במערבא אמרי
חבר קבוע
למה כופר? הוא אמר שהמשיח יגיע מקסימום עוד 15 שנה, אבל יכול לבוא בכל יום.יש להזהר שלא להפוך לנעבעך-כופר (כופר בשוגג כהגדרת ר"ח בריסקר). א' מי"ג עיקרי האמונה, 'אני מאמין בביאת המשיח בכל יום שיבוא'.
למה כופר? הוא אמר שהמשיח יגיע מקסימום עוד 15 שנה, אבל יכול לבוא בכל יום.יש להזהר שלא להפוך לנעבעך-כופר (כופר בשוגג כהגדרת ר"ח בריסקר). א' מי"ג עיקרי האמונה, 'אני מאמין בביאת המשיח בכל יום שיבוא'.
א שמעתי את ההקלטה, רק ראיתי את התמלול, הוא לא אומר "מקסימום עוד 15 שנה" אלא "עוד 15 שנה המשיח יבוא".למה כופר? הוא אמר שהמשיח יגיע מקסימום עוד 15 שנה, אבל יכול לבוא בכל יום.
הציטוט: המשיח יבוא עוד 15 שנה, בואו נתאפק עוד 15 שנה. ברור לי שהוא התכוין למקסימום, אבל מהניסוח משתמע אחרת ח"ו, לכן אמרתי צריך להזהר.למה כופר? הוא אמר שהמשיח יגיע מקסימום עוד 15 שנה, אבל יכול לבוא בכל יום.
אני גם לא שמעתי, אבל מבין שזו הכוונה.לא שמעתי את ההקלטה, רק ראיתי את התמלול, הוא לא אומר "מקסימום עוד 15 שנה" אלא "עוד 15 שנה המשיח יבוא".
אהה.אני גם לא שמעתי, אבל מבין שזו הכוונה.
צריך לבדוק את זה עם רמב"ן אחרראה לגאון מליסא שם בשם הרמב"ן שתחיית המתים תהיה עכ"פ 200 שנה לפני האלף השישי. וזה עוד לא היה.
כמדומה שההסבר הוא שמכיון שהיה בתפקיד מכהן לא רצה לבלוט בהשתתפותו בהפגנה נגד הגיוס ותלמידיו מספרים שהוא שכנע את הרה''ר האשכנזי להשתתף למרות שחששאגב סתם מעניין
ונקודה שתפסה אותי
כאן בעצרת בשנת תשפ"ו ר' יצחק היה עם הגלימה , אע"פ שהוא כבר לא בפועל מכהן כר' ראשי.
ואילו בעצרת הקודמת דשנת תשע"ד , שכבר היה מכהן בפועל כר' ראשי, לא היה עם הגלימה
הצג קובץ מצורף 12146
מעניין שהרב דוד שליט"א הגיע עם הגלימה והמצנפת ללא חשש.כמדומה שההסבר הוא שמכיון שהיה בתפקיד מכהן לא רצה לבלוט בהשתתפותו בהפגנה נגד הגיוס ותלמידיו מספרים שהוא שכנע את הרה''ר האשכנזי להשתתף למרות שחשש
מרן הראשל"צ ר' דוד יוסף שליט"א בעצרת המיליון בירושלים
הצג קובץ מצורף 12081
דבר תמוה מאוד !!!אם באמת ר' שמואל טולדנו חתום על המכתב זה אומר הכל
נו מצויין,
בקיצור: מה שלמדנו כאן וכן בכל הבלאגן סביב העצרת וכו',
בכל פעם מתברר מחדש שלמכתבים וחתימות כאלה אין שום ערך, הרוב זיופים, או שהחתימה זויפה או שהפשקוויל עצמו זוייף, ובכל זאת יש עדיין אנשים בינינו שמאמינים לזה מתוך תמימותם.
לצערי הם לא גחזים ממש קטנים, הם קורח ועדתו עם המון כח של הסט"א ראה כאןבקיצור: מה שלמדנו כאן וכן בכל הבלאגן סביב העצרת וכו',
לא להאמין לכל מיני גיחזים קטנים שמנסים לחבל בכרמים!!
באם מכתבם של גדולי הספרדים המצורף שהתפרסם היום הוא אמיתי ולא מזויף, אז מכתב זה "קריאה דחופה" הוא סטירה מצלצלת לגדולי הספרדים.
המכתב לא מובן בעליל.
למיטב ידיעתי (אני לא כ''כ עוקב) אין התבטאויות של הגר''י יוסף כנגד חוק כזה או אחר אלא יותר כללית נגד רדיפה ונגד הממשלה שלא מעבירה חוק, המכתב הזה כנראה בא לתת חיבוק דב לראשל''צ כדי שיצטרף לזמירות נגד החוק ויתכן שבגלל זה פורסם המכתב מהיום של הראשל''צ.באם מכתבם של גדולי הספרדים המצורף שהתפרסם היום הוא אמיתי ולא מזויף, אז מכתב זה "קריאה דחופה" הוא סטירה מצלצלת לגדולי הספרדים.
הצג קובץ מצורף 12255
לדעתי מכתב זה חשוד מאוד כמזויף.
האם התקיימה ישיבת מועצת חכמי התורה בנושא חוק הגיוס המוצע ?
שים לב שדווקא הוא הוסיף שורות קצרות שמעידות על כך שהוא מוסיף את חתימתו לא בגלל הרב יצחק אלא בגלל דאגתו מהגזירות הקשות.אם באמת ר' שמואל טולדנו חתום על המכתב זה אומר הכל
חזל"ש. ב"ה נמנע מה שיכל להתפתח למחלוקת מתלקחת.
לאו דווקא, והשוה -באם מכתבם של גדולי הספרדים המצורף שהתפרסם היום הוא אמיתי ולא מזויף, אז מכתב זה "קריאה דחופה" הוא סטירה מצלצלת לגדולי הספרדים.
השאלה היא את מי הכריחו. את גדולי הספרדים או את חבר מועצת חכמי התורה?לאו דווקא, והשוה -
הצג קובץ מצורף 12269