באנר תרומה

עדכונים מבית הרב יצחק יוסף שליט"א

באנר
איצקוביץ | חלאק'ה לבנו של המחנך הדגול אושי ירט המג"ש של 'הגזלנים הקדושים' בביתר עילית שהתקבל לברכה אצל הראש"ל מרן הגאון הגדול חכם יצחק יוסף שליט"א.
1771105242827.png

מרן הראש"ל הגאון הגדול חכם יצחק יוסף שליט"א בביקור בחברת 'ברכת דוד' לגידול של תותים ותירס שגדלים בצורה מיוחדת למניעת חרקים.
1771108397427.png

רבה של ירושלים?

נשיא בית הדין הגדול?

מזכיר לי שפעם אחד העלה מישהו (שלא ממש היה ת"ח) טרמפ ואמר לו "איזה זכות יש לי להסיע אדם שהוא גם ת"ח וגם פייטן" ענה לו הטרמפיסט אני לא פייטן. חייך הנהג ואמר - ת"ח אתה כן?

נתי קאליש | מרן הראש״ל הרב יצחק יוסף על מהומות הקיצונים בב"ב: "יש לגנות בכל תוקף את קומץ הפורעים המחללים שם שמים, תורת ישראל דרכי דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום, אין להתנהגותם מקום בינינו, יש להוקיעם ולהוציאם מחוץ למחנה".

נתי קאליש | מרן הראש״ל הרב יצחק יוסף על מהומות הקיצונים בב"ב: "יש לגנות בכל תוקף את קומץ הפורעים המחללים שם שמים, תורת ישראל דרכי דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום, אין להתנהגותם מקום בינינו, יש להוקיעם ולהוציאם מחוץ למחנה".
רואה את הגינוי של הרב יצחק יוסף ונזכר בדבריו רק לפני חצי שנה: ״יבואו המשטרה הצבאית? תקומו עליהם״
עמית סגל

כעין מה שכתב הרב הירש במענה לשאלה, שאברכים יצאו למנוע נסיונות מעצר.
מרחק שמים וארץ, או יותר, איכא בינייהו.
יש הבדל בין "לקום על מישהו" לבין לעמוד בשרשרת לרוחב הכביש ולמנוע מעצר כבני תורה, ולכן בדיוק הדגיש הגר"ד "אברכים" ולא בחורים צעירים שעלולים לקום על המשטרה הצבאית מתוך התלהטות הרוח שלא לשם שמים.

קבלת פנים למרן הראשון לציון חכם יצחק יוסף שליט"א בתלמוד תורה במעלות תרשיחא.

קבצים מצורפים

• קבלת+פנים+לגדול+הדור+בתלמוד+תורה+במעלות+תרשיחא.mp4
    19.4 מגה-בתים
נתי קאליש | האברך ר' אברהם בן דיין ששוחרר מהכלא הצבאי עלה להתברך אצל מרן הראש"ל הגאון הגדול חכם יצחק יוסף.

קבצים מצורפים

• מרן+הראשל+רבינו+יצחק+יוסף+מחזק+את+ידי+האברך+אברהם+בן+דיין+ששוחרר+מהכלא+הצבאי..mp4
    7.9 מגה-בתים
זו לא היתה משטרה צבאית.
הרב יצחק התכוון שימנעו את המעצר בכוח - מה שלא היה קשור כאן. ניתן להסכים וניתן להתווכח, אבל אין כאן קושיא עליו.
אם לא ראית את התמונות, לפחות אל תנסה להכחיש מי שראה, או שאתה טוען שאני לא יודע לקרוא עברית.
והרב יצחק יוסף אמר דברים מפורשים "כשיבואו משטרה צבאית תקומו עליהם". אלו מילותיו.

ראשי תחתית