משלים לי מניין יש לי חיוב.. וצעק זואת בקולי קולות. והרב שליט"א ענה לו בענווה רבה : בוודאי בשמחה צדיק...
עד שאנשים העירו את תשומת ליבו מיהו אותו אדם..
ושביקש ממנו מחילה ענהו הגרי"ח בביטול על מה מחילה...

מרן שליט"א שקוע בתלמודו
מגיד דבריו ליעקב

קבצים מצורפים

• IMG_20250623_204825_190.jpg
    IMG_20250623_204825_190.jpg
    462.7 קילובייט · צפיות: 23
  • IMG_20250701_204315_347.jpg
    IMG_20250701_204315_347.jpg
    450.5 קילובייט · צפיות: 27
שמעתי ממקורבו שזה שקר ולא הלך לחזקו ולא ילך לחזקו, ושהוא אינו מגיע לעיר נתיבות בשום פנים.
והוסיף שברור לו שרבו הרב סופר לא יודע מכל השמועות והדיבורים, ובכל אופן הוא אינו דורך בנתיבות.
ואולי @דרופתקי דאורייתא יכול לאשר ולהוסיף.

דיברת על ענוה ופשטות..
הסכת ושמע את אשר ראיתי בעיני
פ"א הגיע הגרי"ח להתפלל ערבית באור הצפון והיה שם יהודי אשר חזותו הוכיחה עליו שהוא בעל תשובה וכנראה לא הכיר את הרב ופנה לרב ואמר לו : הלו גבר יש מצב אחי אתה משלים לי מניין יש לי חיוב.. וצעק זואת בקולי קולות. והרב שליט"א ענה לו בענווה רבה : בוודאי בשמחה צדיק...
עד שאנשים העירו את תשומת ליבו מיהו אותו אדם..
ושביקש ממנו מחילה ענהו הגרי"ח בביטול על מה מחילה...

ומי שמכיר את הרב, יודע כמה נהנה שפנה אליו אותו יהודי פשוט, בתמימות מתוקה שכזו.

ראשי תחתית