עדכונים מבית הרב יצחק יוסף שליט"א

לדעתי אין שום רעיון ריאלי אחר חוץ מגורמים איראניים. אנשים מתוך המחנה האמוני לא היו שורפים בית כנסת, ויהיה אשר יהיה. וגורמים מחוץ למחנה האמוני לא היו מצליחים לזהות את מקומו של הרב, הם לא מעריכים מספיק את מוסד הרבנות כדי להשקיע מאמץ כזה של בירור המקום ושריפה בדיוק שלו...

בל נשכח שאחיו, מרן הראשל"צ הגר"ד יוסף מאוים כבר מספר חודשים על ידי ארגוני טרור בהכוונה איראנית, ומאובטח על ידי צוות שב"כ עשרים וארבע שעות ביממה. על פי הרב עצמו הנימוק הוא התנקשות שבוצעה באחד ממנהיגיהם ה'רוחניים' וניסיון חיסול חשבון בין-מדינתי.

סביר איפה שהמפעילים האיראנים החליטו להרים ידיים, אם אי אפשר את המנהיג הרוחני הרשמי, אז המנהיג הרוחני לשעבר גם טוב, ואם הוא מוכר לא פחות, ונתון במחלוקת פוליטית קשה – כשהוא מאיים להפיל את הממשלה – גם זה משהו.

מעשים דרמטיים, מאיימים, ללא השלכה פוליטית ברורה, זה בדיוק דרך הפעולה שלהם.

מחקירה ראשונית עולה שהמצית ביקש להרתיע באופן אישי את מרן הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף. בזירת השריפה ניתן להבחין שהמצית בחר להצית רק את מקומו של מנהיגה הרוחני של ש״ס. בתיעודים ממצלמות האבטחה המצית נראה נכנס לבית המדרש וניגש למקומו של הראש״ל, שופך חומר בערה, מצית ונמלט מהזירה.

ישי כהן

הודעה משותפת- דוברות המשטרה ודוברות שירות הביטחון הכללי: בכפוף לצו איסור פרסום- לפני זמן קצר, בפעילות משותפת של משטרת מחוז ירושלים והשב"כ, אותר ונעצר החשוד בגרימת נזק ובהצתת בית הכנסת אמש בירושלים. החשוד שנעצר, בשנות ה-20 לחייו, מועבר ברגעים אלו לחקירה. להזכירכם, על חקירת הפרשה הוטל צא"פ (מצ"ב) ועל כן, מעבר לפרטים אלו בהודעה לא ניתן להרחיב בשלב זה.

איני יודע מי כתב כותרת זו, ומיהו זה שדן בדבריו משל היה אחד מרבותינו.
אבל לי כאב גם וגם, גם פגיעה בכבוד בית הכנסת וספרי הקודש, וגם פגיעה בא' מחכמי הדור.

לגר"מ מאיה זקן מועצת חכמי התורה, גם כאבה הפגיעה בכבוד התורה של הרב יצחק, והתקשר לחזקו.

איני יודע מי כתב כותרת זו, ומיהו זה שדן בדבריו משל היה אחד מרבותינו.
אבל לי כאב גם וגם, גם פגיעה בכבוד בית הכנסת וספרי הקודש, וגם פגיעה בא' מחכמי הדור.

לגר"מ מאיה זקן מועצת חכמי התורה, גם כאבה הפגיעה בכבוד התורה של הרב יצחק, והתקשר לחזקו.

אז למה כל כך כאב לכם כשהגר"ד לא הזכיר את חכם יצחק???

איני יודע מי כתב כותרת זו,
כלל היחצני"ם והפועלים ע"פ.
ומיהו זה שדן בדבריו משל היה אחד מרבותינו.
הציבור הכואב.
כמו לכולם
התקשר לחזקו אין קשר לכאב.

ראשי תחתית