פראק לבעל הברית

התעורר אצלנו ויכוח בכולל אם אבי בן לובש פראק בברית (מי שרגיל בכך ביום טוב), אשמח אם משהו יגיד מה הולך בזה בעולם.

התעורר אצלנו ויכוח בכולל אם אבי בן לובש פראק בברית (מי שרגיל בכך ביום טוב), אשמח אם משהו יגיד מה הולך בזה בעולם.
נפק"מ ל? (כלומר מעבר לכן / לא ללבוש)
בכל אופן, לכאורה העולם הרלוונטי הוא זה שסביב אבי הבן, ובהנחה שאתם כולל / קהילה שהיה אצלכם כמה וכמה בריתות - מה עשו אצלכם?

נפק"מ ל? (כלומר מעבר לכן / לא ללבוש)
בכל אופן, לכאורה העולם הרלוונטי הוא זה שסביב אבי הבן, ובהנחה שאתם כולל / קהילה שהיה אצלכם כמה וכמה בריתות - מה עשו אצלכם?
נפק"מ למה נוהגים.
ולגבי מה נוהגים סביבנו היה ויכוח חלק טענו שהם לבשו וחלק אמרו מה פתאום (ושניהם ביו"ט כן לובשים), אז לכן אני שואל בפורום שיש בו אנשים מהרבה קהילות שונות ומאזורים אחרים, ולדעת מה הולך במקומם. ותו לא מידי.

יש לציין שבפורום לתורה עשיתי 'חיפוש' וראיתי שמשהו שאל בברית הנעשית בתשעת הימים אם יכול פראק או שהתירו לו רק בגדי שבת, ופלפלו בזה כמה אנשים, ונראה שהיה פשוט להם שלובשים פראק בברית, ולכן מעניין אותי לדעת מה עושים במקומות נוספים. תודה.

מקובל שלובשים
באופן אישי לבשתי גם בבריתות וגם בפדיון הבן של בני הבכור.
תודה רבה,
באיזה אזור אתם גרים? ולאיזה קהילה אתם משתייכים.
פשוט אני גר בצפת ולוקח זמן שהדברים מגיעים לכאן (כידוע...), ולכן רציתי לדעת מה הולך בעולם. תודה.

כאן כותל המזרח!!!
בין למקפידים על מנהגי מרוקו ובין לסוברים שהב"י מרא דאתרא ואחריו נלך - מה המקום ללבוש זה?
אתה לובש כובע וחליפה של "כותל אשכנז", או גלימה ותרבוש כמו "כותל המזרח".
געוואלד.

נערך לאחרונה:
  • תודה
תגובות: MMH
תודה רבה,
פשוט אני גר בצפת ולוקח זמן שהדברים מגיעים לכאן (כידוע...), ולכן רציתי לדעת מה הולך בעולם. תודה.

מובטח לך שאם תלבש, הבא בתור אחריך כבר יגיד: 'מקובל שלובשים'...

בכ"א בעיה"ק י-ם כמדומה שמי שנוהג ללבוש בחגים לובש בברית.

אני לא ראיתי מי שלובש בברית, ובימים טובים 80% בבית כנסת עם פראק.
נ.ב. גם אני כן, שלובש ביו"ט ולא בברית. בברית לובשים בגדי שבת.

תודה רבה,
לא קשור לצפת בני ברק או דימונה,
ולא קשור עם הסבא הגיע ממרוקו פולין טוניס או הונגריה,
למעשה כובע וחליפה זה בגד שלובשים היום בכל מקום כל המגזרים שמשויכים תחת המטריה של בני תורה,
ואותם אנשים שרואים בפראק כבגדי יו"ט שלהם, רואים ודאי בברית לבנם כיום חג מבחינת אבי הבן (עדכ"כ שיש לו השלכות הלכתיות ואכמ"ל), ולכן מן הראוי שילבש פראק.

בשביל מה פראק, שיחשבו שאתה איזה ראששיבה?
כאן הנידון לגבי מי שרגיל ללבוש פראק ביום טוב, אבל מי שאצלהם לא לובשים ביו"ט רק ראששיבות אין שאלה.
ענייני ביגוד תלויים ברגילות האנשים ותו לא, ואני פשוט שאלתי מה הרגילות בברית.

ראשי תחתית