גזל כספי ציבור, האם יש היתר לזה

משיב כהלכה

חבר בכיר
השבוע טסו בכירי עיריית בני ברק במחלקה ראשונה יחד עם נשותיהם למסע תענוגות במיאמי, בעלות של מאות אלפי שקלים. התירוץ: "הלכנו לבדוק מגלשות לגינות המשחקים בבני ברק" (רק שכחו לקחת איתם את האחראי על שתי גינות המשחקים הקיימות בבני ברק).

מלבד חילול השם שהולך לפרנס הרבה תוכניות בידור חילוניות שיעסקו בחרדים הצדיקים ובתירוצים המגוחכים שלהם, אני תוהה - הרי מדובר באנשים יראים לכאורה, האם יש היתר לגזול כספי ציבור באופן כזה, ועוד בעיר עניה ומוזנחת שכזו?

השבוע טסו בכירי עיריית בני ברק במחלקה ראשונה יחד עם נשותיהם למסע תענוגות במיאמי, בעלות של מאות אלפי שקלים. התירוץ: "הלכנו לבדוק מגלשות לגינות המשחקים בבני ברק" (רק שכחו לקחת איתם את האחראי על שתי גינות המשחקים הקיימות בבני ברק).

מלבד חילול השם שהולך לפרנס הרבה תוכניות בידור חילוניות שיעסקו בחרדים הצדיקים ובתירוצים המגוחכים שלהם, אני תוהה - הרי מדובר באנשים יראים לכאורה, האם יש היתר לגזול כספי ציבור באופן כזה, ועוד בעיר עניה ומוזנחת שכזו?
כול ראש עיר עושה את"ז ולמה יקופחו
רק הבעיה זה אולי חילול ה' אך לא נראה שזה הבעיה שעוררתה

כול ראש עיר עושה את"ז ולמה יקופחו
רק הבעיה זה אולי חילול ה' אך לא נראה שזה הבעיה שעוררתה

גם כל אזרח שלישי לא משלם בכניסה למקומות/אירועים עירוניים,
ולא משלם חנייה, ולא משלם באוטובוס, גם לי מותר ?

גם כל אזרח שלישי לא משלם בכניסה למקומות/אירועים עירוניים,
ולא משלם חנייה, ולא משלם באוטובוס, גם לי מותר ?
אם אתה הולך כמרן האור לציון אז מותר לכה להיכנס למקומות ששיכים למדינה בלי לשלם כי זה ספק אם אין דינא דמלכותא דינא בא"י
והממע"ה [כך מעיד בשמו הגר"א פרץ]

אם אתה הולך כמרן האור לציון אז מותר לכה להיכנס למקומות ששיכים למדינה בלי לשלם כי זה ספק אם אין דינא דמלכותא דינא בא"י

הבנתי,
האם מותר לי גם למעול בכספי הציבור, ואם יש לי אפשרות לפרוץ לחשבון של משרד האוצר ולגנוב 100,000 ש"ח זה בסדר ?
והאם מותר לי להכניס עט לכיס מאיזה משרד, כי כולם עושים כך (עיקר טענתך).

הבנתי,
האם מותר לי גם למעול בכספי הציבור, ואם יש לי אפשרות לפרוץ לחשבון של משרד האוצר ולגנוב 100,000 ש"ח זה בסדר ?
לגנוב לא לא לשלם כן זהוי דעת האול"צ [יש מתירים גם לגנוב]
אך צדקתה שלהשתמש בכסף של עיריה חרדית שנוד לתושבים זה לא יפה וספק גזל

אתה מפספס את החילוק הפשוט בין לגנוב בידיים מקופה ציבורית לבין "שב ואל תעשה".

אתה מפספס את החילוק הפשוט בין לגנוב בידיים מקופה ציבורית לבין "שב ואל תעשה".
בפשטות אף מותר לעשות מעשה בלי תשלום דלהיכנס מותר ובתשלום הממע"ה אך באמת יל"ע לדעת האול"צ ובגלל זה אני משתדל לשלם לאירועי מדינה [תח"צ]

ואם זה מקובל לקחת עט מהבנק כשהפקיד לא רואה,
אז זה אומר שזה חלק מתנאי הלקוח שלי ?
לא
אבל שמקובל שראש עיר טס לטיול על חשבון המדינה וזה רשמי [אל"כ ישר היתה תביעה]
אז זה אומר שמדינת הציונים מבינה שזה חלק מהמשכורת[כמו דלקן]

לא
אבל שמקובל שראש עיר טס לטיול על חשבון המדינה וזה רשמי [אל"כ ישר היתה תביעה]
אז זה אומר שמדינת הציונים מבינה שזה חלק מהמשכורת[כמו דלקן]

אז המדינה מושחתת, ומי אמר שזה מותר ?
ואם להם מותר, אז גם האזרחים מושחתים, ולמה זה יהיה אסור ?
(אם העט היתה חשובה, ישר היו מתקשרים למשטרה, ואם לא עשו זאת אז כנראה שהם מבינים שזה חלק מהמשכורת).

