שח בפני היום אברך, שהוא למד בישיבה אשכנזית והרגיש טוב עם עצמו...
וכשהתחתנתי הוא מספר הלכתי לכולל ספרדי ממוצע והרגשתי שאני עוד איזה אברך... והכל התפוצץ לי בפנים...
בטענה שהוא מתחרט שלמד בישיבה אשכנזית....
האם יש בטענתו משהו?
הוא מרגיש שאחרי החתונה הוא שווה בדיוק כמו אברך ספרדי שלמד בישיבה ספרדית ממוצעת, שצריך למצוא חן בעיני כולם, ולעשות הכל בשביל שיקבלו את הילדים שלו למוסדות שלהם... וכו'אם הוא חשב שמי שלומד בישיבה אשכנזית הכל עומדים בפניו, אז הוא טעה.
אבל אם הוא חשב ששם הוא יכול לקלוט/לקבל/לסגל משהו נוסף, יתכן שהוא צדק ויתכן שלא. - תלוי לאן נכנס, ומה עשה שם.
אבל עצם השאלה אינו ברור, מה יש לו להתחרט, מה הוא הפסיד שם ?
אא"כ זה באמת היה גדול עליו בכמה מידות, והוא פשוט נלחם על משהו שיכול היה להחסך.
שינסה לעשות שינוי שם [משפחה] ויראה איך זה מרגיש... ושלא ישכח לעדכן אותנו.הוא מרגיש שאחרי החתונה הוא שווה בדיוק כמו אברך ספרדי שלמד בישיבה ספרדית ממוצעת, שצריך למצוא חן בעיני כולם, ולעשות הכל בשביל שיקבלו את הילדים שלו למוסדות שלהם... וכו'
בשביל מה הוא רוצה ללמוד אצל האשכנזים?הוא מרגיש שאחרי החתונה הוא שווה בדיוק כמו אברך ספרדי שלמד בישיבה ספרדית ממוצעת, שצריך למצוא חן בעיני כולם, ולעשות הכל בשביל שיקבלו את הילדים שלו למוסדות שלהם... וכו'
פגשתי פעם גר צדק שהגר"ח קנייבסקי הורה לו לשנות את שם המשפחה להוכשטט...שינסה לעשות שינוי שם [משפחה] ויראה איך זה מרגיש... ושלא ישכח לעדכן אותנו.
סתם בבדיחות, כמובן שאני מאחל לו שיזכה להרגיש טוב עם עצמו תמיד ושיזכה שילדיו ילמדו במוסדות הכי טובים עבורם ויראה רק נחת כל ימי חייו כרצון ה' יתברך.
תודה, גם אני מכיר כהנ"ל.פגשתי פעם גר צדק שהגר"ח קנייבסקי הורה לו לשנות את שם המשפחה להוכשטט...
תראההאם יש בטענתו משהו?
קודם כל הוא גילה כמה הוא היה נחיתי.שח בפני היום אברך, שהוא למד בישיבה אשכנזית והרגיש טוב עם עצמו...
וכשהתחתנתי הוא מספר הלכתי לכולל ספרדי ממוצע והרגשתי שאני עוד איזה אברך... והכל התפוצץ לי בפנים...
בטענה שהוא מתחרט שלמד בישיבה אשכנזית....
האם יש בטענתו משהו?
הוא מרגיש שאחרי החתונה הוא שווה בדיוק כמו אברך ספרדי שלמד בישיבה ספרדית ממוצעת, שצריך למצוא חן בעיני כולם, ולעשות הכל בשביל שיקבלו את הילדים שלו למוסדות שלהם... וכו'
חשבתי שאתה שואל משהו יותר עקרוני: האם שוה ללמוד בישיבה אשכנזית כדי לקבל משם תוכן בכל המובנים או לא.הוא מרגיש שאחרי החתונה הוא שווה בדיוק כמו אברך ספרדי שלמד בישיבה ספרדית ממוצעת, שצריך למצוא חן בעיני כולם, ולעשות הכל בשביל שיקבלו את הילדים שלו למוסדות שלהם... וכו'
גם מדינת ישראל חיקוי של מדינות כך וכך - זה לא אומר שכל מה שיש שם יש כאן.תראה
כל הישיבות הספרדיות היום הם בעצם חיקוי של עולם הישיבות האשכנזי , הן בצורת הלימוד והמסכתות וצורת הסדרים והשיעורים, וועדים שיחות וכו'.
ואפילו פורת יוסף שינתה מצורתה שהייתה בעבר.
כך שקשה לי לקבל את טענתו, מכיוון שהוא הלך ללמוד אצל "המקור" אז מה לו להיות מאוכזב שלא למד "בחיקוי" ?