האם לשאוף ולהתפלל על הילדים שיהיו גדולי הדור?

• יוזם האשכול יוזם האשכול סערצע
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אפשר לשאול מה ענין להיות ''גדול הדור''??
אני לא שואף שילדיי יהיו ''גדולי דור'' או ''מנהיגים''
אנחנו נסתפק בעובדי ה' ויראי שמים, ואולי גם תלמידי חכמים...
ג'ובים וכבוד לא מעניינים אותנו...
נ.ב. אין כאן כוונה לזלזל בגדולי הדור ח''ו, אבל יש להדגיש שהקב''ה לא מצפה ממך להיות החפץ חיים או ר' חיים קנייבסקי, או רב פלוני או אלמוני, עם תפקיד כזה או אחר, הקב''ה רוצה שתהיה אתה בעצמך...

כמדומה שמובא בספרים (אאל"ט החיד"א) שלא נכון להתפלל על הילדים שיהיו רבנים או גדולי הדור,

אלא להתפלל שיהיה להם לב פתוח לתורה וכיו"ב.

ואם זכרוני אינו מטעני, הרקע לזה הוא, שכשמתפלל שיהיו גדולי הדור שמא בכוונתו היא כדי שיוכל להתפאר בזה.

ואדרבא אם מישהו יודע מקור מהימן לזה, יעלה ויבוא.

כמדומה שמובא בספרים (אאל"ט החיד"א) שלא נכון להתפלל על הילדים שיהיו רבנים או גדולי הדור,
אלא להתפלל שיהיה להם לב פתוח לתורה וכיו"ב.

אליהו הנביא מספיק לך?

"העיד אליהו ז"ל על כהן אחד שהיה מתפלל לפני הקדוש ברוך הוא ומשתטח ובכה לפני הקדוש ברוך הוא על בניו שיהיו צדיקים ונעתר לו הקדוש ברוך הוא וזכה לראות כלן ששמשו בכהונה גדולה ולא מת אחד בחייו".

ופשוט שכאשר הכהן התפלל על "צדיקים" הוא לא התפלל שיזכו להיות אברכים פשוטים עובדי ה' בתמימות ובפשיטות, אלא שיהיו "צדיקי הדור" וכך זכה.

זו השאיפה? מדוע?

יש לציין שהכותרת החדשה (שניתנה לאשכול ע"י ההנהלה) אינה תואמת כל כך את מה שכתבתי בתחילה, שכן אני דיברתי על "שאיפה" והיינו חינוך למעשה של הילד שיהיה גדול הדור, שבזה אין אף אחד שחולק, והאשכול עבר איכשהו לנושא של תפילות (לאחר שהזכרתי את המילה "תתפלל"...)

לא בהכרח שכל מי שתחת השם ''גדול הדור'' יקרא הוא צדיק, עובד ה' וכו'
ובדר''כ אלה המיוחצנים פחות, יותר ת''ח ועובדי ה' מהרבה שכן מפורסמים וכו' וד''ל...
בקיצור: אל תתפלל שהבן שלך יהיה ראש ישיבת ***** או הרב הראשי ל**** או גאב''ד ***** או המקובל ה*****וכו'

תתפלל שיהיה עובד ה', צדיק, תלמיד חכם - דיינו. השאר לא מעניין. הקב''ה לא צריך את עזרתנו בניהול העולם ובחלוקת תפקידים לת''ח...

יש הבדל גדול בין מה שקורה בפועל, שפלוני מכונה "גדול הדור" רק בגלל שזכה להיות בנו של פלוני, ופוליטיקאים דחפו אותו בדרכו למעלה, לבין מי שהוא "גדול הדור" בפועל במעשים במידות ובתורה.

וכאשר אנו מחנכים או מתפללים על הילד, בוודאי אין הכוונה שיזכה להיות מקודם ע"י פוליטיקאים או בעלי אינטרסים.

ונתתה לאמתך זרע אנשים מאי זרע אנשים אמר רב גברא בגוברין ושמואל אמר זרע שמושח שני אנשים ומאן אינון שאול ודוד ורבי יוחנן אמר זרע ששקול כשני אנשים ומאן אינון משה ואהרן שנאמר (תהלים צט, ו) משה ואהרן בכהניו ושמואל בקוראי שמו ורבנן אמרי זרע אנשים זרע שמובלע בין אנשים כי אתא רב דימי אמר לא ארוך ולא גוץ ולא קטן ולא אלם ולא צחור ולא גיחור ולא חכם ולא טפש

יש לציין שהכותרת החדשה (שניתנה לאשכול ע"י ההנהלה) אינה תואמת כל כך את מה שכתבתי בתחילה, שכן אני דיברתי על "שאיפה" והיינו חינוך למעשה של הילד שיהיה גדול הדור, שבזה אין אף אחד שחולק, והאשכול עבר איכשהו לנושא של תפילות (לאחר שהזכרתי את המילה "תתפלל"...)
תוקן בכותרת "לשאוף ולהתפלל"

מובא בספר חכימא דיהודאי על אחד שבא לפני הגראי"ל שטיינמן זצ"ל שיברכו שבנו יהיה "חד בדרא".
אמר לו רה"י זצ"ל מה אכפת לך שיהיו עוד ת"ח וצדיקים גדולים כמו בנך.
אם כוונתך לשם שמים השאיפה צריכה להיות שבנך יהיה ת"ח גדול וצדיק ויהיו עוד הרבה ת"ח גדולים וצדיקים כמותו.

הפוך בדיוק "להתפלל" אולי כן נכון כמו שדנו פה, אבל ל"שאוף" חוץ מנזקים נפשים ומשברים ודמיונות מה יוצא מזה..., מישהו יודע מה זה גדול הדור כדי לשאוף לזה? סתם דמיונות וקשקושים גדולי הדור שאפו לעבוד את השם ולהיות ת"ח וכך יצאו מה שיצאו

אליהו הנביא מספיק לך?

"העיד אליהו ז"ל על כהן אחד שהיה מתפלל לפני הקדוש ברוך הוא ומשתטח ובכה לפני הקדוש ברוך הוא על בניו שיהיו צדיקים ונעתר לו הקדוש ברוך הוא וזכה לראות כלן ששמשו בכהונה גדולה ולא מת אחד בחייו".

ופשוט שכאשר הכהן התפלל על "צדיקים" הוא לא התפלל שיזכו להיות אברכים פשוטים עובדי ה' בתמימות ובפשיטות, אלא שיהיו "צדיקי הדור" וכך זכה.
מנין?
לי לפחות זה לא פשוט

ראשי תחתית