אז המדינה מושחתת, ומי אמר שזה מותר ?
ואם להם מותר, אז גם האזרחים מושחתים, ולמה זה יהיה אסור ?
(אם העט היתה חשובה, ישר היו מתקשרים למשטרה, ואם לא עשו זאת אז כנראה שהם מבינים שזה חלק מהמשכורת).
ומשכורת 20,000 גם את"ז שלא יקח כי המדינה מושחתת כול עוד שכך המשכורת וההטבות על חשבונינו אין מה לעשות ואין תלונה עליהם אלה על מדינת ישראל שעושה כך

ומשכורת 20,000 גם את"ז שלא יקח כי המדינה מושחתת כול עוד שכך המשכורת וההטבות על חשבונינו אין מה לעשות ואין תלונה עליהם אלה על מדינת ישראל שעושה כך

אז אולי גם שישפצו את הדירות שלהם ע"ח הציבור ?
וגם שיקחו חלב הביתה ע"ח העירייה ?
ויקחו דפים להדפסה מהמחשבים של המשטרה ?
ויקחו חומרי ניקוי מהמדפים של משרד הבריאות ?
המשכורת שלהם, כמו כל עובד, מוגדרת בחוק...

אז אולי גם שישפצו את הדירות שלהם ע"ח הציבור ?
וגם שיקחו חלב הביתה ע"ח העירייה ?
ויקחו דפים להדפסה מהמחשבים של המשטרה ?
ויקחו חומרי ניקוי מהמדפים של משרד הבריאות ?
המשכורת שלהם, כמו כל עובד, מוגדרת בחוק...
א"ז היה נורמלי אז כן ולמה אתה לא מתלונן על השרים והרה"ר ששותים דלק על חשבון המדינה

א"ז היה נורמלי אז כן ולמה אתה לא מתלונן על השרים והרה"ר ששותים דלק על חשבון המדינה

ההטבה הזו מוגדרת בחוק,
(אני יכול להתלונן, אבל זה מוגדר בחוק).
טיסות פרטיות במחלקת עסקים עם המשפחה ע"ח המדינה, בכיסוי "צורכי עבודה", לא מוגדרות בחוק, והם ניצול ציני.
ודומות בעיני לעובד ע"פ שעות, שיצהיר על שעות עבודה שלא קשורות לעבודה, בתירוץ שזה כן קשור.

בפשטות אף מותר לעשות מעשה בלי תשלום דלהיכנס מותר ובתשלום הממע"ה אך באמת יל"ע לדעת האול"צ ובגלל זה אני משתדל לשלם לאירועי מדינה [תח"צ]

זה עדיין לא לעשות מעשה לגנוב בידיים, אלא לא לשלם מה שאתה חייב לשלם (על האירוע וכדו') כי המוציא מחבירו עליו הראיה.

אבל לגנוב בידיים לכ"ע אין היתר.

זה עדיין לא לעשות מעשה לגנוב בידיים, אלא לא לשלם מה שאתה חייב לשלם (על האירוע וכדו') כי המוציא מחבירו עליו הראיה.

ולבזבז כספי ציבור לצרכים אישיים, כמוהו כלגנוב בידיים ?

כמדומני שגאב"ד העדה"ח שליט"א מתיר [תשובות והנהגות ז]

הטענה מוצדקת מאוד, אם העובדות כפי שהציג הרב משיב כהלכה, אם היתה קצת מנהיגות אצלנו היו צריכים לבוא איתם חשבון על זה ועל כל כיוצא בזה.
אני לא מבין כלל וכלל וכלל את ההשוואה לכספי "המדינה" או לקרקעות שהם רכוש "המדינה" כאן הכסף בחלקו הגדול מאוד מגיע מתושבי בני ברק, [כידוע שיהודים שהם "משלנו" אסור לגנוב מהם, בניגוד לחילונים שזה רק בעיה של חילול ה'...], וגם הכסף שבא ממשרדי הממשלה מיועד עבור תושבי בני ברק לתברואה, רווחה, חינוך ועוד, זה לפחות מניעת ריווח מאנשי העיר שלא לומר גזל ממש

ראשי תחתית