החש בראשו
סייג לחכמה שתיקה!
בקיצור נראה לי העליתי מספיק. ולא נראה לי שיש לי עוד.
אם יש למישהו עוד על פסח נשמח שיעלו, אני חסר לי עוד קצת בשביל האווירה של החג.
אם יש למישהו עוד על פסח נשמח שיעלו, אני חסר לי עוד קצת בשביל האווירה של החג.
לא הבאת רק לו. גם אני כישראלי ממוצא מרוקאי שלמד במוסדות ליטאים מוצא את עצמי מתעדכן במוזיקה כורדית, יניב בן משיח, משה חבושה ועוד... לצערי המוזיקה והתפילה המרוקאית כמעט אבדו מן העולם. שים לב למבצעי השיר שהבאת ממוצא מרוקאי ואשכנזי... כך הרוב הגדול של הזמרים והלהקות המזרחיים. אנחנו חיים במזרח התיכון וזה משפיע גם על המתנחלים וכל שכן על תלמידי מרן... בישיבות הספרדיות הנוסח ירושלמי (למרות שהייתי מצפה שיאמצו הרבה מנגינות מרוקאיות בגלל הצליל האירופי ובגלל הסדר שאינו מותיר לחזן לקחת את בני הישיבה או האברכים למנגינות עופר לוי ואומכולתום ולסלסולי מואזין כבדים), אבל מה לעשות הפסדנו לחמאס ולג'יהאד...
בגדול אני מסכים חוץ מהמשפט:לא הבאת רק לו. גם אני כישראלי ממוצא מרוקאי שלמד במוסדות ליטאים מוצא את עצמי מתעדכן במוזיקה כורדית, יניב בן משיח, משה חבושה ועוד... לצערי המוזיקה והתפילה המרוקאית כמעט אבדו מן העולם. שים לב למבצעי השיר שהבאת ממוצא מרוקאי ואשכנזי... כך הרוב הגדול של הזמרים והלהקות המזרחיים. אנחנו חיים במזרח התיכון וזה משפיע גם על המתנחלים וכל שכן על תלמידי מרן... בישיבות הספרדיות הנוסח ירושלמי (למרות שהייתי מצפה שיאמצו הרבה מנגינות מרוקאיות בגלל הצליל האירופי ובגלל הסדר שאינו מותיר לחזן לקחת את בני הישיבה או האברכים למנגינות עופר לוי ואומכולתום ולסלסולי מואזין כבדים), אבל מה לעשות הפסדנו לחמאס ולג'יהאד...
ב"ה הרבה מתעניינים, אבל אתה צודק שזה לא בפרופורציה ביחס אל הירושלמי, ובעיקר בציבור הבני תורה שם הירושלמי דיי השתלט.לצערי המוזיקה והתפילה המרוקאית כמעט אבדו מן העולם
תעלה מחדש כי זה לא עובד.
תשנה את הסיומת, אני לא זוכר למה, אולי AVI או משהו דומה עם M.תעלה מחדש כי זה לא עובד.
לצערי המוזיקה והתפילה המרוקאית כמעט אבדו מן העולם.
בישיבות הספרדיות הנוסח ירושלמי
אז איזה נוסח יש שם?? תימני??בפרט לא בישיבות ה"מרביצי".
אבל מה לעשות הפסדנו לחמאס ולג'יהאד...
אז איזה נוסח יש שם?? תימני??
ממש לא בכולן. בפרט לא בישיבות ה"מרביצי".
מרוקאי, כיאה לראשי הישיבות הללו
למה להקציןנלחמים על הולכת ספר תורה פתוח (מנהג משובש שהגיע מאיזה בית כנסת שהיה צר וארוך, ו
וכ''ה בבן איש חי שנה שניה פר' חיי שרהלמה להקצין
עי' ישכיל עבדי ועוד שיש לזה טעמים ע"פ סוד
כנראה שלפי @משיב כהלכה כל מנהג שלא נהגו במרוקו זה מנהג בורים ...אפשרות לאשכול נפרד
למה להקצין
עי' ישכיל עבדי ועוד שיש לזה טעמים ע"פ סוד
אפשרות לאשכול נפרד